reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witam,

Mam pytanko czy mogę być w ciąży?
Mam mdłości(cały dzień), podwyższona temperatura (37 stopni), ból podbrzusza, niesamowita senność, ból głowy, piersi wrażliwsze, pojawiły mi się rozstępy na brzuchu(do tej pory nie miałam, zauważyłam je tydzień temu), i zgagę mam i pieczenie w przełyku. Mam dostać okres za 4 dni, ale nie wiem czy dostane.
Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
Karolina.

roznie z tym byc moze , mozesz byc w ciazy, mozesz miec zatrucie pokarmoawe,mozesz miec poczatek jakies infekcji a rownie odbrze mozesz byc przed okresem, a na rozstepy to na 100% za wczesnie bo przez 3 miesiace raczje sie nie powieksza kobieta- chyba ze za 4 je ;] a objawy jak : ból podbrzusza, niesamowita senność, ból głowy, piersi wrażliwsze - wystepuja takze przed miesiaczka , temperatura wyzsza tez nie sugeruje ciazy chyba ze trwa ona wiecej niz 18 dni fazy lutealnej (najczesniej wtedy wczesniej robi siet na bete) . Wiec moja odp i tak i nie. Na test za wczesnie.

Mou - ja tez duzo dobrego slyszalam o tym zelu ;]tylko zepo stosunku nie nalezy sie podmywac- nie wiem czy dla kazdej to zorzumiale bo strumien wody wyplukuje zolnierzy ;p.

My mielismy do B-Białej ejchac na zlot militarny ale takie korkti byly ze zawrocilislismy i poejchalismy do ustronia na łososia ;]mniam ;]

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kasiurek. Tak samo nie można się płukać i podmywać nawet bez żelu. Najlepiej poleżeć minimum 30 min a jeszcze lepiej iść spać i dać żołnierzom działać.
A najlepiej to dawaj swój przepis na fasolkę a wszystkie skorzystamy :-D:-D:-D

Hej Dziewczyny!
Pamiętacie mnie jeszcze? Co słychać?!
Mou, widzę, że u Ciebie lepiej. To świetnie!!! Czekamy na efekty pomocnego żelu:-)

No i przesyłam ciążowe fluidki w postaci uśmiechów :-):-):-):-):-):-):-)

MMM losos:-) bardzo lubie, ale zazwyczaj jadam w Polsce, bo tutaj jest astronomicznie drogi.
My zaliczylsmy dzisiaj duuuze zakupy, jestem padnieta, ale zadowolona, bo kupilam sobie sukienke w c&a :-) Jasnobezowa w biale serduszka. Taka troche romantiko z falbankami:-) Pewnie przelatam w niej pol lata i kilka nastepnych sezonow letnich.

Ollena wszystkiego najlepszego dla Was golabeczki:-)))

MOU super, ze zalapaliscie sie pewnie na plodne dni i dzialac mi dalej hihihih

Ja mam nadzieje, ze moj M tez bedzie szybko w domu ( pojechal do serwisu z samochodem) i musi byc male bzyku, choc pewnie bede padala ze zmeczenia.

IM - to chyba jeszcze niezbyt płodne są ale 4 dni przed płodnymi, może cosik zostanie w środku i poczeka sobie na jajeczko :):):)
My znów zmykamy na spacerek bo wtedy deszcz nas złapał i musieliśmy uciekać...

IiM dziekujemy :*
Co do podmywania to chyba nie ma reguly bo nawet podczas staran o Patryka zawsze sie mylam PO i zaszlam w ciaze...
Zobaczymy jak teraz bedzie.

Helllooo....

No widzę że niektóre z Was już się palą do kolejnej rundy starań, a ja kurcze @ nie mogę dostać, dwa dni temu powinna już być a tu cisza, obym ją jak najszybciej dostała to o czas do owu minie szybciej :)

Podziwiam Was za pozytywne podejście - mi niestety ten temat cały czas w głowie siedzi :(

Ollena - gdzie w USA jesteś ? Ja byłam na samej północy w stanie Maine, w Saco, powiem Ci, że dzisiaj jak oglądałam w TY "Kalifornia - koniec Amerykańskiego snu " to cały dzień o USA myślę, zastanawiam się co tam się dzieje itp.....

Heeeeejjj Dziewczyny:-)

Wstalyscie juz? Ja od godzinki jestem na nogach, jedziemy dzisiaj na plaze, wiec nie dam rodzinie spac do poludnia.

Nocanka dlaczego nie masz pozytywnego podejscia do staranek? Masz jakies zle doswiadczenia? Ja tez duzo mysle o tych staraniach, ale raczej z radoscia i optymizmem. Fakt faktem, ze dopiero zaczynamy, ale mimo podniecenia sama sytuacja, obiecalam sobie, ze nie bede sie dolowac jak nie wyjdzie tak szybko jakbym chciala. Mamy juz corke i nie musze sie bac, ze nigdy nie zostane juz matka. Wiem, ze zajde w kolejna ciaze ( jak Bog pozwoli ), ale dam sobie to troche czasu bez nerwow.

No tak, jak ktos polubil Stany, to juz zawsze beda do niego wracaly - ja tez tak mam.

reklama
Po prostu nie zakładałam, że będę musiała się starać, pierwszą ciążą to było tak, że nawet się nie staraliśmy, po prostu przestaliśmy uważać i już była fasolka :-), no ale Klaudia ma już 2 lata i 2 m-ce a ja sobie założyłam 3 lata różnicy i to, że chce urodzić wczesną wiosną :)

Do tego @ nie ma :(

Ja w stanach polubiłam głównie $ więc jakoś nie tęsknię :)

Do góry