reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Nikola, kochanie, normalnie uwielbiam Cię za to co o mnie napisałaś, wielki buziak dla Ciebie :wink: ale mi podniosłaś samoocenę na sam wieczór :-D:wink:
tak wiec zmykam mojego molestować, jak się da bo dziś padnięty podobno ;)

reklama
chej dziewczyny...ja ostatnio zabiegana jestem wiec nie bardzo sie udzielam tyle napisalyscie ze chyba nie zdaze nadrobic ale widze ze Mou jeszcze testujesz??czyli jest szansa to trzymam kciuki za pozytywa:))ja dzisiaj 5dc do gina nie moge sie dodzwonic zaczynam sie martwic ze moze na wakacjach jest a musze isc na monitoring przeciez ...;/chyba kupie testy owulacyjne na wszelki wypadek....jakich uzywacie??i na co zwracac uwage przy zakupie??

nikol - js tak wygldam ale 80 kg to juz ;/ przesada.

co do testow reguly nie ma ja kuouje z allero najtansze z gratisowymi ciazowymi testami

mou ty dzis testujesz? ja chyba jutro jak mi sie temoka utzyma

Cześć kobitki :) Zrobiłam test - i nic, zmierzyłam tempkę - niestety spadła... więc nici z tego cyklu. Chyba że jakiś ewenement jestem, i temperatura mi spadła i test negatywny a ja zafasolkowana jestem, ale w cuda nie wierzę, więc kolejny miesiąc przed nami. A @ powinna przyjść dzisiaj - pomyliłam się o dzień, bo myślałam że jutro.
Kasiurek - widzę że tempka ładnie Ci rośnie?
Kasiik - testujesz?
Buźka wszystkim :-D Poczekam ten cykl, i w przyszłym wezmę clomid na własną odpowiedzialność.

Hej Dziewczyny,

Wlasnie wstalam...a u nas juz po 10.
Nikola dzieki za komplementy, Ja tam mam sporo tluszczyku, ale w miare rownomiernie sie rozklada. Zreszto ja nigdy nie bylam szczupla, wiec nie robie w tej chwili tragedii ze swojej wagi. Najwazniejsze to czuc sie dobrze, bo jak kobieta w siebie uwierzy i ma dobry nastroj, to zaraz lepiej wyglada. A wdl mnie to jeszcze dobra fryzura i zadbane paznokcie odejmuja nam 5 kilo hahahaah

Zgardzam sie z Nikola, ze wielu kobietom pasuje wiecej kilogramow. Widzialyscie jak wyglada Sonia Bohosiewicz - toz to zywy przyklad tej teorii. Mysle, ze wraz z kilogramami stracila prawie caly swoj urok i seks:-)

Mou, szkoda, ale cale szczescie, ze staranka sa takie przyjemne:-) Ja chyba tez kupie termometr i zaczne mierzyc temperature. Tylko, ze te elektroniczne, to chyba sa malo dokladne ( mysle o takich za 20-40 zlotych). Kiedys gdzies czytalam, ze lepiej uzywac rteciowych do tak dokladnych pomiarow.

Napiszcie prosze jakich termometrow uzywacie???

Ide zrobic jakies sniadanie, bo burczy mi w brzuchu.

Hej dziewczeta
Nie mam teraz ostatnio czasu na kompa,wiec sie streszcze:)

Mou testowalam,ale wyszla jedna kreska,ale @ ma byc dopiero w srode,dzis 11dfl dopiero.tempka tez mi dzis spadla o 0,2 ale niewiem czy nie jest zaburzona przez wczorajszy alkohol i bardzo krotki sen,i wstawanie w nocy.Zobacze co bedzie jutro,ale wydaje mi sie ze jednak @.
Przykro mi ze test negatywny u Ciebie,objawy mialas sugerujace ciaze,ja tez przedwczoraj mialam przez chwile ciagniecie w pachwinach,ale to tez pewnie na @.

IM ja sobie kupilam owulacyjny cyclotest,z dwoma zerami po przecinku, i jestem z niego bardzo zadowolona.;-)

Ja waze teraz 69kg jeszcze,przed ciaza 62 a w ciazy 95kg:zawstydzona/y: i chcialabym wrocic do poprzedniej wagi,bo ja nizutka jestem,w pasie jestem sczupla,ale rodzinnie mam duza pupe i szerokie biodra:-( No nic,ide przebrac Majeczke i lecimy na spacerek.

p.s, A mam teraz w domku dwojke maluchow;-)Kolezanka z 11miesiecznym synkiem chwilowo sie u nas zatrzymala.jest fajnie:)

...Fakt faktem - ja też myślę o kupnie elektrycznego. Mierzy ponoć w 8 sekund. i też ma dwa zera po przecinku. Ale jak taki sobie sprawię, to na pewno za każdym razem nacisnę guziczek trzy razy ( ma pamięć pomiaru) i wyciągnę średnią z trzech pomiarów - i dopiero zapiszę.
Kasiik - co z tym alkoholem? Obniża tempkę??? bo ja wczoraj kilka drinków przechyliłam. Grilla mieliśmy, może ta tempka wcale mi nie spadłą tak naprawdę... ale ja naiwna jestem. Przejdzie mi naiwność jak tylko @ się nagle dziś lub jutro pojawi...

Cześć dziewczynki!

Ale mi się znów nic nie chce... Fatalna pogoda!!! 13 stopni!!!!!!! I mokro - póki co nie pada choć ma popadywać. Mąż już wybył do pracy, ale dziś ostatni dzień i ma 2 tyg urlopu :D:D:D
Mieliśmy jechać do Szklarskiej do jego kuzyna, ale kuzyn wyjeżdża akurat nad morze, a do teściowej mi się nie chce na tydzień jechać, poza tym kasy brak więc zostajemy w domu. Rysiek się zajmie swoim biznesem bardziej aktywnie i może to nam jakieś zyski przyniesie ;]

Kurcze, zastanawiam się jak ja na zakupy pójdę w taką pogodę - nie chce mi się marznąć!!! Ale może jakoś się zbiorę... Pogoda nie nastraja...

Ja w tym m-cu owulacji nie miałam - dziś już nie ma śluzu płodnego, testy wszystkie negatywne....... ehhh
ciekawe kiedy @ przyjdzie.............

dziewczyny, czy jest sens mierzenia tempki podczas @? Czy można zacząć mierzyć dopiero po @, skoro cykle są i tak długie????

reklama
Rysica - nie jestem znawca jak wiesz, ale wydaje mi się że jak już mierzyć do od początku do końca.
Cały czas się sugeruję Twoimi wyjaśnieniami, i że większość kobiet dopiero po terminie @ wykrywa ciążę. Dziś jest w sumie 11 dzień po przytulankach, wszędzie piszą że test wiarygodny jest po 14 dniach od stosunku, więc jeszcze nie tracę nadziei, a jak jeszcze Kasiurek napisała że po alkoholu tempka może być niżej, to ja jeszcze ten jeden dzień będę się łudzić :) szczególnie że to dziś jest termin @ a ja żadnych plamień nawet (jak zwykle dzień przed lub w tym samym dniu) nie mam. NAwet nie czuję się spuchnięta jak zwykle przed @, ale to pewnie już moja wyobraźnia raczej, tylko ta macica co ją czuję non stop nie jest złudzeniem.

Do góry