reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

witam
rysica super że wróciłaś szkoda że przylazła @
ollena z 18 żatowałam ;-) troszkę z tym że tez uważam że nastolatkom czasem mama w domu jest bardziej potrzebna niż małym dzieciom ...a poważnie ja własnie jak moja Wiki i ewentualny przyszły potomek będą mieli po kilkanaście lat planuje się dokształcać jak wcześniej napisałam na naukę nigdy nie za późno i dla chcącego nic trudnego myślę że mając koło 40 można żyć pełnią życia i osiągnąć jeszcze wiele szczytów nie koniecznie trzeba być młodym yupi;-):-)..... nie pamiętam ile ty masz lat ale chyba 25 wiesz ja troszkę starsza jestem i w życiu jak już wcześniej pisłam wypróbowałam czy mi się droga kariery i studiów i tego wszystkiego po prostu podoba i wiem że nie z tym że ja jestem taką osobą oczywiście ty masz prawo być inna i szanuje że tak jest jeśli czujesz potrzebe spełniania sie inaczej to oki tylko wiesz czytając twoje posty mam takie wrażenie że że ty chyba sama do końca nie wiesz czego chcesz co wcale nie jest czymś złym bo wiele razy człowiek staje na rozdrożu życia i się zastanawia nad tym co dalej niestety jeszcze czytając twoje posty nasuwa mi sie druga myśl ze chcesz uszcześliwić wszystkich dokoła ale czy wtedy jak wszyscy dokoła bedą bardzo szczęśliwi to ty będziesz też szczęśliwa???? musisz dość do ładu z sama sobą bo z własnego doświadczenia wiem że tak długo nie pociągniesz w końcu się załamiesz pod naporem wszystkiego wiec pomyśl dokładnie cze TY chce co CIEBIE uszczęśliwi!!!!!!!
mou ooooooooo to chyba siedzisz już jak na szpilkach:-D
pajka buziaczki!!!!

reklama
Nikolaa - no właśnie - siedzę siedzę, i aż mnie w dołku ściska :-D Im bliżej testu, tym bardziej mam wrażenie że jedna krecha wyjdzie. Mimo ładnej temperatury, i spadku dużego przez dwa dni. I mi napradę tempka wychodzi taka sama za każdym razem - czy po obudzeniu zaraz czy po zrobieniu niuni śniadania.

mou żeby cie nie nakręcać napisze tak temp w drugiej fazie zazwyczaj jest wysoka ja np mam 37.1 wzwyż to normalne i zupełnie naturalne z wysokiej temp możemy wywnioskować ciąże dopiero po terminie @ i to musi się utrzymywać parę dni po terminie teraz znaczy to tylko tyle że progesteron u ciebie jest idealny

No i super :) Ja wiem, że tak musi być, ale nakręcam się tym spadkiem temperatury który był o 3 kreski niższy przez dwa dni, i nagle skoczył, i tak się utrzymuję. Wmawiam sobie, że był to spadek implantacyjny. Wszystko się wyjaśni za trzy dni. Co chwilka kuje mnie coś w macicy, i tylko po jednej stronie - na pewno nie w jajniku. Plus te okropne zmiany skórne. No nic, czekam na listonosza, wczoraj był dość późno, mam nadzieję że będzie zanim wyjdę. Wiem że dziś jeszcze może się nic nie pojawić na teście (albo w ogóle, dlatego zaczynam przygotowania na następny cykl) ale z ciekawości zrobię. Może chociaż cień jakiś się pojawi...

wrrrr... listonasza jak nima tak nima... a ja za 20 minut muszę wyjść na autobus...ahhh...

Ostatnia edycja:
Nikolaa ja oczywiscie tez Ciebie rozumiem i szanuje takze twoje decyzje. Ja jestem rozchwiana, fakt, nie wiem sama co robic i za bardzo sugeruje sie zdaniem innych :( walczy z tym, oj walcze.
Mi dzis dopiero wyszla owu na tescie, wiec 14dc, @pewnie przyjdzie 21 czerwca, czekam. Zaraz wybywam po zapas testow owu, maz kupuje bilet na moja lipcowa owu i dajemy czadu ;)
a moze ktoras zerknac okiem na allegro Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ? ktore testy sa w porzadku?
MOU trzymam kciuki!

No więc tak, listonosz był - i zdążyłam zrobić tuż przed wyjściem - i nic, nawet cienia nie było. No nic - czekam do @, ta z 25 dniowego cyklu powinna być jutro, a ostatnia możliwa w niedzielę. Kolejny zrobię w sobotę, chyba że jutro szlak mnie trafi... :angry:

Nikola!!! - gdzie jesteś żeby mnie opierdzielić za to że zrobiłam wcześniej test niż powinnam??? !!! :-D A co tam, chyba sobie zrobię drinka - albo trzy ! Miałam nadzieję na taki cień cienia...hlip hlip, a tu nawet cienia nie było widać... wrrr... jestem zła - na samą siebie oczywiście. Ale to pierwszy cykl starań, więc taka nabuzowana chodzę troszeczkę...
A w ogóle to powiedzcie mi - czy byłyście stymulowane clostilbegytem?
No i wyjaśnijcie mi dokładnie jak krowie na granicy - jak to jest dokładnie - kiedy wytwarza się hormon hcg? w którym dokładnie momencie?

Ostatnia edycja:
witam

ja wczoraj mialam niezlego staca zalaam laptopa piwem i nie dziala mi lietra no wlasnie ta po miedzy g a j gugu wiec bede pisala cata a nie wiadomo co bo nie mam tej liter

i troce muli przy wlaczania kompa ale daje sie przezyc ufff myslalam ze bedzie gorze i to o wiele !!!!

co do wasze rozmowy ja bym cciala zostac z dzieckiem w domu ale finanse nam nie pozowalaja niestety zaluje no ale z drugiej storny pracuje na emeryture bo juz cyba moj rocznik nie przmie emerytury po mezu wiec dupiato mialo byc inne slowo ale litera mi nie wskakuje ;/

rysica przykro mi ze masz teraz 2 ale ooglnie cyba zbyt szybko jak na @ 10 dni po owulce

aaa cialam sie zasmiac ;p wiem wiem ze pisze okropnie - bo ja to pisze szybko i efekt jest jaki jest -przepraszam :( głupio mi troce ale ogolnie staram sie pisac ładnie i wolno ale w wiekszosci mi to nie wycodzi :(

dziewczyny oduczyliscie dzici od papmersów ? ja jakos nie umiem sie zabrac ....nie mam nawet pomysłu jak :(

reklama
aaa cialam sie zasmiac ;p wiem wiem ze pisze okropnie - bo ja to pisze szybko i efekt jest jaki jest -przepraszam :( głupio mi troce ale ogolnie staram sie pisac ładnie i wolno ale w wiekszosci mi to nie wycodzi :(

dziewczyny oduczyliscie dzici od papmersów ? ja jakos nie umiem sie zabrac ....nie mam nawet pomysłu jak :(

dzici może bym oduczyła - ale dziecka własnego nie dało jeszcze rady... :-D.. ale po Tobie jadę ... buhahahahah.. ale to tylko takie żarciki. Buźka !!!:-D:-D:-D

Do góry