reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Nikolaa dzięki :) ale ja wiedziałam, że nic z tego, za łatwo by poszło a mi to nic łatwo nie przychodzi więc obstawiałam porażkę :) Jedynie wczoraj cały dzień czekałam i się iskierka nadziei pojawiła a w nocy puf iskierka zgasła, ale co się odwlecze to nieuciecze :) Może tak ma być, że Mikuś troszkę podrośnie i wtedy doczeka się rodzeństwa? Głowa do góry w każdym bądź razie i staranka zaczynamy od nowa :)
Mousefish spacerek był wcześniej, później sklep, później kolacyjka a teraz trzeba mi kopa do prosowania ale jakoś się zabrać nie mogę a muszę bo jutro czasu nie będzie :) wstyd nawet tak pisać ale jak rano miałam powera tak teraz leniuch totalny :)
Dzięki za stronkę podesłałam siostrze, bo się początkiem czerwca przeprowadzili i może akurat coś znajdą ciekawego :)
Aaa i jeszcze jedno pytanko mam, jak z tym mierzeniem? czy jak będę mierzyć na czółku (bo taki mam termometr do ucha i czoła) to będzie wiarygodne w miarę? bo tak zmierzę szybko i mogę wstawać i dziecku jedzonko robić a inaczej to będzie dłużej schodziło a młody jest w nocy wyjątkowo niecierpliwy :)

wrocilam bylam u ciotki na imieniach wrocilam dzidzia oporzadzilam przebralam posciel i dzidz polegl ;]

ah glowa mnie boli jakos caly dzien ;/

lolcia- niestety tym termometrem nie bedziesz miala wiarygodny wynik, najbardziej wiarygodny jest pomiar w "bzdziosze" odbycie i ustach (ale w ustach czasem niepewne wyniki bo mozna miec katar i oddycha sie ustami wiec tmepka zaklocona) najlepiej mowia rteciowy aczkolwiek ja mam microlife i duzo osob sobie go chwlai i ma co wazne 2 miejsca po przecinku

Ostatnia edycja:
Nikola moze nie jestes slamazarna tylko robisz dokladnie z przestrzeganiem 3sek przy kazdym cwiczeniu;) ja nie przestrzegam, robie normalnie raz za razem, efekty sa wiec sie nie przejmuje:)

Witam!
Ja dziś cały dzień u rodziców byłam, dopiero Szymka położyłam, padnięta jestem!!!!!!
Ale z mamą byłam na zakupach, kupiłam sobie dwa biustonosze, bluzkę i spodnie jeansowe 3/4 :)
Poza tym strachu się najadłam, bo Szymek na placu zabaw się przewrócił, i kolano go rozbolało tak, że od razu wróciliśmy i siedział 1,5h na tyłku bo go bolało jak na niej stawał... Ale jak do domu naszego wróciliśmy, to już było ok. No ale strachu się najadłam!
JaA jakoś nie mogę się zebrać do ćwiczeń... Leniuszek ze mnie, a bieganie i wszystko co się na nogach ćwiczy - odpada przez moje problemy z kostką...

witam niedzielnie ;p ja juz meza wymeczylam odkad ja nie biore antykow moglabym sie kroliczyc non stop ;] hihi wiec go w nocy wczoraj i dzis rano wymordowalam ;p a co jak szalec to szalec ;> musi mic trening;p my juz po snaidniu mlody parowki maz jogurt z truskawkami a ja otreby z truskawkami wiec teraz trzeba obiada zorganizowac i prasowanie ale wczesniej meza wyslac z dzieckiem na targi samochodowe bede miala psokoj

Ja również mówię dzień dobry :) Synek nakarmiony i śpi, akurat obudzi się pewnie za godz to w Kościele będzie grzeczny a może nawet zaśnie bo na 12 idziemy :) Wczoraj się zmusiłam do wyprasowania spodni z kantką mojego mężusia a tego nie znoszę! lubię prasowanie ale nie tych gaci :) I nawet poćwiczyłam tą waszą super szóstkę :) Wyglądało na lżejsze niż jest w rzeczywistości :)
Kasiurek no cóż skoro wynik może być niezbyt precyzyjny to przynajmniej poćwiczę swoją sumienność a jak synek zacznie więcej nocek przesypiać to się na zwykły przerzucę :)

Witam i ja
my też już po śniadanku :)
Młody zjadł paróweczkę z bułeczką, a ja parówkę z sałatką z pomidorem i serem feta :)
zaraz się zbieram do sklepu, bo muszę zakupy zrobić. Męża nie ma :( w pracy jest, jutro też... kurde, nie lubię jak go nie ma - wszystko na mojej głowie, wszystko sama muszę zrobić :/ dziś na obiad gołąbki - wczoraj mama mi dała, ale ja zjem coś lekkiego. Może jakąś sałatkę, albo jajko na miękko z kefirem? Coś wymyślę, zawzięłam się na odchudzanie! Będę jeść same warzywa, owoce, mięsko chude raczej nie, bo nie znoszę mięsa gotowanego szczególnie piersi z kurczaka. Ale warzywka na parze sobie zrobię, o! Plus owoce w między czasie :) trusawki mam, morelki moje ulubione i jabłuszka, które na mnie ładnie działają ;]

reklama
Dupa, dupa dupa!!! Zakupy szlag trafił! a wszystko przez jakieś głupie Zielone Świątki - wszystkie sklepy pozamykane grrrrr :/ wrrrrr
ehhhh
wiece co - jakiś mam fatalny dzień i doła :/ i zmęczona jestem strasznie - kurde, gdyby nie to, że miałam właśnie okres, to byłabym pewna, że w ciąży jestem, no ale nie jestem, przecież jestem świeżo po okresie. No i ten depresyjny nastrój to już kompletnie nie "mój" jest... i tak od kilku dni :/

Do góry