reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kasiurek - wiem że o kant stołu, ale już pisałam że do końca tego cyklu tak sprawdzam, pisałam też że zaraz po przebudzeniu mi się udało zmierzyć i było 37,3. Od kolejnego cyklu o ile takowy będzie, będę mierzyć po przebudzeniu. I raczej rtęciowym. Miałam elektroniczny, i za każdym razem pokazywał inną tempkę, różnice były +-3. Ufam tylko rtęciowemu. Jest niezawodny, tylko niunia ma termometr do ucha. Żadna dobra poradnia nie używa elektronicznego, tylko rtęciowy lub profesjonalny do ucha. No chyba że mierzysz trzy razy pod rząd i wyciągasz średnią.
Kasiik - nie ma bata nie wyczuć szyjki, chyba że jest wysoko i trudno do niej sięgnąć ;-)
Niektóre kobitki chwalą sobie opis że jak czujesz na opuszku palca taką twardość jak czubek własnego nosa, znaczy że jest szyjka twarda. Jeśli natomiast w dotyku jest - jakbyś dotykała ust, znaczy że jest miękka :)

Ostatnia edycja:
reklama
kasik szyjka to jest to cos co jak wlozysz palec do pochwy to tam tak dynda jedyna odstajaca czesc tam w srodku i jak jest miekka jest jak platek ucha a jak twarda to jak nos w dotyku, jak jest wysoko to jak wlozysz palec to od razu ja dosiegasz a jak nisko to musisz sie niezle natrudzic ;> a gdy jets owulacja to ta szyjka podwaja swoja objetosc ze tak powiem ;]

Mou,KasiurekDzieki za konkretny opis;-) Wiec u mnie jest miekka.
PajkaNie bylam nigdy na monitoringu,niewiem jak to sie tu odbywa w Niemczech,ale bede szla na wizyte do gina,to sie popytam.Mam nadzieje ze po prostu takie mam cykle,bo od zawsze mam dlugie cykle,i sama sie tak pewnie zalatwilam anoreksja za dziecka,bo od tamtego czasu tak mam z tym okresem:-(A jednak i tak udalo mi sie zajsc w ciaze 2 razy i chyba jakims cudem;-)

p.s A wykres pewne i tak jest niewazny przynajmniej do 28dc bo mierzylam o roznych porach,dlatego pewnie tak tempka skakala.

Ostatnia edycja:
Faktycznie - Kasiurek ma rację - zawsze mi się to myli - z szyjką jest odwrotnie (jakby była do góry nogami) - kiedy jest wysoko, to faktycznie jest wyczuwalna bez problemu. Dzięki Kasiurek za przypomnienie. Nigdy tego nie pamiętam. No właśnie - w takim układzie u mnie jest bardzo wysoko obecnie - i jakaś taka długa jest, na 1/3 długości palca wskazującego.

Faktycznie - Kasiurek ma rację - zawsze mi się to myli - z szyjką jest odwrotnie (jakby była do góry nogami) - kiedy jest wysoko, to faktycznie jest wyczuwalna bez problemu. Dzięki Kasiurek za przypomnienie. Nigdy tego nie pamiętam. No właśnie - w takim układzie u mnie jest bardzo wysoko obecnie - i jakaś taka długa jest, na 1/3 długości palca wskazującego.

nie ma za co - i sory za doraźny obraz ale chyba lepiej od razu mowic a nie owijac w bawełne ;p hahaha
jak juz nikola mowila syzjka w ciazy jest twarda - a jaka jest przed okresem ?

Problem w tym, że w przypadku twarda czy miękka - to jest 50 na 50 - tyle różnych opinii co lekarzy. Ja się spotkałam w szczególności do opinii, że rozpulchnia się do wielkości pomarańczy, żeby pod sam koniec skurczyć się i otworzyć.
A to Ty zamierzałaś mnie obrazić ????!!!! - to pozamiatane masz!!!! :-p:-p:-p
tu jest bardzo wyraźny opis. Po owulacji czyli przed @, i w pierwszych dniach cyklu jest nisko i jest twarda : http://parenting.pl/w-oczekiwaniu-na...ka-macicy.html

Ostatnia edycja:
A jak! Już Ci linków nie będę wysyłać!!! :-D:-D:-D

buuu to ja tu juz nie bede zagladac ;> hahahaha

a tak na serio ro ja juz nic nie czuje wiec idzie @ w koncu noz ilez czekac mozna ;p teraz wiem ze bede miala dluzsze cykle grrr

buhahaha wlansie ogladam polsat i gra marcin wyrostek z kaya i leci piosenka testosteron ;p bardoz na czasie jelsi o mnie chodzi i PCo ;p

reklama
My z lubym X-factor oglądamy :) Wymieniamy materac - ten nowy zajął nam 3/4 salonu - i teraz na nim leżymy i się byczymy - ciekawe jak go do sypialni wniesiemy ??? 180cm na 200cm - możemy się po nim ganiać :-D Ramę będziemy sami robić - tak żeby było po naszemu :) no i może dzidzie na nim zmajstrujemy ;-) (jeśli już jej nie ma) bo ta moja szyjka jest strrrraaasznie wysoko - długa jakaś glizda, i miękka... więc zupełnie inna niż powinna być przed @.

Do góry