reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witam!
Jestem mamą rocznego Łukaszka i już z mężem chcemy starać się o drugiego dzidziusia:-) Od niedawna się nie zabezpieczamy. Narazie sytuacja u mnie taka, ze 2 miesiące temu przestałam karmić i nie mam jeszcze okresu, więc obliczanie dni płodnych u mnie odpada. Mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie do swego grona i będę mogła od czasu do czasu pogawedzieć. Miłego wieczorku życzę

reklama
A jaka jest roznica czy czesto niemowle choruje czy nie? Skoro termometr dobrze mierzy? Nie ma chyba roznicy czy ma temp 38,5 czy 38,4?
tak samo podczas staran pod pacha uwzgledni Ci ten spadek czy wzrost nawet o 1 kreske..
Jesli chodzi o goraczke to raczej nie ma znaczenia czy sie golilas czy nie bo jesli masz ja miec to termometr Ci pokaze, co do staran to nie wierze ze to ma jakies znaczenie ale jesli tak to tak czy inaczej mierzysz z rana po obudzeni a wtedy ani sie nie golisz ani nie depilujesz;)
no nie wiem ale dla mnie to jakis schiz ;)
bo jesli pod pacha wszystko ma znaczenie to i w odbycie i pochwie moga miec znaczenie rozne czynniki ;-))))

O co do ust tez niezle...na boku na ktorym spisz masz wieksza temperature jak na tym drugim, czego to sie czlowiek dowiaduje kazdego dnia..
mierzcie pod pacha, serio. no i najlepiej zdecydowac sie gdzie sie bedzie mierzyc, bo raz tu, raz tu a na koncu w ustach to nie milo;) btw w przypadku mierzenia TAM to lepiej miec swoj prywatny termometr;-)

Ostatnia edycja:
Ja myślę, że w pochwie będzie najbardziej wiarygodny wynik. Ale najważniejsze jest żeby mierzyć cały czas w jednym miejscu a wykres jako taki wyjdzie :tak:
Kasiurek tempka coraz wyższa a ty bierzesz jakieś leki teraz, bo chyba czytałam że dostałaś duphaston. Albo znów się pogubiłam... :zawstydzona/y:
zyrafka witaj, też tak chcę z tym okresem żeby po takim czasie dostać :-)
A tak w ogóle ginka mi zaproponowała antykoncepcję dla kobiet karmiących tylko w ulotce wyczytałam, że tam trzeba mieć @ a ja jej nie mam więc to oznacza, że nie mam owulacji? Laski pomóżcie jak to jest!!!!
Dziewczyny zaintrygowałyście mnie tym BMI i też sobie obliczyłam. Wyszło 19.3 więc trzeba na basen zacząć chodzić :-D A policzyłam z najwyższą wagą w tej ciąży i wyszło 23.5....

Ostatnia edycja:
klaudusia a co dokładnie Ci zaproponowała, mi gin najpierw przepisał zastrzyk potem azalię i nie miałam okresu a mogłam rozpocząć. Pewnie Ty też mozesz tylko przez pierwszy miesiąc należy dodatkowo się zabezpieczyć.

klaudusia to masz malenkie bmi, waga idealna, nawet w ciazy nadwagi nie mialas :-))) Pogratulowac!
Mojej kuzynce gin przepisal jakies tabletki anty podczas karmienia w celu przedluzenia jej miesiecy bez @. W takim celu jej glownie dal, zeby jeszcze dlugo @ nie dostala... ona jest 3 miesiace po porodzie, karmi a @ dostala jak tylko te tabletki zaczela brac! Smiech na sali!

no właśnie azalię mi zaproponowała... Ale na ulotce pisało że trzeba zacząć w czasie okresu. Nie dopytywałam się konkretnie bo jakoś nie leży mi antykoncepcja a z drugiej strony chciałoby się znów poszaleć :-)

Hej hejjj

Jak Wam minela niedziela? U nas fajnie, pojechalismy na plaze, tylko na 2 godziny, ale w sumie mielismy juz dosc upalu. Ja znow mam twarz jak burak, a brzuch bialy. Wolalabym na odwrot:-) Mielismy mala przygode w powrotnej drodze, bo Melisa puscila pawia na pol samochodu. Pierwszy raz sie cos takego zdarzylo, ale mielismy sporo roboty z doprowadzeniem jej i siebie do stanu, ktory pozwolil na dalsza jazde. Teraz moj maz siedzi w myjni... Rozrabiara spi, a ja znow mam czas dla siebie. Czuje sie juz bardzo na @, cos mi tam bulgocze w brzuchu i lekko pobolewa. Oby zjawila sie jak najszybciej, bo juz chce sie starac o dzidziula. Zona brata mojego meza, tez zaczela starania - sa miesiac po slubie, ale ma juz 35 lat, wiec nie chca zwlekac. Tylko, ze to jest troche malo kumata Turczynka, ktora zachowala dziewictwo do slubu( tak, tak ma 35 lat) i mi sie wydaje, ze ona nawet nie wie co to dni plodne, a juz napewno kiedy sa. Musze ja do siebie zaprosic na babskie ploty i cos jej zasugerowac. Juz cos tam wstepnie rozmawialysmy, mowilam jej o kwasie foliowym itp. To ogolnie bardzo sympatyczna kobieta, ale z zupelnie innego swiata...

Dziewczyny a ile czasu po porodzie zaczelyscie wspolzyc?
Mi 2 tyg po porodzie tak sie zachcialo, ze myslalam ze nie wytrzymam! Jak nigdy! Rzucilam sie na przeszczesliwego jeszcze nie meza i przedtem ani pozniej nie pamietam takich milych doznan! Nie wiem od czego to zalezalo, moze od tego ze wszystko tam wrazliwe bylo, ale bylo bosko! ;-)
IiM fajna niedziele mieliscie, zazdroszcze plazy! A co Melisce sie stalo? zjadla cos niedobrego?
Ale to musi byc ciekawe...takie dwa swiaty, dziewictwo do slubu itd...
U nas caly dzien lalo, wiec znowu siedzielismy w domu:(

Ostatnia edycja:
no właśnie azalię mi zaproponowała... Ale na ulotce pisało że trzeba zacząć w czasie okresu. Nie dopytywałam się konkretnie bo jakoś nie leży mi antykoncepcja a z drugiej strony chciałoby się znów poszaleć :-)

mi lekarz powiedzial że sama wybieram dzień, nie będziesz przecież czekała do miesiączki tym bardziej, ze przed możesz miec już owulację i co wtedy:-)

ollena ja zaczęłam współżyć po połogu ok. 6 tyg, po porodzie ale tylko ze względu na męża, libido dopiero niedawno mi wróciło, po porodzie aż do niedawna seks mógłby dla mnie nie istnieć, moj mąż był biedny:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj zyrraffka:-) fajnie, ze tez planujesz druga ciaze majac takiego maluszka. Moja corka ma prawie 16 miesiecy, ale to tez jeszcze dzidzia.

Klaudiusia - Tyyyy modelko:-) Ale Ci fajnie.

Do góry