reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

A ja wlasnie siadlam i sobie elegancko poobliczalam kiedy mam plodne, teoretycznie kiedy powinna byc owu i tylko musze sobie jeszcze jakos to fajnie rozpisac. Moj m ma jechac w delegacje w tym miesiacu i musze go namowic zeby jakos tak to zaplanowal, zeby nam nie przeszkodzilo w staraniach. Zastanawiam sie jeszczenad kupnem testow oeulacyjnych, ale cholerka drogie sa u nas. Moze ten cykl postaramy sie bez wspomagania i najwyzej zostawie to na ewentualne przyszle miesiace. W sierpniu moja przyjaciolka wroci z Polsk do Turcji, to moze mi przywiezie testy z PL. 2 lata temu tezmi przywiozla testy owulacyjne, ale nie zdazylam ich uzyc, bojuz bylam w ciazy:-)

reklama
Cześć kobitki. Kupiłam test, ale on też jest negatywny. Kupiłam 4 testy !!! Zrobię jutro rano jeden z nich. @ 4 dni nie ma, plamienia były ale ustały, pewnie jeszcze framuga wredna przyjdzie. A nawet luby jest smutny teraz... ja się dziś spijam na amen. Zaleję robaka, i nie będę smutna... popadnę w jednodniowy alkoholizm. Ale to było za piękne żeby było prawdziwe.
Kasiurkowi się udało, więc to nie jest tak że hurtowo... hlip hlip... każda po kolei, może to nie moja kolej. Dziwne jest tylko to, że spóźnia się @, i jeszcze te plamienia....
Kasiurek !!! Dawaj mi tego fluida !!!!! :-(

cześć dziewczyny jeszcze raz

napisałam mega posta i mi wcięło, więc teraz w skrócie

epi czyli epilepsja sorry za skrót....jakoś tak założyłam z góry, że wszyscy wiedza o co chodzi:sorry:

mam to od porodu z Lilą - podobno za szybko urodziłam i za duże dziecko było w stosunku do mojej wagi
podobno też byłam niedotleniona, chociaż czułam się fenomenalnie i nic dziwnego się ze mną nie działo
no ale setki badań wskazują na taką diagnozę

taka typowa padaczka to nie jest....ja tylko totalnie sie zawieszam na chwilę albo mdleję i nic więcej, no ale muszę brać leki
3 lata pracowałam na to, żeby zmniejszyć dawkę do bezpiecznej dla ciąży i udało się

ma fajną lekarkę, ale za bardzo nie mam z kim o tym pogadać, bo fora tematyczne wieją czarnowidztwem, a ja wiem, że mogę mieć zdrową dzidzię

na razie biorę zwiększoną dawkę kw.foliowego i innych witaminek

nikt mi nie daje gwarancji, że po drugiej ciąży mi się nie pogorszy, ale przy tych lekach, co biorę nie ma zagrożenia dla dziecka
no i żeby mi się nie pogorszyło przy porodzie pewnie będzie cesarka, ale to najmniejszy problem:tak:

hej dziewczyny:) troche mnie nie bylo i teraz tez tak wpadam na moment takze zalegklosci nie mam kiedy nadrobic...widze ze Kasiurek sie udalo:) gratuluje!!
Mou trzymam kciuki zeby u ciebie to tez byla ciaza:) 4 dni po terminie jeszcze wcale nie musi pokazac takze spokojnie;)
a ja mam lekkiego nerwa bo od 1,5 tyg nie moge sie dodzwonic do gina;/ nie wiem czy wyjechal czy co ale w pn powinnam isc na usg bo jestem na monitoringu i wkurze sie jak sie nie dodzwonie bo dostalam przeciec moc nowych lekow i w ogole wiec chce wiedziec czy jest owulacja...ehhh ..;/ poprosilam mame zeby kupila mi testy owulacyjne na wszelki wypadek to chociaz nimi bede sprawdzac chociaz nie jestem przekonana do ich skutecznosci;/ no ale lepsze to niz nic ...w kazdym razie mam 9dc a cykle mam 27 dniowe to kiedy zaczac testy i jak dlugo? no i ma znaczenie rano czy wieczorem?alkohol itd? a dzisiaj juz czuje klucie w jajniku i takie bole w podbrzuszu lekkie no i mam gesty bialy sluz...

ja tylko na sekunde bo wiki ma dziś biegunkę pół nocy wymiotowała jelitówka ją dopadła

wpadłam tylko pogratulować wiedziałam że będzie czego wiec kasiurek życzę spokojnych 9 miesięcy i łatwego rozwiązania bo w tej chwili to najważniejsze i cieszę sie naprawdę bardzo bardzo prawie tak bardzo jakby to był mój własny test:-);-):-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mou - hmm amoze te plamienia to okres ? hmmm nbie wiem co powiedziec fluidka moge dac ale jak bede wiedziec ze jest ok jak na ten etap ciazy ..... sama nie wiem czy bedzie ok -bardzo sie martwie ze na tym etapie z moim podziebieniem szkodze bardzo dzidzi ;( i to mnie w dol wpedza .

ullana - chyba nikogo z epi tu nie ma - ale jesli sie udalo z pierwszym dzieckiem i jest wsio ok to czmeu nie mialo byc tak i z drugim ;] my czarnowidzctwa nie uprawiamy ;] sie wspmieramy ;]

izaimelisa- wiesz moj tez w delegacje jezdzil i to tak nasbylo trudno bo jezdizl pare razy w miesacu w tym cyklu tez i akurat w moja owulacje-nie mogl przelozyc ,wiec tylko rpzed owulka sie przytulaliscmy ...... dlatego nie wierze ze sie udalo -moze sie testy pomylily?

Kasiurek matko dopiero zobaczylam!! Mysle sobie czego dziewczyny Ci gratuluja a tu szok! skupilam sie na MOU a Ty taka niespodzianke zrobilas:-))))))))))) BOSKO! GRATULACJE WIELKIE!!!! :-)))))

reklama
Moja cora ma dzisiaj dzien marudzenia, wiec musze pannice zabawiac:-) Teraz jest juz tatus, wiec jest wpatrzona w niego, a do snu, to za pol godzinki. Bylam dzisiaj u tesciowki, bo miala gastroskopie i kolonoskopie naraz i chcialam sprawdzic jak sie czuje. POwiedziala, ze wolalaby 3 porody pod rzad niz to co miala:-)

Juz maz usytalil, ze w takim razie jedzie do klientow spoza Stambulu w przyszlym tygodniu, ja teoretycznie od soboty bede miec plodne i owulacje w srode 20 lipca. Zazwyczaj te "teorie" pokrywaly mi sie z cyklem, wiec mam nadzieje, ze tym razem tez tak bedzie. Nad testami owulacyjnymi sie jeszcze zastanawiam.

Mou nie doluj sie, jeszcze na 100% nie wiadomo co sie dzieje, @ faktycznie dlugo juz Ci sie spoznia, a jesli nie jestes w ciazy, to spokojnie bedziecie sie starac dalej. Prosze nie doluj sie tak!! Ktory to cykl staran?

Ullana fajnie, ze ssie odezwalas. Masz racje, ze nie ma co pisac na dolujacych forach, gdzie wszyscy patrza pesymistycznie w przyszlosc. najwazniejsze, ze lekarz dal Wam pozwolenie na rozpoczecie staran. Tutaj z pewnoscia, nikt nie bedzie Cie dolowal:-)

Nikola wspolczuje choroby dzieciaczka, oby jaknajszybciej przeszlo. Buziaki dla Was.

Kasiurek a jak maz, pewnie szaleje??

Zagladne potem, teraz ide szykowac kasze dla malej...

Do góry