reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

hejka witam sie po dłuzszej przerwie:* gratuluje nowym zafasolkowanym:)

... no właśnie... a gdzie się podziewałaś? :-D

IM - ja Ci nie chcę wróżyć... żeby Twoja Melisa nie była odwrotnością swojego melisowego imienia jak podrośnie... bo może być z niej niezłe ziółko !!! :-D:-D:-D
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

reklama
Czesc Agnieszka.

MOU jako niemowlaczek wlasnie byla jak po melisce:-) Bardzo sokojna i duzo spala. W ogole nie bylam zmeczona, wrecz tesknilam za nia i chcialam zeby mniej spala.Teraz za to ma motorek w zadku:-) Jedynie wiekszosc nocy jest jak po melisce, a tak to szlenstwo, wiec pewnie bedzie z tych aktywniejszych dzieciakow.

Agnieszko zaczynami dopiero - pierwszy cykl, bo w poprzednim podjelismy decyzje, ale bylo juz za pozno. Teraz akurat mam dni plodne ( dzisiaj skok temperatury) i testowac bede za 2 tygodnie - o ile wczesniej sie nie zjawi@.
A Ty w jakiej jestes sytuacji? Moge zapytac dla czego mialas dola? Mam nadzieje, ze juz Ci lepiej na serduszku:-)

to zycze szybkiego zafasolkowania:*
ja juz sie staram 7 miesiecy i nic a z Matim było w pierwszym cyklu:) badania robiłam wiec niby ok owulke mam bo czuje jak mnie jajnik boli i śluzu duzo zawsze....
a doła mam bo jutro przylizie @....
nie mierze tempki szyjki czasem badam ale sporadycznie to i tak mi nic nie powie, a brzuszek pobolewa i cycki jak zawsze i przeczucie ze sie znów nie udało bo tyle mowy o tym śluzie ze na poczatku duzo a u mnie raz jest raz nie ale w normie
a u Ciebie jak ze sluzem było i jakie objawy miałas w ciazy na poczatku??

Agnieszka po pierwsze sie nie doluj na zapas. Ja przed terminem okresu, ktory nie przyszedl mialam sluz bialy i gesty. Bylam wsciekla i nabuzowanai choc zazwyczaj taka nie jestem. No i ja mialam nudnosci poranne jeszcze przed terminem @. W sumie to czulam sie jak na okres. Bede trzymac, zeby Twoj nie przyszedl. Ale jesli jednak przyjdzie to sie nie zalamuj. Wiem, ze jak udalo sie za pierwszym razem, to teraz nie jestes przyzwyczajona do dlugich staranek - ja pewnie tez bede sie podobnie czula. Ale wszedzie trabia, ze zdrowa para ma okolo 30% szans na zaplodnienie, wiec raz jestemy w tej szczesliwej trzydziestce, a potem to my mozemy czekac w kolejce na swoja fasolke. Buzki i nie smutaj sie juz:-)

dzieki :* ale widzisz ty miałas ten okropny śluz a ja nic :( 7 miesiecy to dla mnie bardzo długo juz....od dzisiaj mój ma 3 tygodnie urlopu wiec moze nie bede miala czasu myslec o tym;)

Kochana wez po uwage, ze nie kazdy ma taki sam sluz. Nawt ja dzisiaj martwilam sie o swoj sluz plodny. To sa sprawy dosc indywidualne. A robilas test?
Jesli jednak przyjdzie, to niech szybko mija i bierzcie sie znow do roboty:-) Urlop z pewnoscia temu sprzyja. Tyle sie slyszy o zafasolkowaniach w ciagu urlopow. Mowie, Ci jesli bedziesz sie dolowac, to moze byc tylko gorzej. Glowa do gory, 7 miesiecy pewnie wydaje Ci sie wiecznoscia, ale co maja powiedziec babki, ktore staraja sie latami... Najwazniejsze, ze ze strony medycznej wszystko wydaje sie byc u Was w porzadku.
Wybieracie sie gdzies na wakacje?

Ostatnia edycja:
reklama
Agnieszka - popieram w 100% IM - bo skoro jesteś z M zdrowa to znaczy że brak fasolki to tylko przypadek. Nie zaszkodzi pomóc szczęściu...
Czytałaś ostatnio moje posty? Ja zaczęłam używać lubrykantu przyjaznemu plemnikom, i wydłużającego ich życie, bo ja tak samo jak Ty jestem sucha jak wiórek - od zawsze... i od momentu jego stosowania obaaardzooo dziwo pojawił się u mnie śluz. Ja zakupiłam żel który stosuje się podczas inseminacji, ale w PL tego akurat nie ma. Jest za to conceive plus, który jest na tym samym miejscu co mój. Poczytaj sobie, że kobiety bezśluzowe lub mało sluzowe o kilkadziesiąt procent mają większe trudności z zajściem w ciąże, i żel przyjazny plemnikom, naśladujący śluz płodny pomaga.
Ja mam wyniki badań idealne, owulacja jest zawsze, plemniki M są ok. a to już czwarty cykl. Trzy poprzednie były suche - ten nie jest - zobaczymy czy się udało. Jeśli tak to tylko i wyłącznie dzięki lubrykantowi przedłużającymi życie plemników.

Do góry