reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ullana udanego weekendu i koniecznie napisz jak z @, na kiedy masz termin:-)

Rysica - jesli cora zasnie kolo poludnia, to jeszcze moze sie udac:-) Mnie tylko martwi dosc mla ilosc sluzu w tym cyklu. Takiego samego BJ bylo wiecej wczoraj popoludniu, teraz znow widze bialy bardzo plynny z BJ. Przy badaniu szyjki widze jednak duza roznice jesli chodzi o "tamtejszy" sluz - jest duzo bardziej slisko, ze tak to nazwe.W trakcie przytulanek nie mam problemu ze sluzem, tylko tak w ciagu dnia jest go chyba duzo mniej niz zazwyczaj. Szyjka jest miekka i otwarta ( bardziej niz wczoraj). Wdl tempki owu byla wczoraj prawda? Pierwszy raz kontroluje ta temperature i nie chce czegos pomieszac.

reklama
IM - ale ten płynny lejący to jest najbardziej płodny śluz... więc ciesz się a nie przejmuj :)
u mnie śluz płodny chyba się skończył, wiec skoro jeszcze wczoraj rano był w dużych ilościach, a dziś nie ma, znaczy że owu była między środą a czwartkiem mniej więcej? we wtorek testy były wyraźnie pozytywne, więc pokładam ogromne nadzieje ze środowych przytulań. W razie gdyby owu była we wtorek jednak, a przytulanko w niedzielę wieczorem to liczę na chłopaków że przetrwały dwa dni, i spotkały się z moją komóreczką...

MOU tez mi tak sie wydaje, ze owu mialas czwartek-piatek. Bede sciskac kciukasy za Was:-) Mysle, ze jest duuuuze prawdopodobienstwo,ze sie cos udalo. Ale nie nakrecam, czekamy na @ i wrazie czego testujemy:-) Ja tez postaram sie juz nie szukac dziury w calym i cierpliwie czekac. Mam nadzieje, ze jeszcze dzisiaj sie poprzytulamy.Mnie martwilo, ze ten sluz byl bialy, ale mam to gdzies ( a przynajmniej tak bede udawac:-) )

Ja juz tez sie pogubilam, bo raz czytam tak, a raz inaczej. Gdzies czytalam, ze owulacja jest tuz przed skokiem, a gdzies indziej, ze wlasnie jest zwiastunem owu...

Dokladnie to wyczytalam, ze po jajeczkowaniu produkowany jest progesteron i to powoduje podwyzszona temperature.

Kasiuuuuureeeeekkk pomocy:-)

Ostatnia edycja:
IM - a ja myślałam że raczej owu miałam środa czwartek, bo we wtorek był test pozytywny... to chyba środa czwartek była owu... dziś już chyba nie skoro zupełny brak śluzu płodnego?
co do tempi to niestety skok jest 3dni przed w dzień owu i trzy dni po, u każdej jest to inaczej. dlatego przy długim prowadzeniu kalendarzyka jest się w stanie pi razy drzwi określić do której grupy się należy. Ale najczęściej kiedy jest maksymalny skok tempki a następnego duży spadek, znaczy że owu była w tym dniu kiedy był skok do góry.

A no jak mialas test owu pozytywny we wtorek to powinno byc tak jak piszesz. A jak juz nie ma sluzu plodnego i jest sucho, to koniec dni plodnych - tak na chlopski rozum:-) NO TAK DZISIAJ JEST PIATEK, A JA MYSLALAM, ZE SOBOTA!!!!

Meli wlasnie zasnela, a ja musze obudzic meza. Znowu mu upieklam buleczki z bialym serem, natka pietruszki i koperkiem, byle by szybko wstal:-)) Tym razem wyszly bez zakalca, ale przepis inny. I teraz nie wiem co go szybciej obudzi buleczki czy ja:-)))))

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki z rana!!! :D

Amna
- myślę, że wszysko jest ok, przecież jak kobieta ma cesarkę, to też zostaje wyłyżeczkowana a zobacz ile kobet po cesarce ma jeszcze dziecko - nie martw się - może po prostu w dni płodne nie strzelaliście. a @ masz regularnie?? Na tyle, żeby móc owulkę określić? Ja wychodzę z założenia, że jak się jedno dziecko udało, to na pewno z drugim też się uda. Ale jak miałaś zabieg wyłyżeczkowania po porodzie, to pamiętaj jak już będziesz w ciąży, na USG połówkowym przypomnieć lekarzowi na USG, żeby sprawdził i wykluczył obecność naczyń przodujących tzw. VASA PREVIA

IiM - no to super! A nie mówiłam, że jak test owu pozytywny, to że będzesz miała skok tempki? ha! :D Zaczęłam się zastanawiać, jak Wy w dzień przy małej to zrobicie, a kompletnie zapomniałam, że ona jeszcze śpi w dzień :p No to miłego dzionka :D:D:D

Ullana - to by było super! Życzę Ci, żeby to było to! a kiedy powinnaś mieć @? Bo temp podwyższona jest od owulacji aż do nawet jednego dnia przed @... Ale jak to już jest po terminie @ to jest to mocno obiecujące ;)

ciekawe, czy MOU zdołała męża dobudzić wczoraj wieczorem... ;)

No wlasnie wiekszosc kobiet uwaza ze jak jest jedno dziecko to i drugie bedzie i zazwyczaj tak jest ale sa przypadki nieplodnosci wtornej,porpostu az mnie ciarki przechodza....Pojde jeszcze raz do ginki i niech ona jeszcze raz mnie zbada.Cykle od pol roku mam regularne 28-30-31 dni,nie jest zle;)

Amna - niczym się nie stresuj, wiele kobiet jest łyżeczkowanych i zachodzi bez mrugnięcia okiem ;-) dla spokoju wybierz się do ginekologa niech cię porządnie obejrzy i będziesz miała zmartwienie z głowy.

...właśnie fajną rzecz wyczytałam o czym nie wiedziałam wcześniej. Dzień w którym jest jajeczkowanie jest ostatnim dniem płodnego śluzu. Można być pewnym że była owu jak nagle braknie śluzu płodnego.
Czyli w moim przypadku skoro wczoraj była lawina śluzu, a dziś jest mętny i klejący nie jestem w stanie wyczuć jaja kurzego, znaczy że owu była wczoraj, a skoro była wczoraj, a przytulanko przedwczoraj - znaczy że jest duże prawdopodobieństwo, że chłopaki przetrwały jedną dobę... w końcu 3 dni to dla nich pikuś w dobrym środowisku, a ja postarałam się o konkretne środowisko - żelowe :-D:-D:-D
i myślę że to właśnie po tym żelu zaczęłam wytwarzać więcej własnego śluzu, na pewno, bo nigdy nie miałam tyle śluzu płodnego, a nagle po stosowaniu żelu zaczął się wytwarzać... cosik w tym jest...

A TAK W OGÓLE TO GDZIE JEST NIKOLAA ??????

reklama
A to ja mam jeszcze jedno pytanie z tematow sluzowych:-) Po przytulaniu zwlaszcza w dni plodne mam super duzo sluzu BJ. I tak dzisiaj rano byl plynny bialy, a teraz jest bardzo duzo BJ. Ale jestem po balamuceniu meza. Myslicie, ze to jest ten prawidlowy sluz plodny, czy raczej zaburzony po przytulanku??

Do góry