reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kasiurek - ale Kasik dopiero w 52 dc miała owulację, i dlatego miała taki długi cykl - a ja już owu miałam (lub mam bo jajnik kłuje cały dzień więc męża dziś znó trzeba wykorzystać ;]) więc najpóźniej za 14 dni będę testować... Więc wychodzi na to, że cykl mój będzie miał coś między 40 a 44 dni...

IiM, Ollena
- z tymi robakami to jest bardzo prosto walczyć - wiem co mówię ;]
Jak się tu wprowadziliśmy, i mój mąż z tatą robili remont w kupionym przez nas mieszkaniu (ja byłam wtedy w5 m-cu ciąży i trafiłam na resztę ciąży do szpitala, więc cały remont znam z codziennych zdjęć i opowieści...) to jak zaczęli zrywać boazerię, to ze 300 sztuk tego wylazło!!! Ale, że remont był generalny, że tylko klepka została nie ruszona, to myśleliśmy, ze się pozbędziemy tego towarzystwa... Ale po remoncie znó się zaczęło - tzn raz na dwa dni, raz na 3 dni jak w nocy wstałam Szymka nakarmić, to jak do kuchni szłam, to się jakiś musiał przemknąć, czy w kuchni czy w łazience czy w wc... Aż znajomi z klatki obok polecili mi KAPKAN ROSYJSKI!!! preparat na prusaki (to miałam) i karaluchy (na szczęście ich na oczy nie widziałam!) i problem się skończył błyskawicznie!!! Od 2 lat ANI JEDNEGO nie widziałam!!! Naprawdę działa rewelacyjnie!!! Polecam na przyszłość ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :) Znowu mnie nie było regularnie i tylko wpadałam żeby przynajmniej nadrobić i wielkich zaległości nie mieć :)
U mnie @ powinna być pomiędzy sobotą a poniedziałkiem, piszę powinna bo nie jestem tego tak bardzo pewna ale to nic poczekać i tak muszę bo nie mam innego wyjścia :) Ale trzeba by mnie palnąć tak mocniej bo obiecałam sobie, że się nie będę nakręcać ani robić złudnych nadziei a tu proszę psycha sama działa i nie dość, że mnie podolewa prawy jajnik co jakiś czas to jeszcze czuję jakby mnie ktoś szturchał od środka i cycuchy lekko pobolewają, eh... możecie mnie palnąć?? :)
Mou i Kasiik przykro mi że przyszła ta wredota, ale nowy cykl to nowe szanse i oby tym razem się wam udało :)
Kasiik jeżeli oboję tęsknicie za polską to podjęliście słuszną decyzję, najważniejsze to czuć się dobrze i życzę ci kochana, żebyście tutaj poukładali szybciutko swoje sprawy i wracali do kraju :)
żyrafka, Kasiurek i IiM nie czekajcie na @ wtedy napewno nie przyjdzie :) w końcu potrzebne są nam jakieś fasolki na zachętę :)
Klaudusia masz ślicznych synków :)
Rysica no to się doczekałaś owulki wykorzystaj mężą jeszcze kilka razy tak profilaktycznie a za 2 tyg czekamy na 2 kreseczki :) Szymek + rowerek to rewelacyjne połączenie :) Jak sprawy finansowe? widać jakieś światełko w tunelu?
Ollena i jak zrobiłaś badania Patrykowi??
IiM trzeba by kilka tych tureckich zwyczajów przenieść do polski :) U nas po imprezce trzeba zawijać rękawki i włączyć zmywarkę półautomatyczną a jak jeszcze szwagierka z czwórką swoich dzieci przyjeżdża to wtedy cała chata jest do sprzątania :)
U nas pogoda paskudna, załamać się idzie, jak w lipcu może być gorzej niż na wiosnę, no jakim cudem? Deprecha jakaś mnie złapie niebawem jak słońca nie zobaczę...
Buziaki

Hejka :)
Kasiurek - nie mów hop :) dobrze wiesz że o przeziębienie w ciąży bardzo łatwo, bo hormony szaleją :-D
A co ja mam myśleć teraz??? Od wczoraj z wieczora mam trochę krwi koło szyjki ale nic się nie wydostaje na zewnątrz. Myślałam że w nocy mnie złapie na dobre a tu dalej nic na zewnątrz tylko w środku. Nawet ani jednej plamki na bieliźnie. Jak za kilka godzin się nie rozkręci małpiszon jeden to to chyba jednak.... No bo to trochę dziwne by było. 2 dni spóźnienia dziś jeszcze nie krwawię, nawet nie plamię tak na dobrą sprawę, a krew tylko wokół szyjki. Wiem że jakby przyszedł dziś test to bym zrobiła, a z drugiej bym się wstrzymała i czekała na rozkręcenie @. Jeszcze z innego powodu obawiam się że jeśli to jest "to" to ta krew jest trochę denerwująca...

ooo witaj Lolcia, jak pisałam to Cię jeszcze nie było :)

... no pogada ktoś ze mną??? :rofl2:

Weźcie ni jakiś taniec szamański odprawcie nade mną żeby tylko te plamienia były i żeby @ się nie rozkręciła... KAsy ni ma, a M ma urodziny 15 lipca - to by miał prezent akurat :-D .... ojojojojoj ale ja mam nadzieję ojojojojoj :-D

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny,

Dziekuje za porady dot robaczkow. U nas zdarzaja sie sporadycznie - srednio jeden na miesiac. Ale ja faktycznie staram sie nie zostawiac jedzenia na zewnatrz. No i co jakis czas dezynfekuje kuchnie chlorem. To taka moja mala obsesja, ale jak kupowalismy mieszkanie, to jednym z najwazniejszych kryteriow byl dla mnie brak tych wstretnych prusakow.

Lolcia, ja prawdziwe starania zaczynam od tego cyklu, wiec marze juz o szybkim okresie:-)

Mou pozostaje Ci tylko czekac, rozkreci sie @ albo...:-)

Dobra lece zrobic sobie kawe jakos sie ogarnac. Bede tu zerkac

oj nie nie nie, oj nie nie nie... mi nie wysyłaj słonka - bo ja jestem cieniolubna. wyślij reszcie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ja w słonku puchnę :) a wczoraj tak sobie kark spaliłam bo się rozgadałam i siedziałam tyłem do słońca - później sobie myślę... co mnie ten kark tak szczypie :-D:-D:-D
To znaczy - lubię słonko ale jak nigdzie nie chodzę, jestem w domu albo leżę na plaży - oj to tak... a dzisiaj mam akurat sporo łażenia :)
No dobraaaa dawaj tu też to słońce, bo jak zafasolkujesz to mi tu jeszcze fasolkowe fluidki nie dojdą :-D
Idę ja też jakąś herbatkę zrobić, i zgarnąć niunię - bo śpi jeszcze leniuszek :) a mi za nią tęskno :)

ooo to ja poproszę duuużo słoneczka :) uwielbiam ciepełko :)
IiM to że zaczynasz od następnego cyklu nie znaczy, że w tym ci się nie udało :p myśle, że byś się nie smuciła gdyby jednak ;)
Mou no weź ty kobietko się zdecyduj :p to ja już ci następnego udanego cyklu życzę a ty mi tu z fasolką wyskakujesz? trzymam bardzo mocno kciukasy, żeby to jednak była dziecinka a dokładniej dwie :p o! tak dwóch koniecznie ci życzę :)
A ja się mam wziąć za pakowanie rzeczy naszych i jakoś weny brak ma ktoś na zbyciu trochę chęci?? :)

reklama
Lolcia - bo ja już sama zgupłam. I przyznam się do czegoś. Wczoraj wieczorem chciałam sprawdzić czy te poranne zabarwienia na termometrze to zbliżająca się @ i wzięłam taką chusteczkę do higieny intymnej, i próbowałam nią dosięgnąć do szyjki - po wyjęciu była zabarwiona krwią, więc byłam pewna że @ przyjdzie lada moment - a już na pewno w nocy. No ale nie przyszła. Dziś znów powtórzyłam "test" z chusteczką - zabarwienie było identyczne jak wieczorem, ani mniejsze ani większe - na pewno nie większe, żadnej kropelki na bieliźnie. Dziś jest 28 dzień cyklu, a mam 25 dniowe, więc dziś jest 3 dzień po spodziewanej @ a jej dalej nie ma. Tylko ta krew na chusteczce. Dlatego jak dziś do wieczora się nie rozkręci to chyba raczej mogę być pewna, że to tylko plamienia które ma co czwarta kobieta w ciąży. Co chwila łażę to toalety i sprawdzam czy coś się nie pojawiło. Już "tam" nie majstruję, bo może tym majstrowaniem uszkodziłam jakieś naczynka i może to wcale nie są plamienia z macicy tylko z pochwy. Zamordujecie mnie za te wywody he he - ale po to właśnie jest ten wątek... no nie??? :-D

Do góry