reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kasiurek1983 Mikołaj urodził się w wynku kolizji samochodowej, w której niestety wzięliśmy udział i być może dlatego, że jego narodziny nie były wynikiem jego choroby czy też mojej ze swojego skrajnego wcześniactwa wyszedł całkiem dobrze, nawet lekarze nam gratulowali. Rehabilitację mamy 1 godzinę na 2 tygodnie plus ćwiczonka w domu natomiast wizyt mieliśmy od groma ale teraz już się troszkę zluzowało średnio 1-2 w miesiącu włącznie ze szczepieniami licząc. Miki rozwija się tak jak jego rówieśnicy z korygowanego wieku licząc i oby tak dalej. Właśnie dlatego myśleliśmy nad drugim dzieckiem, żeby w razie w (odpukać) Miki miał za kim gonić, ale narazie nie zapowiada się nic co mogłoby niepokoić. Wiem, że sobie poradzimy z dwójeczką po prostu boję się ewentualnego wyboru (gdyby coś się działo), które dziecko ważniejsze Miki czy to jeszcze nienarodzone. Ale pewnie takie wahania to są teraz i będą w przyszłości, dlatego czekam co przyniesie czas, być może moje wątpliwości same zostaną rozwiane.
Masz synka wcześniaczka, napisz proszę kiedy dogonił dzieciaki urodzone o czasie :)

reklama
Oj lolciu bardzo wspolczuje przezyc zwiazanych z wypadkiem i jego nastepstwami :( nie wyobrazam sobie co przezyliscie... Dobrze, ze Mikolajek rozwija sie tak jak inne dzieci, oby tak dalej! :-)

lolcia86 mlody dogonil dzieci rowiesnikow urodzeniowych nie korygowanych pod wzgledme umyslowym okolo 10 miesiaca a pod wzgledem ruchowym jak miall korygowany rok, teraz ma prawie 100 cm skonczyl 2 latka mowi ładnie, bawi sie roznymi zabawkami puzlami jakimis majsterkowiczowymi w sensie cos rozkreca skreca i w ciagu roku przegonil cala reszte mysle ze chyba poszedl dlaej niz 2 latki ale to zawsze jakies dziecko jest bardziej uzdolnione w jedna czy druga strona

az tak powzany wyapdek byl ze musialas urodzic synka ? ni dlao sie nic zorbic ? ale pewnie mielsiscie czas na podanie sterydow u nas nie bylo nam to dane - dostal sterydy za pozno i po paru godiznahc urodzil sie

Ollena dziękuję za miłe słowa, fakt przeszliśmy sporo ale najważniejsze, że co złe jest już za nami :)
Kasiurek cieszę się bardzo, że Twój smyk tak ślicznie się rozwija :)
Dzieciaki są cudne i te malutkie i te troszkę większe, tak sobie myślę, że co jest nam pisane to nas spotka a ja mocno wierzę, że każda z nas zostanie wkońcu obdarowana drugim dzieciaczkiem :)
Tak wam jeszcze powiem, że długo się zastanawiałam czy tutaj napisać a tutaj takie fajne kobietki siedzą, mogłam się wcześniej zgłosić do was :)
Ok czas zmykać, bo w nocy pobudki się szykują, urok macierzyństwa :)
Dobranoc i kolorowych snów wam życzę.

ja tez lece spiochac dobranoc kobieciochy i buźka

Witam sie z rana ;] haha snil mi sie dzis trup a wiec dziewczyny kotra to ma testowac??

widzieć trupa (nieboszczyka): zwiastuje wesele albo narodziny dziecka w najbliższym otoczeniu (pochodzi ze strony sennik.biz)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :) Pogoda zapowiada się superowa więc napewno dobry będzie ;) Kasiurek ale miałaś sen, no no, ale oby się dla któreś okazał proroczy :)
Synek właśnie zasnął to i ja lece w wyreczko jeszcze.

Witam :)
Ja wczoraj znikłam pluskać niunieczkę, a potem skakaliśmy na łóżku wszyscy, więc szybko usnęliśmy. Ja będę testować w sobotę :) to będzie 8 dzień od szczytu płodności. A wtedy było przytulanko. Później zatestuję 12 czerwca w ostatnim możliwym dniu spodziewanej miesiączki, no chyba że w sobotę tak wyjdzie.
Lolcia - moja ciocia urodziła w wieku 40 lat w szóstym miesiącu. Dziecko kolejnych 6 miesięcy spędziło w szpitalu - ale to było 15 lat temu. Wiktoria - tak ma na imię (chyba na znak zwycięstwa) jest super inteligentną nastolatką. Niestety widziałam ją ostatnim razem chyba z 7 lat temu, ale mama zdaje mi czasami relacje :) tak czy siak już 7 lat temu prześcigała dzieci w swoim wieku. Miała niestety problemy ze wzrokiem i od najmłodszych lat nosiła okularki. To była dość duża wada. Ale oczywiście możliwa do skorygowania. Nie mówiąc już o tych czasach. Więc nie masz co się martwić. Skoro urodziłaś, i dziecko było na tyle silne - to poradzi sobie w życiu równie dobrze, jak nie lepiej jak rówieśnicy.

A ja dziś miałam jeszcze wyższą temperaturę - 37,5 więc żyję nadzieją na razie, że coś tam się zarobaczkowało. A najlepiej jak dwa jajeczka od razu ( ale ja wymagająca jestem) jak rodzić to rodzić na maxa i to hurtowo :):):)

Witam sie z rana,
Patryk obudzil mm o 6.30 (zawsze wstaje wczesniej jak mm jest w domu) wiec teraz odsypia a chcialam jechac do centrum do szkoly sie zapisac, wrrr troche poczekam...
Jutro juz wylot, a tu pogoda sie poprawia, zawsze jak wyjezdzam eh:(
A co sie dzieje z Iza?
Btw u nas bylo wczoraj przytulanko, dzis jeszcze planujemy i moze jutro przed odlotem sie uda ;-) Wiec bylby 8 dzien cyklu...zobaczymy co z tego wyniknie, jesli w ogole cos;-) MM wczoraj przezywal, ze jak sie nie uda to obnizy jego ego hahhaha ;-)

Mousefish dziękuję za budujące słowa, ja wiem, że będzie dobrze bo nie ma innej możliwości. Mikołaj miał 2 razy laser na oczka, ale widzi a nawet jakby musiał nosić okulary to cóż z tego, teraz są takie fajowe dla dzieciaków a później zawsze może wybrać jakie będą się mu podobały :)
Mówisz o hurtowym porodzie? To ja ci z całego serducha 3 jajeczek życzę ;) żebyś później nie żałowała, że bliźniaki to za małe wyzwanie było ;) trzymam kciuki za test :)
Ollena trzeba być dobrej myśli, pozytywne nastawienie to już połowa sukcesu :) a hasło z obniżeniem ego superowe :D

reklama
Ale by była jazda :-D trzy małe mordeczki - musiałabym cycka jednego więcej sobie doszyć :) :) :) Ciekawa jestem jak matki rozróżniają takie małe jednojajowe kluseczki ??? Ja bym pewnie nie rozpoznała... :-D np. to - mnie rozbraja na całego :-D YouTube - ‪baby laughing - very funny‬‏

Lolcia - czyli Twoje maleństwo już miało laser? - i dobrze, ma to za sobą. A na takim maleństwie, to wszystko szybciutko się goi :) Może nie będzie potrzebował już więcej korekcji.

Do góry