reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mousefish uwielbiam te dzieciaki :D A co do dorobienia cyca to pewnie trzeba by losowo wybierać, które pierwsze do karmienia :) Koleżanka ma dwóch smyków jak dla mnie różnicy między nimi nie ma żadnej, ale są słodziaki z nich trzeba przyznać :)
Tak Mikołaj miał laser jak miał 2 miesiące, ale troszkę to spowolniło jego "dorastanie" bo to szok wielki dla organizmu, ale masz racje im wcześniej tym lepiej. Teraz dla niego byłyby to znacznie gorsze, bo już całkiem spory smyk z niego i wszystko go interesuje więc ja bym się bardziej denerwowała i nie wiem jakim cudem byśmy nad nim zapanowali, coby sobie krzywdy po zabiegu nie zrobił :) Mam nadzieję, że już więcej nic mu nie będą przy oczkach robić, mieliśmy kontrole w kwietniu i wszystko super się pogoiło, następna w październiku i oby też wieści były dobre. A Mikołaj teraz ma szał na punkcie dzidziusia w lusterku - cały czas się chichra do niego jak mu lustro pokaże :D
Przepraszam, że zapytam (ale jak mówiłam ciężko byłoby nadrobić tyle stron) jak ma na imię twoja córcia? :)
Ok czas się zbierać bo babcia im dłużej Mikiego ma dla siebie tym trudniej go odzyskać ;)
Miłego i słonecznego dnia wam życzę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie - muszę zmienić w suwaczku, zamiast córeczka ma... to Natalka ma...
Ale ja jestem niecierpliwa... oj! już bym chciała móc test zrobić. Choć jak sobie wyobrażam że miał by nie wyjść w tym cyklu, to smutno mi się nagle robi... Moja niuńcia na bank chciała by rodzeństwo - takiego małego dzidziusia :) Tylko musiałabym pilnować, żeby nie dokarmiała dzidzi he he he he -np szczypiorkiem - jak wczoraj tatusia. Ale miała ubaw :) wcisnęła mu kilka gałązek szczypiorku, i kilka gałązek natki pietruszki, a jaki ja miałam ubaw ! :-D
Ona tak właśnie lubi dokarmiać wszystkich, i się denerwuje, jak się jej odmawia.

No tak... Znów nikogo nie ma...
Ale ja też za pół godzinki zmykam na placyk. Akurat tatuś wróci z pracy i dołączy do nas - ma po drodze...

No ja wróciłam ze spacerku - a gdzie reszta ferajny???

Ostatnia edycja:
Mousefish mi się Natalka bardzo podoba i gdyby Mikuś był dziewczynką to Natalka też by była :) Ale teraz zauważyłam zwiększoną tendencję do nadawania tego imienia bo co chwilę widzę, że jakaś znajmowa się właśnie Natalką chwali i zmieniłam upodobanie na Liliana :) Jakbym miała takie możliwości to bym cię przeniosła o kilka dni w czasie cobyś się mogła z pozytywa cieszyć a później cofnęła do chwili obecnej ale już z wiedzą, że napewno dzieciaczek będzie :) Ale niestety, czarownicą nie jestem :D
Ja przed chwilką wróciłam z polka bo młodego znowu babcia zgarnęła ale idę dalej połazić póki ciepełko bo ja ogólnie piecuch jestem :)

Cześć kobitki. MAm nadzieję, że moich ponad 350 postów diabli nie wzięli...
To ja MOUSEFISH - mama Natalki... :-( wysiadł mi cały system. Musiałam przeinstalować. I hasło na maila nie łapie mi jakoś ... tak samo na to cudne forum.. wrrrr
Jutro jeszcze spróbuję odzyskiwanie hasła. Najgorsze jest to, że na mailu, którego hasło na 1000% znam, a którego nic nie łyka - jest link do wydrukowania biletu lotniczego dla mojej mamy- na szczęście za miesiąc, ale jednak... ahhh

Cześć kobitki. MAm nadzieję, że moich ponad 350 postów diabli nie wzięli...
To ja MOUSEFISH - mama Natalki... :-( wysiadł mi cały system. Musiałam przeinstalować. I hasło na maila nie łapie mi jakoś ... tak samo na to cudne forum.. wrrrr
Jutro jeszcze spróbuję odzyskiwanie hasła. Najgorsze jest to, że na mailu, którego hasło na 1000% znam, a którego nic nie łyka - jest link do wydrukowania biletu lotniczego dla mojej mamy- na szczęście za miesiąc, ale jednak... ahhh
ojej mam nadzieje ze si euda ozdyskac wszytsko !

Hej dziewczyny:)
Witam z rana,witam nowe staraczki.
Dziewczyny zrobilam test,i jest cos,nie cien,tylko megaa cieniutka kreseczka.Ale niewiem czy ona nie powinna byc blizej tej drugiej kreseczki,wyslalabym wam zdjecie,ale moj aparat nie robi ostrych zdjec.Jest w tej samej odleglosci co ta pierwsza tylko ze od lewej strony.Moj M mowi ze to chyba wada testu.Kreseczke widac golym okiem,ale chyba powinna byc grubsza i miec jakis kolor.

Dobra - odzyskałam wszystko... ufff
Ollena - w tym problem, że nie mogę, bo to moja ciotka fundowała mojej mamie bilet lotniczy, bo ja spłukana jestem :) Miała wykupić ze strony ryanair, ale oczywiście zrobiła to idiotka ze strony jakiegoś głupiego pośrednika za co zapłaciła dodatkowe 50zł, i moja mama będzie musiała jej to oddać - no idiotka po prostu (nie jestem z nią w najlepszych stosunkach) kazałam jej tylko podać mój adres email, żeby móc wydrukować bilet, i wysłać go mamie. Wszystkie inne informacje których życzy sobie pośrednik ma ta framuga :-D - ale już jest spoko, więc mam ją gdzieś he he - nie muszę do niej dzwonić, i się denerwować. Dziś jest szósty dzień od szczytu owulacji, i nadal mam 37,5 temperaturę... oj !!! niech to będzie to !!! Aha- niedawno mierzyłam tuż przed @ i po, temperatura zawsze sięgała max do 37,1 więc teraz jest o 4 kreseczki wyższa - od 4 dni. Pierwszych dwóch dni owulacji nie sprawdzałam. Podobno wystarczy jak tempka będzie się utrzymywała podwyższona o dwie kreseczki :)

Kasiik - biegiem po kolejny test !!!! i melduj się zaraz !!!

reklama
mou wlasnie ogladalam na necie zdjecia pozytywnych testow tych co ja mam,i kreska jest tam gdzie powinna,tylko ze jest bardzo cieniutka,mam jeszcze jeden test ale powtorze go za kilka dni...,moze jezeli to ciaza,to bardzo wczesna.Ale sama niewiem,temperatura mi dzis spadla o 0,2 kreski w dol.

Do góry