reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

No ja tez slyszalam tylko o "dowcipnym" mierzeniu temeratury. No i ja to ciagle trafiam na jakies badziewne termometry elektroniczne - mierza mi za kazdym razem inaczej. Jesli sie zdecyduje na pomiary, to chyba kupie sobie rteciowy - bo tutaj owulacyjnych pewnie nie ma. Ja musialam nawet tlumaczyc babce w aptece co to sa testy owulacyjne - jak juz je sprowadzila z hurtowni, to bylam w ciazy. Za to kobieta zapamieta mnie chyba do konca zycia, ze jej o takim wynalazku powiedzialam:-))

reklama
Kasiurek no faktycznie strasznie. Mi zaraz dali Melise i kazali karmc...pustymi cyckami:-) Ale faktycznie szybko nabraly mleka. Byla ze mna nawet w nocy. Wstac i isc na spacer po korytarzu, kazali po 6 godzinach od zakonczonej operacji. Faktycznie w takich sytuacjach lepiej jest miec kogos kolo siebie...

izai melisa- ja bym zwariowała, aż mnie ciarki przesły jak to przeczytałam, do mnie w pierwszy dzień po wyjściu ze szpitala przyszedł brat mężą z żoną i córką a ja byłam taka wściekła, do tej pory złość nie ogarnia jak sobie przypomnę. Następnym razem powiem mężowi zeby przekazał rodzince, ze zadnych odwiedzin prez 2 tyg.
co do pomocy to ja niestety sama. Mama mieszka 45 km. od nas i pracuje, ale w sumie dawałam sobie radę, gorzej przy 2, już ktoś dodatkowy do pomocy by sie przydał ale co tam, jakoś sobie też poradze z mężem.

dziewczyny długo już się staracie?

izai melisa- ja bym zwariowała, aż mnie ciarki przesły jak to przeczytałam, do mnie w pierwszy dzień po wyjściu ze szpitala przyszedł brat mężą z żoną i córką a ja byłam taka wściekła, do tej pory złość nie ogarnia jak sobie przypomnę. Następnym razem powiem mężowi zeby przekazał rodzince, ze zadnych odwiedzin prez 2 tyg.
co do pomocy to ja niestety sama. Mama mieszka 45 km. od nas i pracuje, ale w sumie dawałam sobie radę, gorzej przy 2, już ktoś dodatkowy do pomocy by sie przydał ale co tam, jakoś sobie też poradze z mężem.

dziewczyny długo już się staracie?

dlatego my sie zaczleismy starac jak maly skonczyl 2 lata - bo dziecko jest juz smaodzielne sam umie zjesc, isc sie bawic , zajac w okol siebie , paremiesiecy staran ciaza 9 miesiecy i tak 3 jakos 3,5 roku by mial starszy brat od mlodszego rodzenstwa- jedno dziecko w przedskzolu - najwanziejsze w socjalizacji dzieci i przysposobieniu do społeczenstwa, a w domu maluszek kotry moze miec mame tylkod al siebie przez klika godzin ;]

my 4 cykl zapowiada sie ze bedzie 5

Planujecie płec? Ja w sumie nawet nie wiem jak to się robi, nie czytałam nic na ten temat. Narazie nie będziemy obliczać dni płodnych (jak dostanę miesiączkę), uda sie jak sie uda:-) W pierwszą ciążę zasłam w drugim cyklu.

kasiurek a czemu nie moglas zobaczyc dziecka strasznego? tzn nie moglabys? jak 2 lata temu bylam w odziewdziny na noworodkach/poloznictwie to normalnie rodzinki przychodzily do swiezych mam, z dziecmi tez.
w ie tez wszyscy moga przychodzic.
IiM szok, w sumie widzialam takie rzeczy w filmach ale to faktycznie dziwne. Nie da sie im zakazac kategorycznie przy drugim? ze jednak to dla Ciebie meczace, krepujace itd? w PL na ogol jest odwrotnie, malo kto przychodzi do domu zaraz do noworodka bo ludzie boja sie zarazkow czy co gorsza...urokow hehehe ;)
zyraffka tu taki watek jest 'Czy mozna zaplanowac plec dziecka...' i tam jest planoanie plci opisane ze szczegolami. Ja bede strzelac w dziewczynke :)

ollena czy te sposoby się sprawdzają?? bo nie wiem czy warto zawracać sobie głowę, trochę to uciążliwe, te pomiary, wyliczenia i strasznie mało romantyczne. Ja tez marzę o dziewczynce ale jak będzie chłopczyk to tez będzie cudownie :))

No ja tez slyszalam tylko o "dowcipnym" mierzeniu temeratury. No i ja to ciagle trafiam na jakies badziewne termometry elektroniczne - mierza mi za kazdym razem inaczej. Jesli sie zdecyduje na pomiary, to chyba kupie sobie rteciowy - bo tutaj owulacyjnych pewnie nie ma. Ja musialam nawet tlumaczyc babce w aptece co to sa testy owulacyjne - jak juz je sprowadzila z hurtowni, to bylam w ciazy. Za to kobieta zapamieta mnie chyba do konca zycia, ze jej o takim wynalazku powiedzialam:-))

No właśnie o to mi chodzi. Trzeba mieć farta żeby trafić na dobry elektroniczny, a ja miałam kilka, wcale nie tanich i niby z dokładnością +-0,01 i robiłam próby pod pachą w ustach - i zawsze wychodziło różnie o jedną dwie kreski. To nie dużo ale przy staraniach, owulacji to właśnie dokładność się liczy.
"dowcipnie" :-D zawsze będzie najdokładniej bez dwóch zdań.
Kasiurek - wiem, że Ty pisałaś - ;-) chodzi mi o Ollenę (Ollena bez obrazy - poważnie) tempka pod pachą jest absolutnie nie do przyjęcia przy staraniach, przy naturalnym planowaniu rodziny - NIEDOPUSZCZALNE. tylko i wyłącznie analnie i "dowcipnie" w ustach w ostateczności, pod pachą NIGDY. Nie ujmując nic Twojej mamie jako pielęgniarce, też pracowałam 5 lat w szpitalu więc o coś tam się obiłam, i też coś tam kumam. Staż może rozwijać jak i przyzwyczajać się do metod sprzed 20 lat.
Ollena - błagam Cię - nie odbieraj mnie źle, to ja raczej mam wrażenie że się na mnie wściekłaś ;-) Wiem że to nie smaczne, ale mierzenie tempki analnie to najdokładniejszy pomiar. Ja - ze względu na to że każdy czopek jest mi wrogiem mierzę dopochwowo - co nie odbiega od mierzenia analnego.
zyrraffka - witam serdecznie, ale jutro przeczytam Twoje osty bo dziś padam :) a widzę z grubsza że coś o mleku... a ja mam na ten temat dużo do powiedzenia :):):) bo przechodziłam też sporo.
Do jutra dziewuszki :)
Buźka dla wszystkich.
Dobrej Nocki :)

reklama
Do góry