reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kasiurek - SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER !!!!!!!
A nie mówiłam Wam dziewczyny że się nie ujawnia bo test jej pozytywny wyszedł??? Ale miałam czutkę he he he he !!!
GRATULACJE !!! GRATULACJE !!! GRATULACJE !!! GRATULACJE !!! GRATULACJE !!! GRATULACJE !!!
w końcu optymizmem powiało !!!! :):):):)
Buźka mamuśka :-D

A ja czekam na listonosza - jak zwykle :-D może też się pochwalę :-D
Kasiurek - jakby co to będziemy rodzić w tym samym terminie !!!!

trzymam kciuki ;] ja czekam na wizyte u gina i sie dowiem reszty ...boje sie i to bardzo

reklama
Kasiurek - fajnie że możesz iść do gina. Ja w razie gdyby co - tylko do położnej, a pierwsze usg po kilku tygodniach. Cieszę się tylko, że progesteron u mnie przeważnie jest wysoki, i jeśli chodzi o utrzymanie ciąży do tego czasu, to chyba dam radę :-D
Tak mnie nakręciłaś tą Twoją ciążą, że zachowuję się jakbym też w niej była, a przecież jeszcze testu nie zrobiłam, więc jeszcze nic nie wiadomo, choć dziś 4 dzień po terminie @...
a Ty się nie bój, tylko łykaj lutkę albo co tam innego i nie przemęczaj się przez najbliższe 3 miesiące. Później już z górki.
NO I JESZCZE KOLEJNE GRATULACJE BO NIC CI W PRACY NIE ZAGRAŻA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasiurek - fajnie że możesz iść do gina. Ja w razie gdyby co - tylko do położnej, a pierwsze usg po kilku tygodniach. Cieszę się tylko, że progesteron u mnie przeważnie jest wysoki, i jeśli chodzi o utrzymanie ciąży do tego czasu, to chyba dam radę :-D
Tak mnie nakręciłaś tą Twoją ciążą, że zachowuję się jakbym też w niej była, a przecież jeszcze testu nie zrobiłam, więc jeszcze nic nie wiadomo, choć dziś 4 dzień po terminie @...
a Ty się nie bój, tylko łykaj lutkę albo co tam innego i nie przemęczaj się przez najbliższe 3 miesiące. Później już z górki.
NO I JESZCZE KOLEJNE GRATULACJE BO NIC CI W PRACY NIE ZAGRAŻA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no jak pojde na usg bedzie serducho bilo to od razu L4 i tyle mnie widzieli mam ich w dupie tak jak oni mnie ;p no to jak juz 4 dni po terminie to fasola jak nic musi byc;]

Ha ha :)
a to nie w 3 tygodniu serducho bije??? Może być za wcześnie żeby zobaczyć to na usg. A musi być widać serducho żeby dostać zwolnienie?
Pytam, bo nie mam pojęcia jak to jest w PL...

Kasiurek - powiedz mi jeszcze - który to Twój cykl starań był... to już tak dawno było powiedziane, że nie pamiętam...

Hej - inne baby :-D gdzieśta się podziały ???

Ostatnia edycja:
Mou serduszko to w okolicach 6-7 tyg zazwyczaj zaczyna bić chociaż pewnie to też regułą nie jest :) Kiedy zatestujesz bo mi się już cierpliwość kończy :p

Lolcia - no mi też się kończy :-D Ten nowy listonosz zmienił sobie trasę. Stary listonosz jak był tu u mnie o 9 rano to świat (u mnie godzina wcześniej) Tak kole 11 powinien być, ale istnieje możliwość że dziś nie przyniesie. Jak nie to wychodzimy na zakupy i przy okazji kupię teścior.
IM - no mój też umiera z bólu kręgosłupa, bo dysk mu na nerw uciska i też promieniuje na nogę. Koszmar, ale już coś mu tam ponoć chrząknęło i wlazło na miejsce, teraz tylko dzień dwa i będzie po bólu.

KASIUREK - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mówiłyśmy Ci z Nikolą, że wykres wzorowy??? Mówiłyśmy?!?!?!?! HA!!!!!!! CUDOWNIE!!!!!!!!!!!!
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

MOU - teraz Ty!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja słuchajcie wkurzona jestem, bo dziś rano miałam taki różowo-pomarańczowy śluz - jakby miała @ przyjść... grrrr ja nie wiem, organizm sobie ze mnie jaja robi - owu na 3 dni przed @???? Przecież to nawet nie ma szans, żeby zarodek (jak doszło do zapłodnienia) została w środku przez ten tydzień jak @ będzie !!! Cholera no!!! :(((((((((

Rysica - krwawienie owulacyjne nawet kilka dni po owu może wystąpić... zanim to splyyynieeeee... :):):) Ty jesteś kolejna w kolejce po tym wykorzystaniu męża... ha ha:-D
Mój się nie może doczekać listonosza hi hi - chyba mu się ode mnie uzależniło :-D i co chwila: "gdzie ten listonosz" ???

Rysica - dopisuję bo Cię nie zrozumiałam :) - jak jest zarodek to przecież @ nie będzie bo hormony na to nie pozwolą (nie teraz, bo to musi być Twój cykl!), a to plamienie to na 1000% owulacyjne jest, jeszcze z Ciebie schodzi. Na pewno :) I nie stresuj się , bo za dwa tygodnie testujesz :tak:

Ostatnia edycja:
MOU - to niech Twój jedzie do sklepu po test a nie czeka! a jak znów nie przyjdą testy?!?!?! :p

MOU - myślisz, że to plamienie owulacyjne?? Bo wiesz - jutro TEORETYCZNIE powinnam dostać @... ale już nie wiem, czy jak owu się przesunęło, to i @ powinien??
nie wiem, zgłupiałam...
Edit: MOU - ale skoro nawet jeśli doszło do zapłodnienia, to zagnieżdżenie jest dopiero w ok 7 dni po owu. A do tego czasu organizm nie wie czy jest w ciąży czy nie... Więc jak w przeciągu tych 7 dni przyjdzie okres, czyli ZANIM zarodek się zagnieździ i da znać organizmowi, że jest, to @ wszystko wyczyści :(((
Mam nadzieję, że masz rację, że to plamienie okołoowulacyjne a nie symptomy zbliżającego się @...

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica - z tego co się "wywiedziałam" to owulacja zawsze wypada ok 14 dni przed @ plus minus kilka dni, w zależności od stresów itp, nie słyszałam o przypadku, że owu jest kilka dni przed@. JA miałam owu 10 dni przed @ i w tym i w poprzednim cyklu, co i tak było zdziwieniem dla lekarza, bo częściej niż rzadziej te 14 dni jest w miarę stałe. Powiedziała że nie wie czemu tak późno miewam owulacje, więc tym bardziej w Twoim przypadku byłoby to dziwne... :eek: stawiam na krwawienie owu. Ale jeśli się pojawi @ to istnieje szansa że jajeczko jeszcze nie zeszło do macicy i się utrzyma, no i jeśli @ przyjdzie te kilka dni po owu, to ja bym poszła do gina, bo to już by było dziwne wręcz...

Do góry