reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mou ale Ci dobrze, moja mala spala niecala godzine. Moze za to wieczorem wczesniej zasnie, bo jak jest zmeczona to maruda z niej pierwszej klasy. Mou no ja tez jeszcze nie spisuje Tego twojego cyklu na straty i uwazam, ze jesli nie nadejdzie @to kontroluj co 2 dni:-) Moj maz wlasnie tez stwierdzil, ze mi przywiezie test, bo on ma przeczucie haha chyba sam sie stesknil za tym testowaniem:-)

Ja teraz sprzatam, bo jutro ma do mnie wpasc zona brata mojego meza i szwagierka. Bedzie pogadanka o dniach plodnych i jajeczkowaniu:-)

reklama
Ollena nie strasz:-)))) A tak na serio, to ja zdaje sobie sprawe z tego, ze bedzie ciezko, ale kurcze latka mi leca, a chcialabym trojeczke...
Siostra mojego meza miala 8 miesiecznego brzdaca, gdy znow zaszla w ciaze. To dopiero sajgon. Aaa No i rodzila w DE naturalnie dziecko o wadze 4750...:baffled: Jak sie chcialam wykrecic od sugerowanego CC to ona mnie blagala zebym nie rezygnowala:-)

Izai meliska- wiesz to nie ja a kasik sie przeprowadza z niemiec do pl ale obie kasie wiec wybaczam hahahaha ;]

rysica- kiedy mam miec @ ? ojj to nie takie łatwe bo niby dzis/jutro ma byc - a moze za tydzien bo po tym castangusie troche cykle sie wydluzaja .....ale to dorbze bo jak jutro dostane @ to bedzie 3 dzien w piatek i bede mogla sie gina zpaytac o clo

Mou - w pracy - yhhh lepiej nie gadac czarne chmury poki co ucichly inf o zwolnieniach ...zoabczymy bardzo bym chciala zaciazyc w przyslzym cyklu wtedy by mnie mogli "bodnąć"

ja rodzilam syna przez cc wczensiej przez 4 godizny Sn ale powiem wam ze umeiralam bo mialam skurcze parte a rozwarcie na 2 cm ;/

MOU suuuuper! oby sie udalo! a kiedy test ma przyjsc? myslalam ze juz go kupilas! No jesli sugerujesz sie IiM to i zasugeruj sie mna bo jak juz pisalam nie raz mi test pozytywny wyszedl dopiero 2 tyg po terminie @! Tydzien po terminie byla jedna krecha, bez zadnego sladu drugiej! Wiec mna sie syugeruj! ;-)))
IiM faktycznie sajgon dwojke niemowlakow wychowywac... Ja czym dluzej odkladam starania tym bardziej sie waham bo staranie jest fajne, ciaza i porod sa fajne ale pozniej juz nie jest zbyt kolorowo a nie chce zalowac i pluc sobie w brode;) No i moja kumpela tez teraz w lutym urodzila naturalnie chlopca 4800 i nawet nie narzekala ze bylo ciezko;) ciezej jej bylo rodzic pierwsza dziewczynke 4100, wtedy miala straszny porod! A Ty dlaczego mialas cc?
Ja przed cc bym sie bronila rekami i nogami, w zyciu zadnej operacji i to jeszcze wtedy kiedy trzeba byc na chodzie ja bym umierala po operacji...no way ;) mnie nawet przy naturalnym nie nacinali wcale, wiec wstalam od razu po porodzie na nogi i rozplakalam sie prawie bo czulam sie super, mialam juz dziecko i chcialam do domu... moja mysl pierwsza 'juz po wszystkim, to po co mam zostawac w szpitalu?' no i faktycznie to byla najgorsza doba w moim zyciu:(
kasik a kiedy do PL chcecie wracac? jest ostateczna data?

Mou ale Ci dobrze, moja mala spala niecala godzine. Moze za to wieczorem wczesniej zasnie, bo jak jest zmeczona to maruda z niej pierwszej klasy. Mou no ja tez jeszcze nie spisuje Tego twojego cyklu na straty i uwazam, ze jesli nie nadejdzie @to kontroluj co 2 dni:-) Moj maz wlasnie tez stwierdzil, ze mi przywiezie test, bo on ma przeczucie haha chyba sam sie stesknil za tym testowaniem:-)

Ja teraz sprzatam, bo jutro ma do mnie wpasc zona brata mojego meza i szwagierka. Bedzie pogadanka o dniach plodnych i jajeczkowaniu:-)
to poprosze o streszcze rozmowy o jajeczkownaiu

Kasiurek - ja już nie mam pojęcia, kiedy ja mam mieć @... Poprzedni cykl miałam 34 dni (owu 25 dc więc 9 dni przed @) a teraz myślałam, że podobnie będzie, ale owu miałam dopiero wczoraj/dzisiaj (wczoraj pozytywny test owulacyjny) !!! A to wszystko przez stresy jakie miałam ostatnie 2-3 tyg. I teraz ja już kompletnie nie wiem, kiedy będę mieć @... Bo mi się kompletnie wszystko poprzestawiało (a właściwie po tym jak przestałam brać antyki mam rozregulowane cykle..
1 cykl - 39 dni
2 cykl - 38 dni
3 cykl - 34 dni (owu 25dc)
4 cykl - trwa - (owu w 31 dc)
w sumie to suwaczek powinnam wykasować...

Ollena Dokladnej daty jeszcze nie znamy,ale mysle ze tylko lato jeszcze tu spedzimy,a na jesien tego roku juz bedziemy w Polsce,narazie bedziemy mieszkac u tesciowej,a potem bedziemy myslec o wynajeciu jakiegos mieszkanka.

No i co dziewuszki o mnie myślicie? (ale ja jestem monotematyczna) :-D będzie fasola czy nie? :-D ... bo @ dalej niet..
Kasiurek - Kasiik jest teraz pod opieką gina, więc zaraz będzie dobrze, i cykle będą krótsze, szczególnie po antykach.
Kasiik - kiedy zaczniesz brać pigułki ? - i nie traktuj tego jako 3 misiące bezowocne, bo tylko antyki Ci pomogą na wyrównanie cyklu... Mówiłaś o swoim nastoletnim problemie ginkowi???? jak nie to ja osobiście Cię zamorduję :)

... chciałabym mieć dzisiaj ten test ciążowy...

reklama
Do góry