reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ollena - my jakbyśmy ryzykowali przeprowadzkę do UK, to już "na dobre" - znaczy razem... Nie wiem, czy tego samego dnia z mężem, czy 3 m-ce po nim byśmy polecieli, ale na pewno byśmy większość rzeczy musielibyśmy mieć ugadanych - bo na jechanie "a nóż się uda" to byśmy nie ryzykowali. Tylko raczej "wszystko załatwione - musi się udać". Bo jakby się nie udało i jakbyśmy musieli wrócić, to byśmy zbankrutowali, stracili mieszkanie i popadli w długi - więc musi być wszystko zaplanowane i milion razy przemyślane...

reklama
Rozumiem Rysica... w kazdym razie przemyslec musicie:)
ja za 2h jade po meza na lotnisko, przylatuje na weekend bo jutro mamy 1 rocznice slubu. Dobrze, ze tylko na weekend bo bym dluzej nie zniesla;)))

Ollena - jutro Ci złożę życzonka :) :) :) z okazji rocznicy :)
Rysica - jeśli znajomi zapewnią Wam pokój, to już z górki. Jak jakieś pytania co do benefitów jak i gdzie, to jak się zdecydujecie - to Wam podpowiem i odpowiem co i jak... i na pewno nie będę ściemniać.
Wielu polakom pomogłam, inni się dziwią i mówią "po co pomagasz?" - masz co masz i nie podpowiadaj... a czemu nie !!!??? w sumie nigdy nie usłyszałam słowa dziękuję, ale lubię to i lubię pomagać rodakom. Gdybym mogła, wynajęłabym Wam pokój, ale nie jestem w stanie, bo mamy teraz mamę u nas, i chyba już zostanie.

...dziś mimo braku dni płodnych... żelik idzie w ruch :-D - dziś przyszedł... :):):)

Dzialajcie MOU dzialajcie:-) Wlasnie dobrze, ze nie ograniczacie sie tylko do plodnych jak w zegarku, bo wtedy mozna zapomniec, ze przeciez przytulance maja byc przyjemnoscia, a nie tylko droga do naszego celu. My tez juz zaczelismy od wczoraj:-), a co bedziemy sobie zalowac:-)

MOU - dziękuję :*:*:* za same dobre chęci dziękuję! :*:*:* Jesteś naprawdę kochana!!!
To jak mama z Wami zostanie, to możecie się ubiegać o duży Council House jak się Wam druie dziecko urodzi - w wtedy jak będziecie mieli parkę, to nawet o 4 bedroom flat hehehe - ile ja się dziś naczytałam!
Nawet znalazłam oferty pracy i mieszkań w Edim, i wiem, że mieszkania 1-2 bedroom są w ganicach 450f. Znalazłam też kalkulatory i obliczyłam, że mniej więcej byśmy 68f Hause Benefit i 5f Council Tax Benefit tygodniowo dostali :p Jeszcze muszę pozperać i poobliczać benefity na dziecko. I jak byśmy już tam byli, to byśmy składali o Council House ;)
Ło matko ja już robię normalnie plany i wyliczenia jakbyśmy już tam byli hahahahaha
Ale powiem Wam, że się nakręciłam! A jeszcze ja uwielbiam język angielski :) Ehhh
MOU - jak Twoja mama jednak zdecyduje się do PL wracać, to daj znać ;) Jej ale By nam było fajnie tam u Ciebie - Ty byś miała na ten czas, gdzie byśmy mieszkania szukali, bratnią duszę z PL, a my wynajmując pokój u kogoś, i mając dziecko, byśmy mieli dużą szansę dostać Council House szybko :p
Ale to takie moje gdybanie :p Ja tak mam, że zawsze muszę sobie pogdybać ;)

Widzę że Wszystkie poszły spać . :-D nas właśnie odwiedził brat mój cioteczny... zupełnie niespodziewana wizyta.... i bardzo miła zresztą... :-D
M powiedział że nie ma sensu tracić tego żelu na dni bezpłodne... ale sobie jakoś poradzę... ha ha ha ha ha ha :-D
Pa pa - do jutra kobitki :)

Witam się z rana :)
Żel poszedł w ruch ha ha ha ha - fajny był... :-D
Dziś 10dc - za 3-5 dni owu będzie, więc może przetrwają do tego czasu - i powiem Wam, że ten spray jest fajny, bo on psika takim strumyczkiem pod dość dużym ciśnieniem, i faktycznie wystarcza jedno psiknięcie, ... no i oczywiście mnóstwo dostaje się do środka jednak, czyli polecam :):):)
Powiem też czy polecam jeśli uda się z nim zaskoczyć. Ale jedno jest pewne - w końcu nie było sucho - jak zawsze :-D
Co do badań M - ma być zrobiona powtórka, niby nic nie jest źle, ale żeby mieć tą pewność zlecają badanie dwa razy, sprawdzić czy dobrze jest czasami czy zawsze... tak naprawdę mało co się dowiedzieliśmy i diagnoza czy wszystko jest tak naprawdę ok - będzie po kolejnym badaniu.
No ale teraz nie możemy go zrobić, bo nie można dwa dni przed oddaniem próbki marnować robaczków :-D a jak to teraz zrobić skora ja mam dni płodne w weekend ??? aż do wtorku... ??? Trza działać, a nie marnować do pojemnika... :-D:-D:-D

ooo... witaj IM - widzę że jesteś on-line :)

Ollena - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZNICY ŚLUBU !!! BAWCIE SIĘ DOBRZE DZISIAJ !!!

...o nie! pomyliłam się ! Dni płodne będę miała aż do piątku. W poprzednim cyklu dni płodne przypadły na 13-15 dzień cyklu, a skoro dziś jest 10dc - to aż do piątku mogą być płodne. O 12 zrobię teścior owu...

Ostatnia edycja:
witam sie rozpisalyscie hihi ;]

Iim -w romasindlach nie pomoge a takie fajne ksiazki to aurorow podalam jest jeszcze shobin ale trzeba r=lubic taka ksiaze to samo cook ;] ale ja polecam w razie cio ;] haha no i malego ksiecia ;] ale to juz chyba kazdy przecyztal ;]

Witajcie dziewczyny! :)

Ollena - wszystkiego naj z okazji rocznicy ;]

MOU - ale to dobrze, że z żołnierzykami ok - raczej za drugim razem też tak będzie, bo jakby było coś nie tak, to by wyszło od razu przecież.

IiM - polecam Sagę o Ludziach Lodu - jest to prawi e50 książek i są naprawdę ciekawe - masz tam wszystko - ludzi lodu, miłość, trochę magii, trochę historii, trochę kultury z dawnych czasów, i każda książka jest kontynuacją poprzedniej - i dzieje się na przestrzeni chyba 200 czy nawet 400 lat - już nawet nie wiem, bo ja z braku czasu tylko kilka przeczytałam... No ale jest to niesamowicie wciągające! :)

reklama
Saga o ludziach lodu... no - bardzo fajne, wszystkie przeczytałam, w ogóle przeczytałam calusieńką Margit Sandemo. Kobita straszne życie miała - zgwałcona chyba dwa albo trzy razy!
Anne Bishop jest świetne - Czarne kamienie. Też wszystko w jednym.
Joe Alex - wszystkie kryminały - rewelacja (polski pisarz)
Trylogia czarnego maga - Trudi Canavan.
i wiele wiele innych...

Do góry