reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kasiurek - u Ciebie właśnie ładnie tempka się trzyma na wysokim poziomie, więc ja tam widzę dużą szansę, ale ja to się nie znam tak jak Nikola - jak tempka jest na wysokim poziomie przez 18 dni to wtedy jest możliwa ciąża :) ale póki ja tam widzę dużą szansę ;]
a MOU gdzie??
IiM - wstaw jakieś fotki Wasze i Melisy, pokażcie się :)

a ja postanowiłam, że kupię termometr taki z dokładnością do 0,01 stopnia (nawet się nazywają termometry owulacyjne :p) i też tempkę zacznę mierzyć :D biorę z Was dobry przykład ;)
i poproszę gina o skierowanie na badania na prolaktynę i prolaktynę w obciążeniu, czy coś jeszcze powinnam zbadać?? w sensie hormonów? jak myślicie? czy póki co te badania wystarczą, żeby zobaczyć, czy po antykach mi wszystko do normy wróciło??

syn śpi a mąż w pracy - ale dziś mój brat pojechał do rodziny znajomego po ćwiartkę świniaka ;] i mąż po nią jedzie (dla siebie i rodziców brat wziął pół świniaka ;) )
ale będzie wyżerka ;]

wiesz co ja polecam termometr microlife mt -ogolnie wsyztskie te mt sa dobre i z taka dokladnoscia ;] wiem ze juz pisalam ale ta dokladnosc 2 miejsc po przecinku jest wazne bo jest roznica miedzy 36,6(0 )a np 36,6(9) przy termometrach z dokladnoscia do jednego miejsca ...a to juz prawie 1 stopien jest roznicy

reklama
To sa nasze zdjecia z ostatniego miesiaca:-) Pierwsze ze slubu cyw. brata mojego meza, drugie z wesela i trzecie robione chyba 2 tyg temu.

Zobacz załącznik 368855Zobacz załącznik 368854Zobacz załącznik 368853
pencil.png

piekna z was para

Rysica a to jest jeszcze moje ulubione zdjecie z ostatnich dni - "Melisa zaszufladkowana" - dostala bzika na punkcie wlazeni szuflad

.Resim 518.jpg

IiM - ślicznie wyglądacie! :) Przystojniak ten Twój mąż, a córcia po prostu niesamowita - prześliczna będzie taka pomieszana!!! CUDO!!!
Kasiurek - o to to, no właśnie ten miałam zamiar kupić :) z allegro
a co do wieloryba, to ja się z Tobą jednoczę ;) mogę być Twoją bratnią wielorybią duszą ;]

Hejka :)
A ja mało czasu mam jak mamuśka jest :) Teraz mam czas bo pojechała na imprezkę do swojej siostry ciotecznej he he :)
Ja powinnam testować jutro - będzie dzień przed @, a ona sama powinna przyjść w poniedziałek - naaaajpóźniej we wtorek. Byłaby spóźniona 1 dzień. Ale dziś się znowu podkusiłam z rana - i nic, znów nawet cienia nie było, dlatego szczerze wątpię w to. Byliśmy wczoraj z lubym u lekarza i dostał skierowanie na badanie "armii" :-D Chyba lekarka widzi moją desperację zmieszaną z determinacją i skierowanie dała 3 miesiące wcześniej niż jak chciała dać jeszcze ze dwa tygodnie temu. Wtedy mówiła że to za wcześnie i jakiekolwiek kroki możemy podjąć po sześciu miesiącach od starać, a dała jednak po 3 miesiącach, więc chyba się zlitowała... :tak: Jutro jak test nie wyjdzie - to raczej w ogóle nie wyjdzie, mimo że macica dalej daje znać o sobie.
Rysica - powinnaś jeszcze tarczycę sprawdzić. Mi od razu przy okazji prolaktyny i progesteronu zaznaczyła tarczycę. Nie mam pojęcia czy to konieczne, musisz dopytać - albo ścignij Nikolę :)
Buziaki dla wszystkich :-D
Co do bajek to niunia kocha właśnie Toma and Jerry,ego - jak ich widzi to szału dostaje maleństwo moje :)

...Ps - jak czytałam posty przed chwilą to zdjęć nie było... hmmm
IM - Mąż przystojniak bez dwóch zdań - naprawdę !!! Córa rewelacja - no... ale urodę ma po Tobie i mężu więc czemu się dziwić :)

Ostatnia edycja:
MOU- tarczyce miałam niedawno sprawdzaną, w ogóle to kilka razy miałam tarczycę sprawdzaną i zawsze mam idealne wyniki :) no ale zagadam, jak już robić to wszystko na raz ;)
a Ty się nie dołuj, bo testy poztytwne nawet po tygodniu pozytywne mogą wyjść dopiero. Kiedyś trafiłam na forum, gdzie dziewczyna zrobiła ankietę, kiedy test wyszedł pozytywny, to 2 dni przed terminem @ - tylko 3%, 1 dzień przed terminem @ - 5%, w dzień @ - 30%, reszta, czyli największa cześć była oznaczona jako "po terminie" ;)

IiM - ślicznie wyglądacie! :) Przystojniak ten Twój mąż, a córcia po prostu niesamowita - prześliczna będzie taka pomieszana!!! CUDO!!!
Kasiurek - o to to, no właśnie ten miałam zamiar kupić :) z allegro
a co do wieloryba, to ja się z Tobą jednoczę ;) mogę być Twoją bratnią wielorybią duszą ;]
chodz to marne pocieszenie ciesze sie ze ja nie jedyna z tych duzych ;] hahahaha

co do tarczycy jelsi AntyTO,TS,T3,T4 wszysly w normie i usg to nie ma sie do czego dopieprzyc, pozostaje prolaktyna ,progesteron,wolny testoteron, usg trzeba tez zorbic usg jajnikow czy nie ma np policystycznych jajnikow czy cczegos innego endometriozy itd itp

reklama
Do góry