reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

My z lubym X-factor oglądamy :) Wymieniamy materac - ten nowy zajął nam 3/4 salonu - i teraz na nim leżymy i się byczymy - ciekawe jak go do sypialni wniesiemy ??? 180cm na 200cm - możemy się po nim ganiać :-D Ramę będziemy sami robić - tak żeby było po naszemu :) no i może dzidzie na nim zmajstrujemy ;-) (jeśli już jej nie ma) bo ta moja szyjka jest strrrraaasznie wysoko - długa jakaś glizda, i miękka... więc zupełnie inna niż powinna być przed @.
my mmay 160 na 210 ;p haha i dawalismy zorbic rame z sosnowego drzewa ;]

no i trzymam kciuki

reklama
To też macie jak się poganiać (my to się cisnęliśmy wcześniej na 130 na 200, to teraz jak dzieciaki się cieszymy ) :-D Tylko nie za długo się ganiajcie, bo nigdy nie zajdziesz :-D:-D:-D

Dobra dziewuszki - lecę spać. X-factor do dupencji był... oglądałam ostatnie trzy odcinki, i aaahhh... gościu co nawet nie raczył się uczesać wygrał, a z odcinka na odcinek coraz bardziej pod wpływem... he he

Pa Pa. Miłych staranek...

Ostatnia edycja:
Boze czytam Was i cos mi sie robi ;) Te szyjki, dlugie, wysokie, glizdy...w zyciu bym nie wpadla na to zeby sobie tam grzebac! ;)
MOU Ja nie ogladam XFAxtora bo mnie te progeramy nie interesuja ale widzialam kto tam wystepowal na koncu...banda przebierancow bez glosu nadrabiajacych kostiumami. Gienek byl najbardziej naturalny, swietnie spiewal i nikt inny oprocz niego nie powinien wygrac!

Boze czytam Was i cos mi sie robi ;) Te szyjki, dlugie, wysokie, glizdy...w zyciu bym nie wpadla na to zeby sobie tam grzebac! ;)
MOU Ja nie ogladam XFAxtora bo mnie te progeramy nie interesuja ale widzialam kto tam wystepowal na koncu...banda przebierancow bez glosu nadrabiajacych kostiumami. Gienek byl najbardziej naturalny, swietnie spiewal i nikt inny oprocz niego nie powinien wygrac!
gienek mial wygrac mam talent ale czego tam nie podpisal jakies lojalki i go nie"zwieli" do dalszych etapów

Hejka. A ja na 10 na badanie krwi, czy anemia się cofa :) plus prolaktyna, progesteron - i zapytam czy wykonują tu HCG. Powiem, że prawdopodobnie zafasolkowałam, więc przy okazji może mi zrobi :) Dziś mierzyłam na leżąco i temperatura 37,4, więc niczym się nie różni od tej "nie na leżąco". Może to tylko u niektórych babek tak jest, że ważny jest dokładny pomiar najlepiej w tej samej minucie każdego dnia. Ja nigdy nie gorączkuje, więc może mój organizm nie reaguje na zmiany, np. zejście ze schodów, zrobienie śniadania itp... oczywiście nie mówię tu o bieganiu:-D bo wiadomo że by była wyższa.
Wczoraj jeszcze się naczytałam o zmianach skórnych pod wpływek progesteronu, bo mam takie zmiany skórne, jakbym jeszcze raz wchodziła w wiek dojrzewania :) - koszmar. Tłusta skóra. Włosy muszę myć codziennie - najlepiej by było ze dwa razy - świecą się jak psu j...ca ! :-D Jeśli to nie fasolka, to ja nie wiem co ! Testy będą pewnie w środę, lub czwartek. Ale może przekonam pielęgniarkę, żeby przy okazji dzisiejszego badania zaznaczyła "kwadracik ciążowy" do zbadania :)

kasiurek tak mi strasznie przykro :-(
kasik biedulko tobie też współczuje wykurzające są te długie cykle...
izka nie rozumiem twojego smutku sorry raczej powinnaś Pana Boga po nogach całować ze dostałaś po zapaleniu tak szybko @ a nie smucić się to znaczy że macica się oczyszcza.... i radziłabym ci żebyś się w tym cyklu wstrzymała ze starankami żeby doszło wszystko spokojnie i sie wygoiło bo potem to może być płacz i zgrzytanie zębów i pretensje do całego świata dlaczego właśnie ja a odpowiedź będzie prosta!!!!!! wiec zrób sobie wakacje bez starań !!!!!!!
mou już nie długo i będziesz testować chyba????
pajka wiesz ja kiedyś pisałam że podziwiam mamy które starają się szybko o drugiego dzidziusia bo to naprawdę bywa ciężka sprawa kiedy różnica wieku jest mniejsza niż dwa lata.. potem owszem fajnie ale cena też wysoka szczególnie dla mamy.... myślę że podjęłaś mądrą decyzje odpocznij troszkę przygotuj się psychicznie bo to najważniejsze!!!!
ollena nie dziwie ci sie bo ja też bardzo mało na necie siedzę z tego samego powodu!!!!

a ja miałam cudowny weekend dawno tak fajnie nie było oby częściej tak bywało... zaraz obiad i na polko potem do koleżanki na ploty tak ze znów wieczorkiem padnę na ryjek;-):-D

Nikola - ja juz po pierwsyzm tescie wiedzialam ze nic z tego ja chce 2 i nie umiem sie jej doczekac ..... bo taki spadek to raczej nie implantacja a okres ale go ni ma !!!!! ani kapki

Ostatnia edycja:
reklama
Już co prawda nie mogę się doczekać niedzieli, a z drugiej strony... hmmm. Jak powiedziałam dzisiaj pielęgniarce o moich objawach - powiedziała że całkiem możliwe że jestem w ciąży. Potwierdziła że zmiany skórne, które wcześniej nie występowały, a które mam przeszło 4 dni (może nawet 5) są powodowane ilością progesteronu we krwi (a wysoki poziom utrzymuje się przez całą ciążę, pod koniec spada) W środę powinnam dostać okres - jeśli będzie to cykl 25 dniowy jak w zeszłym miesiącu (test w niedzielę będzie dopiero wiarygodny bo miewam maxymalne cykle 28 dniowe, w niedzielę będzie 29 dzień) . Jeśli nie dostanę @ w środę to będę się po cichu cieszyć... Jak przyjdą testy do środy - to pewnie w środę zrobię - jak to ja :-D plus ta wysoka temperatura na poziomie 37,4-5 czy leżę czy stoję, czy co innego (wychodzi taka sama) no i 4 dnia po przytulanku nagle spadła o 3 kreski, i tak przez dwa dni, siódmego dnia wzrosła do 37,4 żeby aż do dziś - 8 dnia (10 dni po przytulanku, nie liczę pierwszych dwóch dni po, bo nie sprawdzałam tempki) się utrzymać...

KAsiurek - dziwny ten Twój wykres ...hmmm. Wychodzi na to że szczyt owulacji miałaś w piątek, i jeśli coś było i @ jeszcze nie ma, to test dopiero za jakieś 10 dni może wyjdzie? Może to jednak implantacja?

No i znów żeście wszystkie pouciekały ??? ten mój post będzie jak litania wtedy ... :)
Kręgosłup mnie boli :-D:-D:-D jeszcze kilka objawów i wyjdą mi trzy kreski :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry