reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

No to nie fajnie :)
A nie masz gdzieś w pobliżu jakiejś żabki, która zawsze jest otwarta? Coś byś może w niej wyskubała... o ile jeszcze istnieje :)
Kiedy testujesz Rysica?
I tak jeszcze zapytam - wiesz co się dzieje z mamuśką? Złość mi na nią dawno przeszła, a myślę że i ona zrozumiała swój błąd... trochę brakuje jej tutaj...

reklama
Mamuśka jest na wakacjach w górach. Tyle wiem.
A testuję za jakiś prawie miesiąc. Bo to dopiero 9 dc dziś. Więc dopiero za jakieś kolejne 10 dni mam mieć owu.
a żabkę mam, ale za daleko. Poza tym jak już wróciłam, to mi się wychodzić już nie chce. Z resztą - w żabce nie kupię ani marchewki, ani buraków, ani sałaty ani serkó Rolmlecz (danio ja nie lubię) więc bez sensu...

no wlasnie jak przeczytalam Rysica gdzie ty sie wybierasz to sie zdziwlam poczytalam dalej i sie zorientowalam ze ty twez sie zorientowalas ze sa te świątki ;p ja tez uziemiona haha ale na szczescie mam zawsze tryb chomika wlacozny wiec obiad zrobilam w sumie nie ja a moj maz ;> hahaha ja poszlam spac nie wiem co sie dzieje padnieta jestem jak nie wiem a jeszcze mnie sprztanie i prasownaie czeka bo meza z dzieckiem sie pozbylam z domu ;p

Do jutra niedaleko :) - jutro zakupisz buraczki :)
A ja dziś muszę kupić kilka testów owu, bo myślałam że ten cykl będzie dłuższy, więc koleżanka pewnie wróci z testami po mojej owulacji. Tylko mam wielką nadzieję, że jak już je przywiezie, to nie będą mi potrzebne na kolejny cykl...
Wygodny materac, nie skrzypiące łóżko - i już można działać konkretniej !!!
Mieliśmy w poprzednim metalową ramę - strasznie skrzypiała nawet przy przekręcaniu się... nie mówiąc już o innych wyczynach, więc musieliśmy być zawsze szybcy, bo niunia śpi jeszcze w naszym pokoju. Mama przyjeżdża za dwa tygodnie, a mieliśmy ją przenieść do swojego pokoju już, postanowiliśmy wstrzymać się jam mama wyjedzie...
Ale skoro łóżko już nie skrzypi.... :-D:-D:-D

Hej dziewczynki,
Podczytuje was,ale nie umiem sie zabrac za pisanie:-( od kilku dni jestem potwornie zmeczona,niewiem co sie dzieje,zasypiam na stojaco,wstaje rano i przez caly dzien kleja mi sie oczy,jestem nie do zycia:-:)-:)-(.Juz normalnie podejrzewam jakas depresje,ech.Mam dziwne odczucia w piersiach,co jakis czas ciagna mnie tak z boku,no i kurde co sie dzieje?Szukam jakis info o objawach hiperprolaktynemii,bo byc moze to z tego?@ dalej nie ma,testow juz nie robie,bo nie warto,temperatura niziutko.Zastanawiam sie czy nie wziasc znowu Luteiny na wywolanie,ale boje sie ze tym tez mieszam sobie w organizmie,od gina nie otrzymam pomocy-bo tak jak juz pisalam badan mi nie chce zrobic,a na wywoalnie @ tu nic nie przepisuja,wg niej powinnam brac antykoncepcyjne zeby sobie wyregulowac @.A ja nie chce antykow:-(Bo ciaze bede musiala odlozyc na jakis czas,
Co sie dzieje z Aga?Miala dac znac jak wyjdzie kolejny test,Aga jak podczytujesz odezwij sie:-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki,
Podczytuje was,ale nie umiem sie zabrac za pisanie:-( od kilku dni jestem potwornie zmeczona,niewiem co sie dzieje,zasypiam na stojaco,wstaje rano i przez caly dzien kleja mi sie oczy,jestem nie do zycia:-:)-:)-(.Juz normalnie podejrzewam jakas depresje,ech.Mam dziwne odczucia w piersiach,co jakis czas ciagna mnie tak z boku,no i kurde co sie dzieje?Szukam jakis info o objawach hiperprolaktynemii,bo byc moze to z tego?@ dalej nie ma,testow juz nie robie,bo nie warto,temperatura niziutko.Zastanawiam sie czy nie wziasc znowu Luteiny na wywolanie,ale boje sie ze tym tez mieszam sobie w organizmie,od gina nie otrzymam pomocy-bo tak jak juz pisalam badan mi nie chce zrobic,a na wywoalnie @ tu nic nie przepisuja,wg niej powinnam brac antykoncepcyjne zeby sobie wyregulowac @.A ja nie chce antykow:-(Bo ciaze bede musiala odlozyc na jakis czas,
Co sie dzieje z Aga?Miala dac znac jak wyjdzie kolejny test,Aga jak podczytujesz odezwij sie:-)

proponuje isc z wykresem wydrykowanym do gina ..bo tak nie moze byc ze nie masz @ ani II ..... a luteine na włąsną rekę nie ma co brac.a castangusa bierzesz caly czas?

Tak,tylko kilka razy zapomnialam,i moze tez przez to:-(.No ale prawdopodobnie za tydzien jedziemy do Pl,tata jedzie ze znajomym do Polski na tydzien,i chyba naz zabiora,za friko:-),wiec odrazu zrobie sobie badania w PL.Ale sie ciesze,:-) wlasnie sie dowiedzialam.Juz tak dawno tam nie bylam.

Ostatnia edycja:
Witam...
KAsiurek - Kasik ma rację. Weź te swoje wykresy i idź do polskiego ginekologa, niech coś doradzi, bo takie leczenie za granicą jest o kant... sama wiesz czego :-D

Dzień dobry :) A ja właśnie utytlałam młodego pewnie pośpi 40 min bo coś nie ma spania od soboty. W dodatku zafundował nam pobudkę o 3.25! na jedzonko a później śmiechy i godzinę mi zajęło wprowadzenie go w sen to pospał godz i koniec, ehh oby nadchodząca nocka była lepsza :) My po Komunii pojechaliśmy na dni Jasła bo między 20 a 22 drugą zagrali: zespół chłopacy - sam lider bez zespołu, dziewczyny i szpak :) Mieliśmy zatem xfactora na żywo i powiem wam, że ma szpak kawał dobrego głosu i to jemu należało się zwycięstwo, ale czas pokaże, kto poradzi sobie lepiej :)
A moja @ jakaś dziwna jest. Przylazła w nocy z piątku na sobotę i rozpędzała się do popołudnia. Jak się rozpędziła to pędziła do niedzielnego popołudnia a reszta dnia to taka znowu spowolniona i już sama nie wiem o co z tym chodzi. Normalnie miewam 3 dni masakry i później dzień czasem 2 spokojne i koniec a tu jakiś psikus.
Mousefish nowy materac? zazdroszczę! mi się marzy taki double ale narazie miejsca brak, może kiedyś jak już się nam uda chate postawić :)
Rysica szkoda, że ci się zakupy przesunęły, ale może za to dziś kupisz coś ekstra :)
Kasiik współczuję kochana tych rozterek, ja przynajmniej mam lekarza pod ręką a ty za granicami kraju. Zrób tak jak ci dziewczyny radzą poszukaj jakiego specjalisty i pokaż wykresy. Trzymam kciuki żeby było dobrze :)

reklama
Witam wszystkich z rana ;)
Ja już po kawce i zaraz śniadanko będę jeść - płatki na mleku :) Potem umyję głowę i będę się bawić z Szymkiem, ale ok 13:30 lecę na rehabilitację z Szymciem. I do lekarza po L-4, bo w piątek nie było mojej pani doktor.
A później po drodze zakupy :) dziś będę miała mielonego i marchewkę i (jak kupię) buraczki - na parze :D
poza tym muszę jakiś owoców dokupić :)
zawzięłam się na to odchudzanie (ale takie racjonalne, bez głodzenia się rzecz jasna - może mi się po zdrowym jedzeniu cykle nareperują? ;)

Do góry