reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

A ja właśnie zakupiłam teściorki, 10 owu i 10 ciążowych. 13,50zł mnie to kosztowało :) :) :) Ja już jestem po @. W czwartek przyszła, a wczoraj sobie poszła :)
A wiecie że mam ochotę testa zrobić??? ha ha ha. Może to tylko krwawienia były - a nie @ ha ha - ale ja naiwniak jestem... ojojojojoj. Ale dziś lubego zgwałcę. W końcu to już 5 dzień cyklu, a skoro mam cykle 25 dniowe, to owulka już za 5-6 dni. Czasami robaczki trzymają się (w baaaardzo dobrym środowisku) do 7 dni!!! więc istnieje kilka % szansy, że przeżyją... lepiej wcześniej niż później...

reklama
MOU - to ja teraz jak dostałam @ w 10 dni po owu, też miałam iskierkę nadziei, że to krwawienie implantacyjne, ale nawet jeśli jako takie się zaczęło, to widocznie coś poszło nei tak i rozwinęło się w normalną @... Albo to po prostu fazę lutealną miałam 10dniową... Dlatego teraz robię też testy owu, bo ja już sama nie wiem kiedy powinnam mieć owu, skoro cykle mam nieregularne a owu na 10 dni przed @...
ehhh co to się u mnie porobiło...

Dlatego - ja od razu przy pierwszym cyklu kupiłam testy, bo nie znałam zupełnie swoich cyklów przy spiralce, nigdy nie zwracałam na to uwagi, nie liczyłam dnia, po prostu zawsze wiedziałam, że za dzień dwa powinna @ przyjść - jakąś taką czutkę miałam zawsze. Dopiero teraz zaczęłam liczyć ilu dniowe są moje cykle, i wyszło że drugi pod rząd był 25 dniowy, więc tak chyba już zostanie. W sumie, jeśli chodzi o starania, to fajnie, bo szybciej za każdym razem można testować owulację, ale gorzej że @ jest częściej :)

Ach !!! dziś idziemy z lubym do lekarza, podyskutować o jego "kolegach" na to badanie można iść od razu jak tylko lekarz da skierowanie, góra tydzień wszystko trwa...

Ostatnia edycja:
witam
my znów weekend zabawowy na festynach

kasik co do twoich objawów to ja miałam identyczne temp nawet 35.4 wieczne zmęczenie stany depresyjne i lekowe wręcz czasami no i u mnie był nie kończący się cykl!!!! z tego co pamięta podstawową prolaktynę masz oki wiec to objawy hiperprolaktynemi czynnościowej i twoje długie cykle też mogą byś tego objawem bo albo cykle się wydłużają znacznie albo skracają...pierwsze co zrób po przyjeździe do polski to nawet prywatnie test z obciążeniem na prolaktynę ważne żebyś znalazła odpowiedniego gina bo nawet u nas w polsce nie wszyscy chcą robić z obciążeniem pamiętaj też że na na lek do obciązenia czyli Metoclopramidum potrzebna jest recepta ale może ją wypisać każdy lekarz wiec niech mam idzie do swojego rodzinnego i po prosi o receptę przyjedziesz biegnij do byle jakiego ambulatorium na badanie potem już w wynikami do gina jak zlekceważy to do następnego....co do pokazania wykresów to hmmm one medycznie mają mała wiarygodność niestety tym bardziej że z tego co pamiętam ty nie mierzysz o jednej porze...aaa zrób też badania w kierunku niedoczynności tarczycy
rysica może jakieś przesilenie , a co do twoich cykli to może jeszcze sie regulije po tabsach nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje na odstawienie !!!! co do zakupów to wczoraj miłam jechać kupić sobie jakąś bieliznę i co i duuuuuuupa
mou no to potrenujecie z m na nowym materacy życzę żeby owocnie:-D
kasiurek trenuj trenuj :-D ja gdzieś czytałam że jeśli facet częściej się bzyka tak ogólnie to organizm w końcu zaczyna produkować więcej plemników

He he - to ponoć prawda z tymi plemnikami, im częściej tym są lepszej jakości, tylko w okresie owulacji trzeba dać im spokój, i próbować co dwa dni :-D Dobra, lecę sprzątać, i składać pranie - nie jestem nawiedzona i nie prasuję jak Wy :-D:-D:-D dopiero przed założeniem ha ha. Ja wiem że ładniej w szafie wyglądają, ale ja jestem leń śmierdzący i mi się nie chce... a jak pomyślę, że i tak muszę je poskładać to... wrrr...

Hej kochane! Pisze bo u mamy jestem. Wkurzam się ciągle bo u mojego internet mają na pół z sąsiadami i tamci ciągle jak jest burza wyłączają internet! I później zapominaja włączyć.. Eh.. I nie mam jak do Was pisać..

Kochane, co zaś ze mną nie tak skoro po @ nie miałam w ogóle płodnego sluzu tylko od razu biały, nie ciągnący się i gęsty?? :( Co prawda i tak ten miesiąc się nie staramy, ale martwie się że znów coś nie gra ;/ Czemu tak? :(

mou ja tylko i wyłącznie prasuje rzeczy Wiki ale też nie wszystkie tylko bawełniane czyli koszulki i cienkie spodenki takie na codzień moje i mojego składam nie wyprasowane ponieważ mamy taki ścisk w szafach że to by sie z celem mijało i prasuje przed wyjściem.... aaaaaaaa i podkoszuków ani majtek nie prasuje a znam takie osoby co nawet skarpetki prasują ... ogólnie moje podejście do prac domowych jest raczej lajtowe nie lubię syfu ale dom to nie muzeum a życie nie jest po to aby sprzątać na okrągło w domu mam porządek czyli podłogi są zawsze czyste kibel wypucowany a garnki nie zalegają w zlewie ale dla pedanta zawsze znajdzie się coś nie odpucowanego np ja chorobliwie boje się pająków i do pajęczyny się nie zbliżę wiec musi to robić mój a jego zmusić do prac domowych to sztuka i jeszcze na pykład na moim biurku zawsze panuje nieład artystyczny:-D zawsze tak miałam biurko to mój azyl i jest na nim i w nim (szafka szuflada)mnóstwo rzeczy ja znajdę wszystko ale ktoś inny nic:-D

Hej kochane! Pisze bo u mamy jestem. Wkurzam się ciągle bo u mojego internet mają na pół z sąsiadami i tamci ciągle jak jest burza wyłączają internet! I później zapominaja włączyć.. Eh.. I nie mam jak do Was pisać..

Kochane, co zaś ze mną nie tak skoro po @ nie miałam w ogóle płodnego sluzu tylko od razu biały, nie ciągnący się i gęsty?? :( Co prawda i tak ten miesiąc się nie staramy, ale martwie się że znów coś nie gra ;/ Czemu tak? :(

wsyztsko oki - pare cykli w roku jest nieowulacyjnych czyli nie plodnych wiec nie masz co panikowac tym bardziej ze jestes pod dosc groznej infekcji .

Nikus - haha no u nas tak sponnaicznie o weekend w tygodniu czasu nie ma zabieganie jestemsy maz w delegacji i w ogole yhh ale na piatek ma sciagnac -mam nadzieje ze wtedy bede miala juz testy (zgrzeszylam kupilam, bnede uzywac) owulacyjne wiec zobaczymy a tak pooatym to Witam sie ze wszystkimi ;]

NikolaaTo na bank bedzie hiperprolaktynemia:-(,tym bardziej ze przed ciaza tez ja mialam.Mojego M przyjaciel jest ginekologiem,wiec odrazu wypisze mi skierowanie na badania,jak przyjedziemy,a potem dam mu wyniki do sprawdzenia,i moze mi wypisze cos na jej zbicie,jak bedzie wysoka.Kiedys bralam Bromergon-ale tez mi nie pomogl,zbil troche przez 3 lata a reszte Castagnus.A ty co bierzesz?

reklama
NikolaaTo na bank bedzie hiperprolaktynemia:-(,tym bardziej ze przed ciaza tez ja mialam.Mojego M przyjaciel jest ginekologiem,wiec odrazu wypisze mi skierowanie na badania,jak przyjedziemy,a potem dam mu wyniki do sprawdzenia,i moze mi wypisze cos na jej zbicie,jak bedzie wysoka.Kiedys bralam Bromergon-ale tez mi nie pomogl,zbil troche przez 3 lata a reszte Castagnus.A ty co bierzesz?

Odpowiem choc Nikola nie jestem ale wydaje mi sie ze ona bierze Bromergon - uskazala sie na źle samopoczucie i wsyztskie efekty uboczne ......

Do góry