reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

ja zaraz jadę na zakupy ale mi się nie chce ale w lodówce wiatr hula

mou
oj tak dziś nic nie czujesz ale za parę dni poczujesz uwierz mi ja doszłam do 21 dnia wtedy ćwiczenie mi zajmowało już godzinę i myślałam że ducha wyzionę tak mnie mięśnie brzucha bolały:-D ale warto było .....już przy 8 powtórzeniach kiedy masz zrobić 16 na dwie nogi to czuć!!!!

reklama
Lolcia - masz testy owulacyjne? I jakie masz cykle? może w tym miesiącu znowu razem będziemy czekać żeby małpiszon nie przyszedł :-D:-D:-D
Nikolaa - ja ogólnie mam dobrą kondycję, bo całą edukację, nawet w liceum uczęszczałam do klasy sportowej, plus siłownia i aerobik. Mięśnie mam na szczęście sprawne, i 100 brzuszków nie sprawia mi problemu, mówię o tych pełnych brzuszkach. Kiedyś dziennie robiłam 300 brzuszków, 150 rano 150 przed snem. To teraz jestem leniwa, ale na szczęście czuć jeszcze twarde mięśnia pod tym wstrętnym bencfałkiem. Zdawałam też testy do policji - oczywiście sprawność fizyczna na 5, niestety okulista dał mi kopa w d... bo prawe oko mam słabsze - porażka, bo na strzelnicy jakoś mi to nie przeszkadzało... ale dobrze się stało, inaczej nigdy pewnie bym nie przyjechała do UK, i nie było by niuni mojej kochanej :) Ja jednak jestem za orbitrekiem, ze względu na nadwagę - muszę zająć się każdą częścią ciała, a orbitrek jest do tego idealny, plus nie obciąża stawów, a przy mojej nadwadze - to bardzo ważne. Plus oczywiście brzuszki - ale moje standardowe jednak, lubię czuć pracę mięśni brzucha :) :) :) :tak:

MOU pierwszego dnia nie czuc jako tako, ale ja tylko po pierwszym dniu mam zakwasy, pozniej juz nie. Te cwiczenia bardzo efektowne sa, nie tylko brzuch leci ale i uda. Jedyny mankament ze dlugo sie je robi i nudne to jest..
Mnie ciagle brzuch boli, @ za 9 dni jakos zobaczymy, ale kuzwa lapie sie na tym, ze licze ze nie przyjdzie i ten bol odbieram chyba niepotrzebnie jako ciaze buuuuuuu!

A my właśnie po spacerku :) grad nas prawie złapał, ale schowaliśmy się na przystanku :)
Ja dam szansę orbitrekowi, mam dość porządny, więc szkoda z niego nie skorzystać :) a działa na każde partie ciała, dodatkowo jak na nim ćwiczyłam kilka dni, czułam się o niebo lepiej. Później go przestawiliśmy, jak brat z żoną i synkiem przyjechali, i nie chciało nam się go z powrotem znosić, bo bydle waży z 80kg!! Ale zaraz bierzemy się za porządki generalne i orbitrek znów wejdzie w moje łaski :) Całą ciążę będę na nim ćwiczyć. Już się nie mogę doczekać. Wcześniej ćwiczyłam 40 min. dziennie, teraz zacznę od 15, i jak się zaciążę - zwiększę do 30 min, i tak sukcesywnie coraz więcej, ale nie do przesady, przy mojej nadwadze efekty powinny być widoczne dość szybko, plus masażer hmmm... może po kolejnym porodzie zakupię sobie taką kiecuszkę jak Nikola :) :tak:

Ollena - no właśnie - nudne, szczególnie po kilku dniach, jak Nikolaa napisała, godzinę czasu na monotonne ćwiczenia - to nie dla mnie, szybko się zniechęcam a wiem że z orbitrekiem mi to nie grozi, bo już na nim ćwiczyłam.

Ostatnia edycja:
No to zalezy ile komu zajmuje, ja doszlam jakos do 26 dnia i 30min nie cale mi schodzilo:) musze znowu zaczac bo teraz w PL nie mialam czasu, ale zaczne od nastepnego tygodnia po @ :-)

Mousefish nie mam pojecia jakie mam cykle ten byl pierwszy "swoj" po porodzie i okresie karmienia i trwal 53 dni! bo owulke mialam w 39 dc. Wczesniej 2 cykle mialam jakies tabsy na wywolanie. Teraz postaram sie tempke mierzyc i zobaczymy czy cos sie samo naprawilo czy dalej bedzie trzeba tabsami sie wspomagac bo ja jestem PCO :) A jakbysmy mialy razem czekac to fajnie by bylo bo to zawsze razniej :) a szczerze to bym chciala marcowa coreczke :D sama jestem z 3 marca to bym miala fajny prezencik ;)
Nie mowcie tyle o cwiczeniach bo mi glupio ze len jestem :x ale moze i ja sie wezme za siebie skoro czasu troszke jest :) Ma ktoras sposob jak sie pozbyc slodkosci z promienia 20 km ode mnie?? :D
Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z kompa szwagierki i nie ma tu polskosci a szkoda bo sie mi dziwnie pisze :)

a mnie przedtem padł net ale zgłosiłam awarie i szybko nawet naprawili
lolcia przykro mi z powodu @....i trzymam kciuki za następny cykl...
mou orbitek fajna rzecz tylko że dużo kosztuje i ja wiem po sobie że niestety jeśli chodzi o mnie to mam zapał do takich urządzeń tylko na początku ale ja ogólnie jestem mało sportowa nie lubie i nie lubiłam się męczyć jedynym wyjątkiem była koszykówka a tak zawsze krótkodystansowiec
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

ollena hahahaha to ja jakaś ślamazara straszna jestem
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
ale to chyba przez to że ciągle się myliłam w liczeniu nie zawsze się umiem skupić na dwóch rzeczach jednocześnie szczególnie jeśli drugą jest liczenie czasem mojemu kazałam liczyć za mnie i mnie sprawdzać ale on nie zawsze chętny do tego był
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

Orbitrek to mi się trafił za friko :) :) Mamy tutaj taką fajną stronkę, gdzie ludzie oddają wszystko za darmo,, nowe, używane - wsio.
Jeden taki, co wracał na stałe do swojego kraju pozbywał się swoich sprzętów, a orbitreka nikt nie kupił, więc postanowił oddać - kilka razy z niego podobno korzystał, był jeszcze na gwarancji. Oddał mi go z dowodem zakupu. 500 funtów kosztuje do tej pory, więc miałam ogromniastego farta ! Porządny taki - reeboka. Szok zupełnie, co ludzie oddają ! Raz nawet kobita miała jakiegoś forda na zbyciu !!! Napisała że w idealnym stanie, tylko się ubezpieczenie skończyło. Często odwiedzam tę stronkę, i wypatruję ciekawych rzeczy. Udało mi się jeszcze zdobyć półkę i szafę ikei :-D:-D:-D

mou no co ty!!!!1 tu w Polsce jest podoba stronka ale jak to Polacy u nas nie ma nic za darmo same graty tam są niestety!!!!! podaj linka to chociaż sobie poprzeglądam:p

reklama
to się nazywa freecycle - każda miejscowość ma swoje własne, więc ja mam freecycle york. Ale trzeba być zarejestrowanym, żeby przeglądać ogłoszenia. Oczywiście bez żadnych opłat, nic w tym stylu.

Do góry