reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej dziewczyny

Nikola - ale fajne ciuszki :D podobają mi się :)
ja brałam wiesiołka ale nic mi nie pomógł... a jakiego wiesiołka Wy łykacie? bo jak męża posłałam do apteki to mi kupił takiego dziwnego (ale tłumaczył panu magister na co to) i wziął OEPAROL femina OEPAROL FEMINA 60kaps. - Apteka internetowa e-zikoapteka.pl
no i nie bardzo mi to pomogło...

reklama
Dziewczyny siemie lniane to jedynie dobre na wlosy jest, bo to podawane jest koniom na ladna siersc i na ludzi tez dziala;) Ja dodaje do koktaji, musli i staram sie jesc regularnie. Mozna kupic w sklepach ze zdrowa zywnoscia (za granica), w polskich sklepach tez. W PL prawie wszedzie:) U mnie 17 dc brzuch caly czas pobolewa, jajniki kluja, mam mala nadzieje na cud ;)

Rysica, bo to na dobrą sprawę jest zmiana w konsystencji śluzu, czasami działa, że jest go bardzo dużo, a czasami nie, to ma pomóc, na to - że jaki by nie był ma być rzadszy i bardziej przyjazny dla plemników. Śluz też ma odżywiać plemniki, więc kwasy omega - są ku temu jak najbardziej wskazane - ten preparat co Ci mąż zakupił wydaje mi się świetny, bo ma i omega3 i omega6, bierz go, nawet jak nie masz więcej śluzu, po prostu będzie lepszej jakości i bardziej odżywczy dla plemników.
Nikolla - oj jak ja bym chciała się w takie ciuszki zmieścić... nie szczuj... hlip hlip
z tym masowaniem NIE chodzi mi o poprawę owulacji, ja już po raz setny powtarzam - ja chcę się masować, bo mój brzuch jest koszmarny, już wyglądam jakbym w ciąży była, bo tkana się tak ułożyła na moim brzuchu - w taką kulkę.. wokół pępka a nie na całym brzuchu, jak niektóre puszyste kobitki, i które ładnie wyglądają nawet przy nadwadze. Ja mam kulkę, potem długo nic, i cycki :-D ja właśnie się martwię, że mi zaburzy owulację, a nie poprawi takie masowanie.

Aha - mam wyniki dokładne już - prolaktyna 87, progesteron 38,7 - to był 23 dzień cyklu. Możecie mi to zinterpretować?

Ollena - jak większość - tak jak wiesiołek wpływa na skórę, ale na inne rzeczy również - w tym na śluz, tak samo jest z siemieniem lnianym - przeczytaj co napisałam na poprzedniej stronie. - słyszałaś o tym, żeby syrop na kaszel pomagał rozrzedzać nie tylko śluz zalegający w oskrzelach, ale ten szyjkowy też??? no i zapomniałam wspomnieć, że pytałam o ten syrop lekarza przed chwilką - potwierdziła że zalecają przy złej jakości śluzu - ha ha a jednak ! Kupię sobie !

dobra, już sprawdziłam - prolaktyna jest w IDEALNEJ NORMIE !!! Progesteron też. Wszystko ze mną spoko...

Ostatnia edycja:
Czesc

Wiesiołka to z Operol firmy ponoc najlepszy bo tloczony na zimno wiec te wsyztskie witaminy on w sobie ma co miec powinien. siemie lniane t ez mozna kupic w kapsulkach i jest o wiele tanszy od wiesiolka i mozna go brac przez cały cykl jak i w ciazy (nie ma przeciwskazan by w ciazy nie łykac)

Nikuś - ahh swietne ciuchy musisz miec super figure ;] co do linku z ccc to mi sie wlacza katalog caly czas ;>

Mou - ale ten syrop jest ochydny !

Ostatnia edycja:
MOU sw racja:-) Jesli wszystko masz w normie to nic tylko czekac na ciaze:) A co do brzucha to moze cwicz, na pewno pomoze a i wzmocni brzuch przed ciaza. Ja tez dlatego robilam 6Weidera zeby wyrobic sobie miesnie przed ciaza, wtedy zaraz po ciazy brzuch szybko spada, nie rozciaga sie do granic mozliwosci bo miesnie wszystko w ryzach trzymaja:) bede cwiczyc az do zajscia w ciaze:)
NIkolaa zapomnialabym..swietne ubrania:) link tych butow sie nie wyswietlil, jedynie strona glowna. Ale CCC ma swietne ceny wiec nic tylko kupowac;)

Powiedzcie mi jeszcze - bo nigdzie nie mogę znaleźć norm progesteronu 7-9 dni po owu. Czy ten mój 38,7 to oby na pewno był dobry wynik? 3 dni przed@ było badanie - w poniedziałek, a wczoraj dostałam @. I co tak naprawdę zmienia castagnus? zmniejsza jeszcze prolaktynę a podnosi progesteron? Czy jak ?

Ollena No właśnie - bardzo bym chciała, mam orbitreka, który na razie służy za wieszak, i działa na wszystkie części ciała :-D tak 15 minut dziennie, żeby zbyt intensywnym treningiem nie wstrzymać owulacji.
Co polecacie dla facetów na plemniczki? Zamierzam zakupić vit.E ( z symbolem d oczywiście, żeby była naturalna oczywiście a nie syntetyczna) i cynk.

Ostatnia edycja:
MOU a czy Ty aby nie przesadzasz z tym wstrzymaniem owulacji? Cwiczenia to zdrowie, moga Ci jedynie pomoc a nie zaszkodzic, tak samo z masazami brzucha. To wszystko dzieje sie w naszym organizmie, naciskaniem brzucha czy cwiczeniami niczego nie zaburzysz, zapewniam Cie. Kazdy ginekolog powie Ci, ze nadwaga nie pomaga w zajsciu w ciaze a wrecz przeciwnie i kazdy zaleci Ci duzo ruchu i cwiczen. A 15 min cwiczen cardio nie pomoze Ci na nic, bo dopiero po 30min cwiczen spalany jest tluszcz...

Powiedzcie mi jeszcze - bo nigdzie nie mogę znaleźć norm progesteronu 7-9 dni po owu. Czy ten mój 38,7 to oby na pewno był dobry wynik? 3 dni przed@ było badanie - w poniedziałek, a wczoraj dostałam @. I co tak naprawdę zmienia castagnus? zmniejsza jeszcze prolaktynę a podnosi progesteron? Czy jak ?

Ollena No właśnie - bardzo bym chciała, mam orbitreka, który na razie służy za wieszak, i działa na wszystkie części ciała :-D tak 15 minut dziennie, żeby zbyt intensywnym treningiem nie wstrzymać owulacji.
Co polecacie dla facetów na plemniczki? Zamierzam zakupić vit.E ( z symbolem d oczywiście, żeby była naturalna oczywiście a nie syntetyczna) i cynk.
salfazin http://www.bing.com/images/search?q=salfazin&FORM=BIFD

buty_CCC_wiosna_2011_magda_mielcarz_10%5B1%5D.jpg
buty te z zameczkiem tylko że są jeszcze w takim coś ala brąz choć szare też fajne
mou
no właśnie bo w innej normie bo jak zobaczyłam prolaktynę to według tych norm co u nas są najczęściej to grubo za duża.... co do brzuszka to polecam ćwiczenia
A6W - Aerobiczna 6 Weidera, aerobiczna szóstka Weidera, płaski brzuch, kulturystyka, ćwiczenia brzucha
kasiurek nie co ty nie mam świetnej figury teraz ważę 68 kg przy 168cm a rok temu ważyłam 64 niestety przez prolaktynę przytyłam i powolutku wracam do 64 pewnie mnie zejdzie do końca wakacji a te sukienki i bluzeczka takie luźne a nogi lubie pokazywać to najlepszy punkt mojego ciała bez względu na wagę zawsze są zgrabne;-)

reklama
Zobacz załącznik 362085
buty te z zameczkiem tylko że są jeszcze w takim coś ala brąz choć szare też fajne
mou no właśnie bo w innej normie bo jak zobaczyłam prolaktynę to według tych norm co u nas są najczęściej to grubo za duża.... co do brzuszka to polecam ćwiczenia
A6W - Aerobiczna 6 Weidera, aerobiczna szóstka Weidera, płaski brzuch, kulturystyka, ćwiczenia brzucha
kasiurek nie co ty nie mam świetnej figury teraz ważę 68 kg przy 168cm a rok temu ważyłam 64 niestety przez prolaktynę przytyłam i powolutku wracam do 64 pewnie mnie zejdzie do końca wakacji a te sukienki i bluzeczka takie luźne a nogi lubie pokazywać to najlepszy punkt mojego ciała bez względu na wagę zawsze są zgrabne;-)

zazdroszcze nog - ja mam pelno blizn po przebuytej w dziecienstwie chorobie - posocznica meningokokowa z pioronujacym zapaleniem opon mózgowych - jesli sie ktos orientuje to jest to cos jak Sepsa tworza sie krwawe wybroczyny na ciele i niestety jak sa glebokie rany to zostaja blizny no i mm takowe na nogach - dlatego nie nawidze lata bo chcac nie chcac trzeba poakzac nogi a ludzis ie patrza na mnie jak na małpe w cyrku- coż polska wlasnie taka jest .....

Areobiczna tez cwiczylam ale boje sie ja wykonywac w okresie staran zeby nie poronic nie wiedzac ze jestem w ciazy ahhh, wole biegac spacerki itd

Do góry