reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kasiurek ja nie pamiętam od jakiej wagi startowałam ale teraz ważę 59 kg. A startowałam chyba z 58 kg. Tylko że ja sobie nie żałuję niczego, bo najważniejszy maluszek żeby miał wartościowy pokarm. Ja po 3 tygodniach miałam już taką wagę.

reklama
kasiurek o co chodzilo Ci z tym zaznaczeniem piwa na wykresie? ;) bo padlam szczerze mowiac;)
Klaudusia ja najbardziej porzy drugim dziecku boje sie, ze nie pospie i bede chodzila jak zombie. bo w nocy trzeba wstawac to normalne, ale zaraz mnie Patryk z rana obudzi i w zyciu nie bede w stanie sie obudzic.. albo wlansie mlodsze bedzie budzilo Patryka i bedzie koniec spania.. Wiktor nie zajmie sie niczym sam rano? Ja mojemu wlaczam bajke i spie dalej, ale mimo wszystko jakos przeraza mnie posiadanie starszego dziecka gdy to mlodsze budzi sie co 3h albo w nocy nie spi wcale..

Ostatnia edycja:
Kurcze, ja wlasnie teraz jestem taka pewna siebie, bo moja Meli to spala po 7 godzin w nocy, jak miala 2 miesiace i mi naiwnie sie wydaje, ze kolejne dziecko tez bedzie takie hahah ale wole zyc w tej blogiej nieswiadomosci i niech mi sie tam wydaje, ze dzieci nie placza w nocy:-))) Zycie z pewnoscia to zweryfikuje:-)

kasiurek o co chodzilo Ci z tym zaznaczeniem piwa na wykresie? ;) bo padlam szczerze mowiac;)
Klaudusia ja najbardziej porzy drugim dziecku boje sie, ze nie pospie i bede chodzila jak zombie. bo w nocy trzeba wstawac to normalne, ale zaraz mnie Patryk z rana obudzi i w zyciu nie bede w stanie sie obudzic.. albo wlansie mlodsze bedzie budzilo Patryka i bedzie koniec spania.. Wiktor nie zajmie sie niczym sam rano? Ja mojemu wlaczam bajke i spie dalej, ale mimo wszystko jakos przeraza mnie posiadanie starszego dziecka gdy to mlodsze budzi sie co 3h albo w nocy nie spi wcale..

jak sie prowadzi pomiar temperatur (widac wsyztsko owulke itd) to takie rzeczy jak krotki sen, wstawanie w nocy, zmiana czasu np z zimowego na letni i alkohol maja wpływ na wykres temperatur u innych wiekszy u innych mniejszy. Ja wypilam jedno piwo wczoraj no i dzis dalam swoja tempke jako zaburzona bo nie wiem jak na mnie alko działa

moj syn budzil sie do skonczenia 1,5 roku z tym ze nie plakal tylko moj am albo jak nie umial mowic to mlaskal ;] ale on to mial przez to ze w spzitlau jak sie urodzil wczensiakiem to go nauczyli jesc co 3 godziny ;] ale nie załuje grunt ze jest zdrowy ;]

kasiurek rozumiem, ale jedno piwo to chyba malo alkoholu..
Moj Patryk chyba do 2 miesiaca jadl rowno co 3h, kapalam go ok 19.30 a on usypial ok 1 w nocy, ja doslownie na siedzaco spalam a on sie darl tyle h i padal ok 1. Naczytalam sie wtedy ksiazek, pomogl mi bardzo 'Jezyk niemowlat' a pozniej 'Usnij wreszcie'. Teraz juz nie boje sie tak bardzo jak wtedy ale wiem, ze bede bardzo zmeczona bo wtedy nie wiedzialam jak sie nazywam ale przynajmniej w ciagu dnia spalam a z dwojka bedzie gorzej. No chyba, ze Pattryka zapiszemy do przedszkola jak tylko w ciaze zajde zeby latwiej mi bylo.

Męczące jest wstawanie w nocy. Karol je co 2 godziny zaczynając od 1 w nocy, później budzi się o 3 i o 5 a jak mu się przypadkiem przyśnie przy cycu to potrafi już jęczeć po godzinie. Ale jak jest najedzony to go odkładam do łóżeczka i sam zasypia nie płacząc. A Wikiego w nocy nie budzi, no chyba że mocno się drze to i Wiki się poruszy.
Ollena ja też Wikiemu jak wstanie tak rano to włączam bajkę i czasami śpię dalej a czasami Karol się też obudzi więc po spaniu. Często Wiktor już z rana krzyczy że chce "kolacje" :-) więc i tak muszę wstać. U nas bajki grają maksymalnie do ok. 8 godziny, bo wtedy kończy się myszka miki. Wiki później nawet nie chce żeby mu włączać (chyba że wstanie z popołudniowej drzemki to czasami jednego mikiego się włączy)
Kasiurek a tempka dziś Ci jakoś skoczyła czy zmalała mocno?
Iza Wiki mi przesypiał całe noce od 4 miesiąca ale on był na modyfikowanym a cycanie to inna bajka jak dla mnie lepsza i wygodniejsza (pomimo tego wstawania nocnego)

Ostatnia edycja:
Melisa tez lubi Miki:-) Rano to staly zestaw, bo biore ja do naszej sypialni jak sie obudzi i sama jeszcze drzemie, a ona oglada. Ja tez karmilam piersia, do 8 miesiaca wieczorem byl tylko cycek. Lubilam to nawet... az mi sie teskni...
Zmykam narazie, bo mala ciagle spi, ide ja przebudzic, bo mi w nocy nie zasnie.

Mnie strasznie sutki bolały przy karmieniu ale zaciskałam zęby i karmiłam. Ból minął po jakiś 3 tygodniach i teraz jest ok. Mi to się tęskni za kopniaczkami ale tymi z początków ciąży :-D jeszcze moja siostra jest w 23 tygodniu to często widzę jej brzuszek i mi się tęskni :-D

klaudusia- no mi tempka ani nie skoczyla ani nie spadla ..mozesz ozabczyc mam w podpisie ....i w sumie to wykres ciazowy raczej nie jest czekam na @ ale nie wiem kiedy do mnie zawita

reklama
Klaudusia Patryk Mickey nie lubi, znudzilo mu sie, woli Scooby Doo, Tom and Jerry, Dore, Diego i wiele innych. No i ja mu DO 8 bajek nie wlaczam bo do 8 ma spac, jak wstanie wczesniej (bardzo rzadko) to mu mowie ze bajki jeszcze spia bo jest za wczesnie. On bardzo rzadko wstaje wczesniej jak 8.
Co do karmienia piersia to mi tak zjadl sutki przez 2 dni (nic z nich nie lecialo jeszcze wtedy), ze zrezygnowalam z karmienia i bylo mi to o tyle wygodniejsze ze nie mialam problemu z karmieniem na zewnatrz, w sklepach, tylko butle dalam i spokoj. No i jadl co 3h rowne na poczatku, pozniej szybko noce przesypial. Mojej kuzynki coreczka ma 3 miesiace i juz od miesiaca noce przesypia a na piersi jest, w dzien tez przerwy sobie robi bardzo dlugoe bo np je o 12 w poludnie a pozniej dopiero o 19...ale smiejemy sie ze ona ma smietane a nie mleko w piersiach;)

Do góry