reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Dzień dobry :) A nam się wczoraj wieczorem trafił maraton po okulistach :/ ehh jak trzeba to wszędzie zamknięte, Mężuś sobie oko piaskiem załatwił ale na szczęście już jest po kłopocie, normalnie aż mi ulżyło, bo z oczami żartów nie ma.
Mousefish fajnie, że udało ci się odzyskać i hasło i bilet, a rodzinką się nie przejmuj, wiesz najlepiej na zdjęciu i to gdzieś obok :p chyba każdy ma u siebie taką "owieczkę" ;)
Kasiik87 witaj i po cichutku gratuluję, oby to było to :)

reklama
Kasiik a dasz radę cyknąć nawet nie ostrą fotkę???
Wczoraj chyba nawet czytałam, że jest taki moment - w trakcie zagnieżdżenia - kiedy temperatura nagle spada, ale nie u wszystkich. Co do kreseczki, to wydaje mi się, że jeżeli jakaś jest - to znaczy że jest :tak:i już :) drogi ten teścior masz? Bo jak nie to ja bym od razu drugi zrobiła, i jakby wyszła kolejna taka - nawet cienka, to bym pod sufit skakała :) Ja zrobiłam przedwczoraj z ciekawości, czy chociaż jakiś cień się pojawia, nie sprawdzałam czy to ciąża - tylko czy będę mogła być szczęśliwa, jak za kilka dni pojawi mi się właśnie taka nawet jaśniejsza, bo jak zrobiłam była tylko kontrolna, nie było nawet cienia najmniejszego testowej, więc jak tylko się pojawi jaśniejsza nawet od kontrolnej - to zacznę się po cichu cieszyć :) ...ja bym zrobiła z ciekawości na Twoim miejscu ... ha ha ...
A który masz dzień cyklu?
Lolcia - już się przestraszyłam że z malutkim żeście jeździli jak zaczęłam czytać... uuff... a dużemu powiedz, że to już nie ten wiek na zabawę w piaskownicy :-D:-D:-D

lolcia witaj życzę powodzenia nie zazdroszczę przeżyć z pierwszym porodem to naprawdę okropna sytuacja musiała być dla ciebie nie wyobrażam sobie co mogłaś czuć....

kasik wiesz jakie jest moje zdanie na temat testów z allegro moim zdaniem koniecznie powinnaś iść do apteki i kupić test w aptece bo z tego co pamiętam w tamtym cyklu też coś ci się działo z tymi testami może trafiłaś na wadliwa partie po drugie lepiej przy wątpliwościach jakichkolwiek robić test z innej firmy wtedy jest najbardziej wiarygodny!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mou nie nakręcaj sie tempkami bo tempki w drugiej fazie są ogólnie wysokie wiec to normalne nawet u kobie nie będących w ciąży to oznacza tylko że twój progesteron jest oki i masz prawidłową II faze cyklu o ciąży przy samych tekach można mówić kiedy 18 dni z rzędu utrzymuje się wysoka temp w tym momencie zawsze wcześniej robi się test...o a co do maila oj współczuje jedynym rozwiązaniem to napisanie do administratora strony opisz sytuacje na pewno ci pomogą a jeśli można wiedzieć gdzie masz pocztę????
kasiurek ollena buziaczek

ogólnie puściutko pewnie ze względu na pogodę ja się dwa dni smażyłam na słońcu skwareczek ze mnie i tyle :-D dziś muszę się trochę zająć domem choć weny nie mam ani troszkę....

BUZIACZKI DLA WASZYCH DZIECIACZKÓW Z OKAZJI DNIA DZIECKA!!!!

MouKreseczka jest cieniutka jak wlos,testy sa tanie,dalam za 6 ok 10e.Nie bedzie widac nic na zdjeciu,probowalam.Powtorze test za kilka dni,wtedy bedzie wiadomo czy to kreska czy nie:-)
NikolaaMoze,tylko ze wtedy widzialam cien,teraz jest kreseczka,ale moze masz racje.I tak poczekam kilka dni.

Ostatnia edycja:
Nikolaa - z pocztą już ok. Martwiłam się, bo administrator stwierdził, że podałam za mało szczegółów, więc odrzuca moją prośbę. Wysyłałam kilka razy prośbę o odzyskanie hasła - aż w końcu się dziś rano zlitowali nade mną (mowa o googlemail) :) ...na szczęście... po kilku błaganiach oczywiście :)
Ja właśnie zamierzam zrobić test wcześniej niż w dniu spodziewanej @, bo ta moja cierpliwość pozostawia wiele do życzenia :) Dziś jest dokładnie piąty dzień po przytulaniach w dzień płodny, a szósty od szczytu owulacji. Dlatego zatestuję w sobotę z rana - ósmego dnia. Jak nic nie będzie - to dopiero w dzień spodziewanej @ który wypadnie na 12 czerwca. Będzie to ostatni możliwy dzień. Nigdy w życiu nie miałam dłuższego cyklu niż 28 dni. 12 czerwca będzie 29 dzień cyklu.
Kasiik - zazdroszczę cierpliwości ;-) - powiem tak, ja też mam te tanie, i nie wyszło nawet cień cienia na nich...

MouTo trzymam kciuki,mam nadzieje ze ujrzysz 2 kreseczki:tak:

Wole zatestowac za kilka dni,wtedy jak nic nie wyjdzie bede pewna na 100% ze to nie fasolka a tak to sie bede tylko zastanawiac czy nie za wczesnie zrobilam.A ja zaraz lece do mamy,a potem na zakupy.Bede pozniej.Pa:)

Ostatnia edycja:
Mousefish mój synuś jest bardzo grzeczny i nie robi takich niespodzianek mamusi :D zresztą malutki to jak zaczyna pokazywać humory to do wózka i wio w trasę :D a starszego nie upilnowałam :D żeby to przynajmniej w piaskownicy było to bym mogła go ustawić troszkę a tu chciał chłopina zamontować jakąś pierdołę na ścianie i sypło w oko tylko ulitować się mogłam :)
Nikolaa witaj :) fakt troszkę przeszłam, ale za to mam tak wspaniałe dziecię, że lepszego wymarzyć sobie nie mogłam :) Smażyłaś się na słoneczku? zazdroszczę! bo mnie trafia po kilku minutach leżenia :D wole łazić ale wtedy wiadomo z jednej strony ładniejsza opalenizna z drugiej gorsza, ale przeżyję :)
Ja również wszystkich kochanym dzieciaczkom życzę wspaniałego święta :)

Hej dziewczynki,
Ja cala noc nie spalam, tak mnie gardlo boli, katar i ogolnie dzis umieram.. a ten lot mnie jeszcze czeka:( stresa mam, nie chce mi sie i juz tesknie za mm na sama mysl:(
On ciagle pyta czy czuje sie zaplodniona heheheeh ;-)) taa chcialabym sie czuc juz na drugi dzien po przytulanku.
Bezsensu to wszystko, dola mam a cieszyc sie powinnam ze do PL lece...eh zawsze tak mam, nienawidze tego stanu ducha;)

reklama
Ollena -dasz radę - nawet nie wiesz co ja bym dała, żeby polecieć do PL. Niestety jesteśmy spłukani na maxa !!! No cóż. Jeszcze kilka miesięcy i jakoś się może odbijemy :) Może jakąś robótkę podłapię :) Ja zaszłam w ciążę - po powrocie z PL :) może dwa dni po. Coś w tym może jest - "odpoczynek" z rodziną, codzienne syte obiadki, organizm przyjął swoją porcję kalorii, i dzidzia powstała :) :) :) Więc jedź, odpoczywaj, i się zapładniaj !!!

Do góry