reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

kasiurek no to dowaliłaś i chodzi o literkę h ? mnie na szczęście też idą lata pracy tak jakbym normalnie pracowała i bede mieć własną emeryturę!!!!! po prostu sciągnełam i zaczełam pytać co chwile czy chcce siusiu nie jedne majtki zlała aż w końcu załapała chyba jedyny sposób jest lato wiec masz pole do popisu możne całymi dniami latać tylko w majtkach... a w nocy przyszedł i sama zażądała usunięcia pampersa
mou no wiesz to nawet do rana nie poczekałaś nie ma żadnej szansy żeby ci wyszedł test po południu przed terminem@ jak chcesz cień zobaczyć przed terminem to tylko z pierwszego porannego moczu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co do beta hcg to od zagnieżdżenia rośnie falowo co 48 h o mniej więcej 66% o ile się nie mylę!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiurek moje dziecko samo sie oduczylo:) nie naciskalam, nie uczylam i sam do tego dojrzal. Ile Twoje ma?
Nikolaa ja tez oplacam sobie skladki ale na normalna emeryture z tego nie licze, za latwo by bylo;)

ollena ja opłacam się w krusie nie tylko w 3 filar mnie idą normalnie lata pracy składka ubezpieczeniowa mam normalnie macierzyńskie tak jakbym pracował z tym że nie mam urlopu wychowawczego i będę mieć emeryturę najniższą krajową ale będę miec plus to z 3 filaru, zresztą nasze pokolenie jak będzie mieć po 600 zł emerytury to będzie dobrze

NATEK MA 2 LATA URODZENIOWE 22 MIESIACE KORYGOWANE
ooo sorki za capsa ;]
nikola tak codzi o ta litere nieszcze " " nie da sie wcisnac za zadne skarby jestes na wycowawczym ?ze lata leca czy jak ? bo one sa cyba bezskladkowe.

ja ccialam isc jak urodze (?) drugie dziecko to ccialam isc na urlop wycowawczy ale taki ze bede codzic 2 dni do pracy - podobno sie tak da!

doczytalam ze tyo krus ;>

Ostatnia edycja:
kasiurek nie w krusie właśnie wcale nie ma wychowawczego!!!! macierzyńskie choć jest to jest wypłacane w całości zaraz po porodzie a składki i tak trzeba opłacać .... w tym momencie choć nie pracuje od prawie 5 lat to tak jakbym normalnie pracowała na etacie jeśli chodzi o lata pracy..... a co do lapka to lepiej idz niech ci go dobrze wysuszą i wymienią klawiature bo podobno może sie pogorsżyć z czasem i w końcu ci całkiem może ci paść

wiesz nie usmieca mi sie isc z lapkiem bo on jest na gwaracji a raczej byl bo go zalalm ;/
grrrrr

ale zoabcze co bedzie z czasem ,jak znikne to oznacza ze lap padl i tyle grrr oby nie

co do krusu to super ze tak mozesz robic nie pracowac a jednak pracowac ;]

maz pojecal do wawy po ciotke bo dzis przylatuje z wycieczki,ja mlodego wykąpielilam,nakarmilam i uspalam, cate wysprzątałam ,wszystko do czego siersc sie ima wytrzepałam i umylam podloge teraz ogladam dr ausa zaraz z spem i pazury u nog doprowadzic musze do jakiegos wzglednego stanu

Cześć kobitki - Nikolaa - no to dzisiaj też nie zrobię, bo już po siusianiu :) Dziś powinna być @ z najwcześniejszego cyklu, ale z testem chyba się wstrzymam do soboty na wszelki wypadek. Dziś zadzwonię do poradni, może już mają wyniki progesteronu i prolaktyny. A mogę Cię zapytać ile tych składek wpłacasz? Ja mam zamiar od przyszłego roku... niestety, bo teraz krucho.
Kasiurek - to jak boisz się stracić gwarancję to może wybierz się do jakiegoś serwisu, który tylko przeczyści klawiaturę profesjonalnie, nie naruszając gwarancji, to nie powinno byś drogie - czyszczenie calusieńkiego ok 100zł więc samej klawiatury może ze 30-40zł. albo po prostu podważ klawisz "h" lekko z jednej i z drugiej strony czymś płaskim, pod spodem powinna być małą gumka, więc jej nie zgub, wyczyść spirytusem, lub leciuteńko zwilżoną szmatką z minimalną ilością płynu (bardzo mało) przetrzyj i wkliknij jak przeschnie z powrotem.

P.s ... a na którym programie leciał "dr aus" ??? :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Niestety nie mam pola :) a Ty masz pole??? Co na nim uprawiasz?
aha - co do testów, to pewnie dzisiaj też bym zrobiła, ale się zapomniałam i siusiu zrobiłam :) ale i tak zastanawiam się jak to jest: ostatnio wstaję w nocy ze 3 razy na siusianie, więc ten poranny będzie mimo wszystko wiarygodny? Czy w nocy ok 3-4 będzie pewniejszy? Już sama nie wiem.

reklama
my mamy 4 hektary co na nim uprawiamy my jako my nie robimy nic na polu teściowie uprawiają mają krowę wiec buraki hektar ziemniaków i koniczynę robią to głównie z nudów bo pieniądze są z tego niestety żadne jeszcze dojadają z tym że oni starej daty wiec pole dla nich to wszystko !!!!a jeśli chodzi o testy to musisz zrobić z tego o 3-4 będzie pewniejszy!!!!

Do góry