reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

DZİEWCZYNY WİTAM

Chce cos napisac, ale mala rozrabiara mi nie pozwala. Buziaki Od 6 rano mam sajgon, bo postanowila szalec w weekendowy poranek... odezwe sie jak tylko zasnie...

reklama
Jestem, ale Was nie ma juz:-( Dziekuje za wszystkie sugestie. Zamowie chyba z allegro kilka tomow Sagi, juz od dawna chcialam ja przeczytac. Na allegro jest bardzo tania, a mi zalezy na ksiazkach, ktore bede mogla wziac do reki, na plaze, na wakacje itp.

Ja dzisiaj rano z powodu wczesnej pobudki upieklam na sniadanie takie fajne buleczki...i wszystkie wyszly z zakalcem:-)) Jeszcze upieklam babke cytrynowa i jesli w niej tez jest zakalec to chyba padne ( trzeba odzywiac mezusia w czasie staranek hahaha)

U mnie dzisiaj powinny sie zaczac dni plodne, cos mi sie wydaje, ze start bedzie jutro, ale mam twarde postanowienie, ze do 23-24 ostro dzialamy:-)

MOU trzymam kciuki:-) Fajnie, ze zelik sie sprawdza:-)

Macie jakies fajne plany na weekend? My musimy zrobic zakupy spozywcze, mieso, cukier i kilka innych rzeczy. Chyba pojedziemy do jakiegos centrum handlowego z atrakcjami dla dzieci, Meliska bedzie miala radoche:-) Narazie oboje z mezem spia...

IM - ja jestem w sumie cały czas, ale się wyłączam, bo mamuśka siedzi przy komputerze 24 na dobę, i gra w pasjansa, nawet nie mogę jej odciągnąć.. he he
nie chce żeby czytała że sobie lubrykant kupiliśmy :-D:-D:-D albo o moim śluzie :-D:-D:-D mamuśka mamuśką, ale o czym sobie gadamy to już nasza staraczkowa sprawa ! o tak! :):):)
...ten żelik naprawdę świetny... nie spodziewałam się...

...ja wszystkie książki na komórce czytam na e-book reader.... ściągnięte z chomika hi hi. Ale Sandemo - sagę wszystkie książki mam w PL

hahah MOU, moja mama wie, ze sie staramy, ale tez nie mam zamiaru jej opowiadac o sluzach:-) Tak jak powiedzialas, to nasze staraczkowe sprawy:-) Ale fajnie Ci, ze masz mame u siebie. Ja za swoja bardzo tesknie, choc prawie codziennie widzimy sie na skype. Powiedz mi kiedy powinnas dostac @, bo cos mis ie wydaje, ze bedziemy testowaly obok siebie:-)

Według normalnych moich cykli 25dniowych - powinnam dostać 1 sierpnia, według ostatniego opóźnionego o cztery dni, @ powinna być 5 sierpnia, więc nie będę świrować i się nakręcać, tylko zatestuję 6-7 może nawet 8, o ile @ nie przyjdzie wcześniej. Mam nadzieję że żel pomoże. Ja jestem zupełnie bezśluzowa, i próby zawsze były na sucho że tak powiem, a jakoś nigdy nie zaopatrzyliśmy się w lubrykant. Jakoś zawsze o tym mówiliśmy i na gadaniu się kończyło, ale tym razem żel jest i to jeszcze przedłużający życie plemników...

Ja tez obiecalam sobie nie swirowac w tym cyklu - ale i tak pewnie zrobie test przed terminem, znam siebie.... Powinnam dostac 4 sierpnia, ale mi tez sie ostatnio spoznil @, chyba przez te nagle upaly, ktore do nas zawitaly.
Zmykam narazie pod prysznic, bo jak juz moje spiochy wstana, to chce jak najszybciej wyjsc z domu.

Witam,

Mam pytanko czy mogę być w ciąży?
Mam mdłości(cały dzień), podwyższona temperatura (37 stopni), ból podbrzusza, niesamowita senność, ból głowy, piersi wrażliwsze, pojawiły mi się rozstępy na brzuchu(do tej pory nie miałam, zauważyłam je tydzień temu), i zgagę mam i pieczenie w przełyku. Mam dostać okres za 4 dni, ale nie wiem czy dostane.
Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
Karolina.

Karolino - zrób test, przecież my nie możemy mieć pojęcia o tym czy jesteś w ciąży czy nie... ale 4 dni przed też raczej nie wyjdzie... marne szanse.
My tu wszystkie robimy testy przed terminem :) a i tak wiemy że nie wyjdą. Nakręcamy się w ten sposób.
Także nic Ci nie podpowiemy bo to może być wszystko...

właśnie zrobiłam test owu, pojawiła się blada testowa, wczoraj nie było nawet cienia... więc chyba się zaczyna :) tym bardziej się cieszę że już dziś żel poszedł w ruch !!! :-D
idziemy na spacerek bo przestało padać - więc pa pa na razie..

Ostatnia edycja:
MOU a ten zel jak dziala? Bo ja sucha od zawsze i tylko w owu jest ok... ale wtedy dzialac akurat nie bede zeby syna nie ryzykowac;)
Btw nie wszystkie robimy testy ciazowe przed terminem bo ja na pewno nie dam sie na to nabrac;) jak bedzie mi sie @ spozniac kilka dni to bede robic, nie wczesniej i na pewno nie w terminie spodziewanej @. taka juz jestem a co, szkoda nawet kasy na te testy;) no ale nie wiem kiedy ja sie zaczne starac bo maz jest do jutra ale ja akurat przed @ jestem wiec nic nie zdzialamy a narazie nie wracam do ie wiec nie bedzie staranek:( a szkoda bo maluszki mi sie po nocach snia i do wozkow zagdalam na ulicy;)
dziekuje za zyczenia! :*

reklama
Ollena - no faktycznie może nie wszystkie :-D ale sporo...
Ten żel działa nawilżająco i utrzymuje plemniki dłużej przy życiu. Naśladuje naturalny płodny śluz, więc kobiety które są mało sluzowe, wypowiadają się że zaszły za pierwszym, drugim razem, a wcześniej starały się nawet kilkanaście miesięcy. Ponieważ ja jestem mało śluzowa więc mam problem, mam nadzieję że ten żel mi pomoże.

...

Ostatnia edycja:
Do góry