reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Jestem w szoku ze Castagnus tak zaszkodzil,za pierwszym razem jak go bralam,skrocil mi 1 cykl do 28dni,a w drugim zaszlam w ciaze.

Dziewczyny czy to mozliwe?Mam sluz bardzo plodny,rozciaga sie na dwa palce,takiego jeszcze w tym cyklu nie mialam.Czy to oznacza ze owulacja jeszcze przede mna?Mam 36dc.Ech,teraz zaluje ze nie zakupilam testow owulacyjnych.

Ostatnia edycja:
reklama
Pewnie jakas apteka jest otwarta,ale wlasnie testy w aptece sa drogie,chcialam zakupic te tansze 12szt za ok 13e.Zobacze jak bedzie sie zachowywac temperatura,nie mialam tej drugiej fazy lutealnej chyba,tempka jest caly czas nisko,wiec jak zacznie rosnac to chyba bedzie znaczyc ze owulka wystapila?Niewiem czy dobrze mowie,niech ktroras mnie poprawi jak pisze bzdury;-) bo moze tak u mnie jest,owulacja dopiero bedzie,ostatnie cykle trwaly ok 60dni.A na @ sie narazie nie zapowiada chyba.

Wszyscy lekarze zgodnie twierdzą, że owulacja jest zawsze 14 dni przed miesiączką (a nie jak jest błędnie uważane w 14 dniu cyklu) Skoro masz aż tak długie cykle - owulacja jest pewnie przed Tobą, albo właśnie się zaczęła, bo castagnus skrócił Ci cykl do 50 dni. To by się akurat zgadzało. Co tu dużo mówić, śluz masz na 100% płodny, i faktycznie temperatura przy owulacji wzrasta.
Miłej zabawy z mężem życzę :tak::tak::tak::-D
aha - Kasiik - ja ze względu że testy pokazały owulację zaprzestałam brać castagnusa. Wiesiołka tym bardziej. Zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Czy nie powinnam brać dopóki 2 kreski na ciążowym mi nie wyjdą... Castagnus wpływa jakoś na płód? Orientujesz się?

Ostatnia edycja:
MouBierz je dalej,mi moja gin kazala brac Castagnus az do zajscia w ciaze,odstawilam w dniu w ktorym test pokazal 2 kreski.Niewiem czy jak przestaniesz je brac w polowie cyklu cos znowu sie nie przestawi.Ja bym Ci doradzala je brac dalej.Na tak wczesnym etapie nie szkodza nawet jak juz zaciazylas.Mi test pozytywny wyszedl jak juz bylam w 4tc.I Majce Castagnus nie zaszkodzil.Jak test wyjdzie pozytywny to odrazu odstaw:-)

Ostatnia edycja:
No dobrze, ale skoro nie biorę już od 9 dni, to znów mogę łykać? Nie lepiej znów zacząć od 1 dnia cyklu? Czy to już nie ma znaczenia? Bałabym się zaszkodzić w razie gdyby... :)
Dziś mierzyłam temperaturę i znów jest 37,5. Próbuję mierzyć codziennie - zawsze po tych samych czynnościach. U mnie by było trudno jeszcze w łóżku, więc zawsze jest identycznie - budzę się, schodzę z niunią na dół, daję jej pić, jogurcik, a sama zmykam do toalety, i wychodzi między 37,4-5. Raz mi się udało zmierzyć zanim się jeszcze poruszyłam, tuż po przebudzeniu, i było 37,3. Tak czy siak temperatura według mnie jest wysoka, bo ja w ciągu całego swojego życia mało co gorączkowałam, nawet w trakcie mocnego przeziębienia nie przekraczało 37,3.
Od kolejnego cyklu - o ile będzie, a żyję nadzieją że nie będzie już kolejnego :-D zacznę mierzyć zaraz po przebudzeniu - czyli o 4.15. Codziennie się tak budzę bo M wstaje do pracy o tej godzinie. Szyjka robi się coraz większa, i rozpulchniona. Test zrobiłam oczywiście - ostatni :-D:-D:-D no i jedna krecha :-D muszę zamówić kolejne sztuki... ale wcale nie byłam przytłoczona - wiedziałam że tak będzie - to ta moja niecierpliwość kierowała pojemniczkiem i teścikiem, a nie moja ręka..... :no::-D

Oki - zamówiłam kolejnych 10 testów :) jak dla mnie starczy na 5 tygodni - albo na jeden raz :-D

Ostatnia edycja:
Ale wiesz ze temperatura po wstaniu zawsze rosnie,ja mierzylam kiedys po wstaniu i zawsze mialam kilka kresek wyzsza,zawsze kolo 37,0.A po przebudzeniu mam duzo nizsza.Wogule mam niska temperature ciala,pod pacha jak czasmi mierze mam mniej niz 36,0.
Teraz niewiem,jak juz tak dlugo nie bierzesz castagnusa,to juz moze nie bierz.A czemu bralas Castagnus?na wyregulowanie cykli czy tez mialas problemy z prolaktyna?A test zrob niecierpliwcu w dniu spodziewanej:-) wiem ze robie dokladnie jak ty,tez testuje wczesniej,ale to bez sensu,bo tylko sie zawodzimy,a tak naprawde test i tak czy siak tak wczesnie nie powinien wyjsc dodatni nawet jak jestes juz w ciazy.

kasi , wiesz jelsi nie masz jeszcze @ a niemialas owulacji w sensie takiego sluzu to moze byc tak ze wlasnie owulacja trwa, nie czekaj na testy tylko z małzem do sypialni ;]

MOu - wiesz nie obraz sie ale takie mierze tempki jak ty mierzysz jest o kant stolu- bo trzeba mierzyc tempke zaraz PO przpeudzeniu nie 10 minut poźniej nie 5 czynnosci poznbiej tylko od razu elektornicznym to trwa pol minuty a tyle niunia na pewno wytrzyma i potem mozesz isc robic reszte czynnosci. Za to szyjke badac najjlepiej (gdzies wyczytalam) w polowie dnia bo rano ona jest jak ktos napisal "rozleniwiona" i daje fałszywy jej obraz.

JA chyba dostane jutro @ tak mi sie wydaje chociaz cholera wie juz od tygodnia mi sie wydaje ze dostane @ a jej nie ma jak rano nie bedzie biore od razu i robie testa.po tylu dniach jakbybyla ciaza to powienien ja pokazac ....

ps kasik -ja wczoraj i dizs tez mam sluz przejawiajacy sie jak gdyby byl plodny ale to raczje nie mozliwe bo owulka juz byla !!! ale syzjka twarda wiec to nie owulka yhhh

Ostatnia edycja:
Kasiurek To moze u mnie to tez nie owulka,bo szyjka tez chyba twarda,jak dobrze ja czuje...bo nieumiem badac szyjki,niewiem co tam w srodku moge uwazac za szyjke.:-D

reklama
Hej
zrobilam test i niestety tylko jedna kreska.36dc i pomimo brania Castagnusa @ dalej nie ma.Załamac sie mozna...

ja bym na twoim miejscu skoczyła na monitoring... bo mi to wygląda na cykle bezowulacyjne...

Pajkaa - jakoś nie doczytałam Twojego poprzedniego postu... Faktycznie możesz być zła.... i zawiedziona. Ale trzymam kciukasy żebyś doszła do siebie, i próbowała, kiedy będziesz na 100% gotowa :)
Ja mimo wszystko jestem zdania, że skoro tracimy wczesne ciąże (myślę tylko o tych naprawdę wczesnych) , to tylko z tego powodu, że to nie był czas, i że organizm podejmuje za nas decyzję najlepszą, niestety serca mówią co innego...
Zrobiłabym dokładnie tak samo, skupiła się na tym co mam, odpoczęła, i podjęła starania za jakiś czas. Trzymaj się kochana i leniu**** :tak:

Ha ha - po zatwierdzeniu odpowiedzi zagwiazdkował mi się ostatni wyraz :-D
Moderatorze - to nie był "brzydki" wyraz, przeliteruję: L E N I U C H U J ... CIEKAWE CZY PRZEJDZIE???

dziekuje :*

współczuję :(

u mnie powolutku leci... Sebus juz zdrowy dzisiaj wziął ostatnią dawkę Bactrimu :) wychodzimy na spacerki i cieszymy się sobą:) chcę jak najwiecej czasu poświęcać maluszkowi:)

Do góry