reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witam z rana,
Weszlam specjalnie zobaczyc czy sa wiesci od MOU! Mou jesli dalej test bedzie negatywny to biegnij do dr :-)

reklama
Witam z rana :)
Kasiurek cieszę się bardzo, że masz lepszy humorek i oby taki był już każdego dnia :) Mnie też pomału smarkate lata przechodzą.
Rysica pazurki śliczne! zazdroszcze pewnej ręki bo ja nawet wymalować równiutko nie umiem bo mnie trzęsie :)
Trix nieciekawie z tym ginem, ale jak jego nie będzie to może postaraj się gdzieś indziej wbić?
Nikolaa jak dzieciątko, lepiej dzisiaj?
Mou to czekamy na poranny teścior :)
IiM to zmieniałaś kolor odrostów tylko na jaśniejszy czy całościowo?
A ja coś czuję, że @ wkrótce zawita. Wczoraj obydwa jajniki dawały znać o sobie, brzuch czasem zabolał i cyce zaszczypały, ale co tam przyjdzie to pójdzie i nowy cykl przede mną :) ha! trzeba być optymistą :)
haha nie badz pewna mnie tez wszystko bolalo jak na @ a tu jaka niespodziewajka ;> ale to kazda z nas sie musi przekonac nie ma sie co wkrecac nakrecac bo to nic i tak nie daje ja podeszlma chlodno do tego cyklu po aukcji typu ja musze na delegacje (no i tylko raz w okresie przedowulacyjnym)i sie udalo chyba ku zdumieniu i zdziwieniu innych w tym mnie i mojego meza ! szczerze mowiac gdyby nie to ze troche ale to troche bola mnie TYLKO piersi to bym nie pomyslala ze w ciazy jestem a ze okres sie niemilosiernie i brutalnie spoxnia!!!!

Kasiurek pewna to ja na 100% nie jestem :) ale jak zaciążyłam z synkiem to zwalałam ból sutków na skutki uboczne CLO a podświadomie czułam, że to jednak dzidzuś bo nawet testa kupiłam. A teraz nic, zero jakichkolwiek przeczuć totalna pustka :) Ale co ma być to będzie a fluidka od ciebie dostanę w następnym cyklu bo powinno się pokryć z twoją wizytą u gina :p widzisz jak mam rozplanowane?? ;)

Dziendobry:-))))

Rysica super paznokcie i az trudno uwierzyc, ze na naturalnych mumiesz wyczarowac takie wzorki. Ja ma teraz zwyczajne mleczne, pomalowane lakierem na zelu. Nie przepadam za bardzo dlugimi, wiec s takie sredniaski :-)

Wrzuce potem fotke wlosow, choc nie wiem, czy na zdjeciu cos wyjdzie. Wyszedl mi taki orzech laskowy ( chyba tak nazywa sie ten kolor). Mialam farbowac same odrosty, ale potem nalozylam reszte farby na cale wlosy. Myslalam, ze nie zafarbuje mi jasnych pasemek na ciemniejszy klor, bo na opakowaniu pudelka byl sredni blond. Jednak pasemka sie troche przyciemnily, moj naturalny braz rozjasnil i mam teraz teraz taki wlasnie orzeszek z janiejszymi refleksami. Mysle, ze jeszcze sie sporo zmyje i pasemka beda bardziej widoczne. Grunt, ze nie ma juz 3 kolorowego balejazu i ciemnym odrostem i ryzymi refleksami:-)))

A w ogole to ja jeszcze Was nie widzialam, wstawialyscie gdzies swoje zdjecia?

IiM ty się literówkami nie przejmuj każdy jakieś byczki robi :) A odnośnie zdjęć to trzeba mieć się czym pochwalić, żeby pokazywać :)
MamuniaKubunia super! gratuluję, ściskam i spokojnej ciąży życzę :)
I mamy 2 marcowe fasolki:)

Kasiurek pewna to ja na 100% nie jestem :) ale jak zaciążyłam z synkiem to zwalałam ból sutków na skutki uboczne CLO a podświadomie czułam, że to jednak dzidzuś bo nawet testa kupiłam. A teraz nic, zero jakichkolwiek przeczuć totalna pustka :) Ale co ma być to będzie a fluidka od ciebie dostanę w następnym cyklu bo powinno się pokryć z twoją wizytą u gina :p widzisz jak mam rozplanowane?? ;)
no bnardzo rozplanowane hahaha ;] szkoda ze tempki nie mierzysz to by bylo mozna juz cos powoli wywnioskowac;p

ha zaskoczę cię teraz bo mierzę :p ale na czole w dodatku nie mam stałej godziny bo to zależy od synka o której jeść woła i czasem mam np 2 godz snu ciągłego a czasem tylko 40 min więc moje mierzenie to tylko takie jest żeby się systematyczności nauczyć a jak młody przestanie się w nocy dopominać o papu to zacznę inne mierzenie :)

reklama
fajnie, że nikt tu nie choruje...chociaż przydałoby mi się wsparcie kogoś z podobnymi dolegliwościami

Kasiurek - z pierwszym bąblem jest wszystko oki, bo zachorowałam po porodzie, podobno na skutek niedotlenienia w czasie porodu
za szybko było
a ja się tak cieszyłam, że pierwsze dziecko i migiem poszło:-(
a po paru miesiącach się okazało, że jednak coś jest nie tak ze mną

w mojej rodzinie nikt nie choruje, a ponieważ to "świeża" sprawa, to nie mam jeszcze nikogo z bliższych znajomych i mogę pogadać tylko z lekarką, chociaż też teoretycznie, bo ona jest zdrowa

i dlatego szukam gdzięś na naszym bb forum, bo tu już jestem kilka lat i wiem, że nikt mnie nie będzie dołował
fachowe porady mam u lekarza, ale potrzebuję zwykłych dobrych fluidów:tak:
rodzina mnie wspiera, ale wszyscy są zdrowi, więc doradzają mi ostrożność i żeby już nie próbować mieć więcej dzieci, bo niewiele o tym wiedzą i się boją
padaczka to straszne słowo i tak samo się źle kojarzy, więc wszyscy sie jej boją, stąd "epi", żeby to trochę oduroczyć

ja przez 2 lata odkąd biorę leki naczytałam się sporo i rozmawiałam wiele razy z różnymi lekarzami
i wiem, ze mam szansę, żeby leki odstawić zupełnie i dlatego sukcesywnie zmniejszałam dawkę
tylko, że nie wiem, kiedy będę mogła odstawić, a ta dawka, którą mam teraz jest bezpieczna dla dziecka i dla mnie
bo wiadomo, że ciąża robi zamieszanie w organizmie i nikt nie wie, jak będę się czuła

z Lilą leżałam całą ciążę prawie plackiem i na fenoterolu, żeby donosić, bo miałam rozwarcie od 6-go m-ca
a potem poszło migiem, że ledwo coś pamiętam;-)
ale Lila ważyła 4440g a ja ledwo 58, bo przytyłam 9kg, więc szybki poród dużego dziecka i niedotlenienie wywołały zmiany
lekarze uważają, że gdybym dostała tlen od razu, to wszystko byłoby ok, ale ja się czułam świetnie i nie było podstaw do tego
pewnie adrenalina zamaskowała inne objawy
no ale teraz już nic nie poradzę

muszę się tylko dobrze przygotować do następnej ciąży i trochę dożywiać się witaminami:tak:

a widzę, że fluidy dwóch kreseczek na tym forum działają,to sie podłączę ;-)

i gratuluję kolejnym Mamusiom

Do góry