reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mnie tez na poczatku bolaly sutki, ale potem bylo Ok.

Dziewczyny napiszcie kiedy testujecie. Mou jutro, wiec trzymamy kciuki:-)

reklama
witam sie
mam chwilke bo szkodnik spi :)

Hejka kobietki!
Ja miałam od rana ukochanego gościa - teściową :sorry2: Mąż przed chwilą pojechał ją odwieźć.
Mały jak dziś zjadł o 8 rano tak dopiero o 13 udało mi się w niego cyca wepchnąć :zawstydzona/y: Mógłby robić takie przerwy jedzeniowe w nocy a nie w dzień... U nas znów pada deszcz... :-(
Iza mi Wiki ostatnio też serwuje ranne pobudki. Ostatnio Karola nakarmiłam o 5, o 5.30 położyłam się spać a Wiki wstał sobie o 6 i tyle miałam spania...
Nikola jeszcze nie doszłam do siebie po ciąży... mam jakiś 1 kg nadwagi :sorry2:

no pięknie 1 kg :) ja schudlam po porodzie 20 kg ... musiałam całą szafę wymienić bo podczas ciaży przytyłam tylko 10 kg... ale nie mowie, ze jestem niezadowolona jeszcze musze cos z brzuchem zrobic :) tzn ze skórą...

Mnie strasznie sutki bolały przy karmieniu ale zaciskałam zęby i karmiłam. Ból minął po jakiś 3 tygodniach i teraz jest ok. Mi to się tęskni za kopniaczkami ale tymi z początków ciąży :-D jeszcze moja siostra jest w 23 tygodniu to często widzę jej brzuszek i mi się tęskni :-D

też to miałam :) dopoki Sebek nie zaczął ząbkować teraz chce odczekać do stycznia:) i wio z tym koksem :)

ja tez chcialam jutro ale nie wiem zoabcze jak mi tempka zareguje jak bedzie znow taka sama jak przez ostanie dni to chyba nie ma o czym mówic

to zaciskam kciuki

Kasiurek trzymam kciuki za ten cykl. Musi być owocny przy takim wykresie!!!!:tak: Jeśli by ci spadła to byś miała znak że może przyjść @ Dlaczego według Ciebie wykres nie jest ciążowy? Ja też mierzyłam tempkę i też nie miałam aż tak bardzo wysokiej ale była na mniej więcej takim samym poziomie.
Ollena ja Wikiego też karmiłam butlą i najbardziej męczące było to podgrzewanie wody, jak musiałam gdzieś wyjść to całą torbę ze sobą brałam a teraz pakuję się i jadę bez niczego. Mleko zawsze w odpowiedniej temperaturze, tylko siadam i pije ile chce.
Zauważyłam też, że Karol więcej śpi niż Wiki a to chyba dlatego, że musi większy wysiłek włożyć przy jedzeniu i się bardziej męczy a jak jest zmęczony to idzie spać.
A u mnie mąż usypia właśnie dzieciaczki :-) :tak: Już jeden śpi i walczy teraz z młodszym...

Ostatnia edycja:
Kasiurek - u Ciebie właśnie ładnie tempka się trzyma na wysokim poziomie, więc ja tam widzę dużą szansę, ale ja to się nie znam tak jak Nikola - jak tempka jest na wysokim poziomie przez 18 dni to wtedy jest możliwa ciąża :) ale póki ja tam widzę dużą szansę ;]
a MOU gdzie??
IiM - wstaw jakieś fotki Wasze i Melisy, pokażcie się :)

a ja postanowiłam, że kupię termometr taki z dokładnością do 0,01 stopnia (nawet się nazywają termometry owulacyjne :p) i też tempkę zacznę mierzyć :D biorę z Was dobry przykład ;)
i poproszę gina o skierowanie na badania na prolaktynę i prolaktynę w obciążeniu, czy coś jeszcze powinnam zbadać?? w sensie hormonów? jak myślicie? czy póki co te badania wystarczą, żeby zobaczyć, czy po antykach mi wszystko do normy wróciło??

syn śpi a mąż w pracy - ale dziś mój brat pojechał do rodziny znajomego po ćwiartkę świniaka ;] i mąż po nią jedzie (dla siebie i rodziców brat wziął pół świniaka ;) )
ale będzie wyżerka ;]

To sa nasze zdjecia z ostatniego miesiaca:-) Pierwsze ze slubu cyw. brata mojego meza, drugie z wesela i trzecie robione chyba 2 tyg temu.

IMG_0488.jpgResim 473.jpgResim 529.jpg
pencil.png

reklama
Do góry