reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

mou ty się nie sugeruj temp bo nie mierzysz cały cykl co do progesteronu to wiesz powiem ci że czasem ciężko wybadać ponieważ nawet kilka godzin i może być gigantyczna różnica
lolcia no ciężka sprawa ale niestety czasem takie życie może po prostu jej nic nie mów....
ollena po owulacji już dużżżżżżżżzoooooo mniejsze szanse na dziecko po za tym ja nie wierze w planowanie płci i tak rodzi się na świecie mniej więcej 50% dzieciaczyn i 50% chłopców nawet w Chinach gdzie kraj jest po prostu oponowy przez planowanie płci ze względu na politykę jednego dziecka 50% t ciąże z dziewczynkami niestety połowa z tego jest usuwana bo Chińczycy nie chcą dziewczynek wiec dla mnie planowanie płci to bujda na resorach a ci którzy twierdzą że im się "udało" to nic innego ja rachunek prawdopodobieństwa przecież są tylko 2 możliwości:-D i szanse pół na pół wiec wiadomo że części się "uda" zaplanować płeć!!!! ale to moje zdanie
kasiurek buziaczki

mnie dziś zakuł jajnik miałam ostatni test owulacyjny zrobiłam i piękne dwie ciemne krechy testowa ciemniejsza od kontrolnej wiec dziś coś podziałamy
... po za tym pogoda beznadziejna wiec od rana sprzątam!!!!

reklama
Hej Wam laseczki!
Coś dawno tu żadnej fasolki nie było kurcze...
Mi się już @ skończyła ale co do owu to już całkiem zgłupiałam, totalnie!!!
W zeszłym cyklu owu miałam 25 dc a już 34 dc dostałam @ (trwała tyle co zwykle i była tak samo obfita),
ogólnie to tak było
1 cykl po odstawieniu tabsów - 39 dni
2 cykl ---------||-------------- - 38 dni
2 cykl ---------||--------------- - 34 dni - w tym owulka na 9 dni przed @...

zgłupiałam... kompletnie nie wiem jak mam teraz owu wyliczyć...
sama nie wiem, czy nie wybrać się do lekarza... czy dalej próbować... ale jeśli już to teraz wolałabym nie zajść w ciążę - tylko tak, żeby się dziecko urodziło na przełomie roku 2012 i 2013 - bo by nam było łatwiej finansowo. Ale - co będzie to będzie ;)

... przylazła małpa - nie będę skrótami pisać, bo to wredna małpa jest !!! No nic, za 12 dni kolejna owulacja, bo się okazuje że mam 25 dniowe cykle, już drugi taki, jak w zegarku. Dobrze że owulacja jest później niż powinna być w tak krótkich cyklach.
Rysiaca - ja znów zakupię testy owu, bo inaczej też nie będę miała pojęcia kiedy...

Nikola ja wierze w to planowanie plci nawet, wszedzie pisze, nawet na biologii sie uczylismy, ze plemniki zenskie zyja dluzej itd...wiec ja w to wierze, choc zdaje sobie sprawe ze nie zawsze sie udaje. Ja bardzo, bardzo pragne coreczki wiec warto sprobowac, jak bedzie synek to bede przynajmniej spokojna ze zrobilam wszystko co w mojej mocy zeby byla dziewczynka. Licze sie z tym, ze niektorzy mezczyzni pozbawieni sie niektorych plemnikow i sa w stanie plodzic tylko jedna plec (takie przypadki tez sie zdarzaja).
A co do Chin to musze Ci powiedziec, ze oni tam plci nie planuja, ostatnio byl program o tym, jak pary tam chodza do lekarza i pytaja czy mozliwa jest ciaza bo dotykali sie w lozku stopami i czy mozliwe jest zaplodnienie przez pocieranie stopami...Tam nie ma zadnego planowania;)
MOU przykro mi bardzo, bylam pewna, ze Ci sie uda, celowalas w same dni plodne:( No ale ja tez @dostane za kilka dni i tez bede sie dolowac mimo ze u mnie na ciaze nie ma szans:(

rysica oj nie wiem
mou
do kitu że przyszła @ myślałam że ci sie udało!!!przydałaby nam sie jakaś fasolka tak na pokrzepienie serc....
ollena tak w china na wsi to być może i u nas zresztą by sie tacy znaleźli ale ci w mieście są całkiem świadomi i kiedy urodzenie drugiego dziecka kosztuej 5 -letnie zarobki to wiekszość "palnuje" a ci co nie zaplanowli albo sie nie udało to usuwają dlatego rodzi sie mniej dziewczynek i jeszcze są przypadki szczególnie na wsiach chińskich że po prostu dziewczynki sa zabijane ostania właśnie oglądałam dokument o tym .... a co planowania jeszcze z żywotnością plemników się oczywiście zgodzę tylko takim sposobem można sie o dziecko czasem latami strać bo niestety największe szanse na poczęcie są w czasie owulacji... po za tym ja np wiem że Wiki poczęliśmy w samą owulacje i jest dziewczynka ...pewnie jest też coś dziedziczności w płci naszych dzieci ostatnio słyszałam też że płeć może w jakimś stopniu zależeć o ilości progesteronu ..... po prostu myślę że czasem natury nie da się przechytrzyć .....

Ollena, Nikolaa dzięki :) Chyba miałam jakieś wahania nastroju bo teraz już jest znacznie lepiej :) Wiem, że siostra napewno by się ucieszyła ;)
Mousefish przykro mi bardzo <przytul> Miałam nadzieję, że jak jutro moja @ przylezie to przynajmniej w sobotę z twojej fasolki będę się cieszyć a tu lipa. Następnym razem napewno się uda :)
A tak apropo, jutro ma być @, cycuchy przestały boleć, brzuch już też się nie odzywa jedynie mnie wysyfiło dziś na klacie :/
Jeszcze jedno słówko :p Mówicie o planowaniu płci, my się przytulaliśmy w dzień owulki, więc teoretycznie jeżeli by się nam udało jakimś cudem zaskoczyć to wg niektórych przykładów mielibyśmy drugiego synka a mi się teraz córcia marzy ;) W pierwszej ciąży się z mężem sprzeczałam, że dziewczynka będzie bo byłam pewna :D a tu wyszło na jego bo on "wiedział co robi" :D

Ostatnia edycja:
... a ja chcę cokolwiek :) - szczególnie bliźnięta :) - w przyszłym cyklu zafasolkuję na pewno, innej opcji nie ma więc Was pokrzepię :) albo i nie, bo wszystkie będziemy zafasolkowane :)
No ale - co sądzicie o tym masowaniu brzucha??? bo nie wiem czy nie zaburzę owulacji...

Witam !!!!!!!

Lapek mi dziala juz tfu tfu

Rysica- no ja tez nie wiem ale niby takie wahania w dlugosci cyklu jest czym normlanym .
Mou - masowanie brzucha? to chyba nie dziala tak jak nogi do gory czy sex przed owulka zeby miec dziewczynke czy chlopca- nie wazne co wazne by było i bylo zdrowe;>

JA wczoraj do 19 w robocie dzis do 16 ale juz kontrola byla wiec sie wyjasnilo a raczej dowiemy sie co sie wyjasnilo.

Ja kupilam sobie kiecke w carry taka dluuuga czarna bawełniana bo zawsze chcialam miec ale czy ja ubiore nie wiem ;p

Mezowi kupie salfazin niech wdyla ..mam nadzieje ze sie uda ale sie nie nastawiam - wiem jedno przeczy drugiemu ale nawet testow owulacyjnych ani ciazowych nie kupie do @ a raczje jak nie odstane @ to wtedy i tyle ....

ide pranie wieszac kochaniutkie :)

lola- wiesz to nie jest tak ze ktos sie stara i ma, widzisz po siostrze a skad masz pewnosc ze ty sie teraz nie bedziesz starac 3 lata ? nikt nie wie kiedy sie uda, a moze bedzie odwrotnie moze siorka zafasolkuje i to podowuje- na to nie ma wpływu niestety ;/ ale zycze wam i sobie zafasolkowania jak najszybciej

reklama
my po bzykanku
ogólnie co do płci wiecie na początku starań to chciałam bardziej chłopca choć nie przychodziło mi do głowy jakieś szczególne planowanie płci a teraz to szczerze jest mi to obojętne chce mieć dzidzie i tyle widać punkt widzenia zmienia się względem punktu leżenia zresztą jak wszystko w życiu ;-)
kasiurek kiecka tak do kostek bo ja choruje na taką do kostek

Ostatnia edycja:
Do góry