reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Dzień dobry :) A ja dopiero wstałam, tzn wstałam wcześniej razem z synkiem ale tak mnie jakoś spanie męczyło, że podrzuciłam go dziadziusiowi a ja myk do wyreczka :)
Mou dostaniesz po łapkach :p napisałaś, że trzeba iść do lekarza i ja cię posuchałam :p byłam u pani doktor i ona mi powiedziała, że to jest od pieluszek, że mam je zmienić ale przez jakiś czas tetrówki zakładać, żeby to się zagoiło! a ja dodatkowo kupiłam kremik bo ona mi nic nie przepisała :p a ty tu mi mówisz, że ja nie słucham i mi więcej nie będziesz doradzać :p
Kasiurek współczuję tej nocki, ale nie dziwię się, że masz schizy, sama się nieraz zastanawiam jak to będzie jeżeli się uda i chociaż synek urodził się przez wypadek to jednak będzie pewnie strach za mną łaził. A ty się kochana nie denerwuj tylko relaksuj bo napewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz ciąża zleci ekspresowo i już niebawem będziesz tulić dzieciątko do siebie :)
Ollena pieluszki tetrowe mu wczoraj zakładałam to nawet nie potrafię policzyć ile razy go przebierałam i robiłam pranko ręczne :D ale skoro tak mi kazała doktorka to tak będę robić chyba, że nie będzie widać efektów, a mocz tam nie dociera bo ja cały czas z synkiem jestem i jak tylko zrobi siusiu to go przebieram :)
Rysica oj to faktycznie zarobki musielibyście mieć kosmiczne w dodatku jak sama napiałaś rodzicę wolą żebyście byli tutaj, przemyście wszystko na spokojnie i trzymam mocno kciuki, żeby się wam udało. Odnośnie mieszkania od państwa to wiem tylko tyle, że moja siostra z mężem mają ok 2 tyś funtów miesięcznie a znajomi im doradzili składanie wniosku o socjalkę i po 2 miesiącach dostali pismo z numerem i mogli już wybierać domki, ale że nie było takich jak chcieli to sobie wynajęli prywatnie chatkę a ostatnio dostali ofertę na socjalkę ale odmówili bo już im nie potrzeba czekali na wszystko jakieś 4 miesiące, ale to zależy od regionu. Ja jestem zdania, że trzeba próbować jak jest chociaż mała szansa, że się uda :) Z tym, że oni nie mieli nic do stracenia, nic ich nie trzymało ani nie zmuszało do podjęcia takiej czy innej decyzji, wy natomiast macie dziecko i kredyt do spłaty to jednak ryzyko jest.
IiM czyli koleżanka dotarła?
Ullena witaj :) właśnie myślałam co u ciebie :) życzę miłego wypoczynku :)

reklama
ullana - no ja trzymam kciuki ;]

wiem ze sie ze mnie smiejecie ale ja na serio wairuje moze jakby pierwsza ciaz abyla normlana ..... ;/ ale uspokoije sie pewnie dopiero po usg !

A w ogóle to Wam powiem, że mi się śniło, że w ciąży jestem, tzn że się o tym dowiedziałam z wykresu, a było to na wykresie zaznaczone takimi kwadratami jak śluz, tylko takim kolorem jak plamienie, bo że to kolor podobny do paska testowego hahaha, nieźle, co?

U nas paskudna pogoda znów! Wczoraj nad nami przeszły 3 burze z piorunami, a w między czasie było gorąco, bo 30 stopni i pełne słońce, a w nocy to burza trwała 6h i tak waliło, że okna pozamykaliśmy, bo się Szymek rozbudzał! Rano było gorąco jak na poranek, bo 20 stopni, a później, po 8 rano się ochłodziło do 16 stopni... no paranoja... w nocy cieplej było niż w dzień... :/

Lolcia- Ty dostaniesz po łapkach :-D:-D:-D z tego co pisałaś, pieluszki zmieniasz i nawet tetrowe zakładałaś. Opisałaś identyczne objawy jakie moja niunia miała, i zmiana pieluch też nie pomagała. Powiem tak - nystatyna nie jest w ogóle szkodliwa i jest tania, i mojej niuni po pierwszym razie przeszło. No nic - dobrze że nic nie jest, ale jak nie przejdzie samo po zmianie pieluszek to pamiętaj co pisałam. Wcale nie złośliwie :tak:;-)
Rysica - skypa nie mam, bo sprzedałam laptopa wymieniłam na stacjonarny i nie kupiłam ani mikrofonu ani kamerki jeszcze... niestety...
Napiszę Ci dokładnie jak ja miałam jak jeszcze wypłacali mi normalnie bez błędu. (później coś im się popierdzieliło i wypłacali więcej ) ja się nie sprzeciwiałam, a powinnam bo teraz muszę zwracać przez cały rok. Więc dużo.
No i tak.
M miał wypłaty 208 tygodniowo, do tej pensji i pary z dzieckiem gdzie jedno nie pracuje mieliśmy tak:
66 tygodniowo dodatek do mieszkania,
130 tygodniowo working i child tax credit
20 child benefit
czyli 216 funtów benefitów tygodniowo (więcej niż pensja M)
i przy mieszkaniu za 650 miesięcznie (bez opłat) czyli we dwójkę ja nie pracująca mieliśmy ok 1900 miesięcznie. 900-1000 na dom i rachunki wszystkie. 1000 zostawało na życie.. było cudownie dopóki za housing befefit się nie pomylili (dodatek mieszkaniowy) i teraz mamy 150 tygodniowo a nie 216 za benefity, co bez długów było by super

Ostatnia edycja:
Mou to może niejasno napisałam, wybacz :) pieluszki tetrowe zaczęłam wczoraj rano zakładać ale wymiękłam po zmienie 4 w ciągu 20 min :D później w południe byłam u lekarza i ona mi kazała te tetrówki ciągle zakładać a nic nie przepisała. Wiem, że ta nystatyna jest niedorga bo mieliśmy ją kiedyś tam ale jest na receptę :/ zobaczę jak mu nie będzie przechodziło to w pon i tak jedziemy do krakowa to może nam tam doktorka coś wypisze :)
Trix chyba nie ma środka, który by myślenie wyłączył :) ja się nie nakręcam bo jak kiedyś pisałam mam malutkie dziecko i nie mam nawet czasu, żeby się załamywać bo Miki dużo mojej uwagi pochłania, cieszę się każdą chwilą z nim spędzoną a jeżeli nam się uda zaskoczyć to będę miała 2 perełki w domku, ale nic na siłę :) My daliśmy sobie czas do maja następnego roku jak się nie uda tak na luzie to znowu pójdę po wspomagacze :) A ty się rozkoszuj smykiem swoim i nie myśl tak intensywnie o następnym. O ile dobrze pamiętam to twój synek ma 7 miesięcy więc masz jeszcze przy nim dużo "roboty" zapomnij o następnym i skup się na tej maliźnie a zobaczysz, że sama będziesz zaskoczona jak na teście w pewnym momencie 2 krechy zobaczysz :)

Ullana trzymam kciuki:-) U nas poczatek "dobrych dni" juz jutro, lub pojutrze.

Lolcia kolezanka dotarla, ale bardzo pozno i w sumie dziwnie sie czuje po tej wizycie, ale co tam...

Maz mnie zadziwia swoim zapalem do staranek. Myslalam, ze bedzie powsciagliwy, jednak sie mylilam:-) To pewnie te koronkowe dopalacze hahhaaha
A ogolnie, to czuje sie dzisiaj niefajnie, cos mnie glowa pobolewa, jakas jestem znudzona i przybita. Sama nie wiem czego chce - pewnie minie mi to do jutra:-) Musze poszukac jakiejs fajnej ksiazki, to sie oderwe na chwile od swiata. Dziewczyny poleccie mi jakies dobre czytadlo, bo juz wyczytalam prawie cala biblioteczke w domu i chcialabym cos zamowic u mojej mamy - przylatuja z tata we wrzesniu.

to zlaezy IiM jaka lubisz ksiazke- pachnidlo ja polecam, agate chiste wsyztskie ksiazki w szczegolnosci priota, ja ogolnie lubie jakies takie detektywistyczne ;] szerloka holmsa tez polecam hahah ;]niekotrzy wola jakies wiesz romansidla itd ;]

Jesli chodzi o odparzenia, to u nas tez raz sie przytrafilo fatalne odparzenie mysi mojej cory. W sumie pojawilo sie nagle i mimo odpowiedniej higieny bardzo szybko postepowalo. Okazalo sie, ze faktycznie ranke zaatakowaly grzybki - choc to moze sie wydawac dziwne u takiego malenstwa. POmogl dopiero krem przeciwgrzybiczy przepisany przez lekarza. Sudocrem wyjatkowo na nic sie nie zdal. Na szczescie po masci w ciagu jednej nocy odparzenie zaczelo sie pieknie goic.

Ja to lubie prawie wszystko. Kryminaly i romansidla tez ( ale nie typowe harlequiny:-)) ) Musze czytac jak najwiecej po polsku, bo az wstyd sie przyznac, ale czasami mam problem z plynnym wypowiedzeniem sie po polsku. Na szczescie teraz ciagle nawijam po polsku do mojej coreczki.

reklama
Rysica gdyby maz sam pracowal to dostalibyscie duzo dodatkow wiec nie byloby zle a moze nawet dobrze:) wiec nie nastawiajcie sie na to, ze on ma zarabiac 2000 od razu, poprostu sprobujcie i tyle, tymbardziej ze macie tam pomoc:) kolega Was poprowadzi co macie robic, gdzie sie udac po dodatki do mieszkania i nie tylko. No i niech maz najpierw sam poleci, rozgladnie sie, wynajmie mieszkanie itd:)
IiM moj maz tez napalony na staranka, ciagle by mogl;) mi tez jakos bardziej sie chce jak wiem, ze nie uzywamy zabezpieczenia;) Co do ksiazek to przejzyj www.empik.pl albo www.merlin.pl poczytaj recenzje i zamow sobie cos, mama przywiezie. Ja mam manie ksiazkowa od zawsze, kupuje tego duzo i duzo tez wydaje:/ ale uwielbiam i jak jade na zakupy w PL to najczesciej wracam z samymi ksiazkami, ale tez przez neta zamawiam. Ja romansidel nie lubie, kryminaly owszem a teraz mam manie na takie wakacyjne ksiazki:) Uwielbiam o psach, kotach, powiesci oczywiscie. Jak jest pies na okadce to biore od razu:) Teraz czytam 'Makatka' Grochola z corka napisaly, swietnie pisza i mozna sie rozluznic :)

Do góry