reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

KasiurekWiem,jestem tez na 28dni,tam ekspert mi poradzil zeby mierzyc temp miedzy 6 a 7.30 to wtedy nie bedzie tak skakac.Tak zaczne od nastepnego cyklu.A ja mam mdlosci caly dzien,blee:-(

skakac tempka moze z rownych powodow , z tego ze o roznych porach sie ja mierzy, z rozhuśtanych hormonów (w moim przypadku poprzedni cykl) ale widze ze castangus mi pomogl bo juz az takich zebow nie mam

IZA - wiesz co boli bo sie chyba goi , wiec jedz ladnie leki, mysle ze wiekszosc tabletek rpzeciwbolowych jesc mozesz bo w ciazy raczej nie jestes, a nawet jakbys byla to i tak macica (przepraszam za bezposredniosc) jej nie utzyma a nie masz sie co meczyc .....

reklama
Hej.
Ale mam dola:((((,temperatura spadla wiec @ sie zbliza,a juz myslalam wczoraj ze to fasolka na bank.M wrocil ogolony z lazienki,uzyl swojej wody kolonskiej ktorej zapach uwielbiam,a ja sobie pomyslalam,czym on sie spsikal ze smierdzi jak tania woda perfumowana starszej pani:-D A tu lipa:-(

IzulaWiem,mowilas:-),a ja jestem taki len,i nie chce mi sie wtawac wczesniej,chodzimy spac pozno,Maja zasypia kolo 19 i wtedy mamy czas dla siebie,na jakis film i chwile relaksu na kompie,a od rana caly czas poswiecamy Mai,porzadkom,i sprawom codziennym:)A mdlosci to niewiem czy moge przypisywac fasolce na tak wczesnym etapie gdyby to byla ciaza,chociaz mamusia23 tez tak wczesnie miala,zobaczymy co czas przyniesie:-)

My na wczasy do Polski,ale jeszcze niewiemy czy w tym roku wypali,ale chyba raczej tesciowa moja wpadnie do nas na miesiac na wczasy:-)

A kładziesz ją w dzień? Moja zasypia na 2 godziny w południe :) Lubi spać. A tak to wieczorem ją o 20 kłade i śpi do rana. ;)

skakac tempka moze z rownych powodow , z tego ze o roznych porach sie ja mierzy, z rozhuśtanych hormonów (w moim przypadku poprzedni cykl) ale widze ze castangus mi pomogl bo juz az takich zebow nie mam

IZA - wiesz co boli bo sie chyba goi , wiec jedz ladnie leki, mysle ze wiekszosc tabletek rpzeciwbolowych jesc mozesz bo w ciazy raczej nie jestes, a nawet jakbys byla to i tak macica (przepraszam za bezposredniosc) jej nie utzyma a nie masz sie co meczyc .....

Wiem :( Już sie na to nastawiłam.. Teraz czekam na @, bo może sie tam unormuje do tego czasu, potem kontrola, a i tak jeden cykl bez staranek na 100 % a nie wiadomo czy nie dwa.. Wole nie ryzykować...

Hej.
Ale mam dola:((((,temperatura spadla wiec @ sie zbliza,a juz myslalam wczoraj ze to fasolka na bank.M wrocil ogolony z lazienki,uzyl swojej wody kolonskiej ktorej zapach uwielbiam,a ja sobie pomyslalam,czym on sie spsikal ze smierdzi jak tania woda perfumowana starszej pani:-D A tu lipa:-(

Ojj :( Też liczyłam że tam fasolka kwitnie u Ciebie.. Ejj, ale aż tyle by Ci temka spadła? Nie wiem jak to jest u innych kobiet, ale u mnie stopniowo tempka leciała w dół na @..

Ostatnia edycja:
A ja wczoraj @ dostalam, o dziwo cykl 27 dniowy, zawsze 28, a poprzedni 29 dniowy! Ja nie wiem ale to chyba jakas sila podswiadomosci bo bardzo chcialam dostac wczoraj zeby ostatni dzien razem wypadl w 7 dniu cyklu a moze nawet w 8 przed lotniskiem sie cos uda stworzyc;) Moze to znak, ze ta @ poszla mi na reke sasasa ;-))

A ja wczoraj @ dostalam, o dziwo cykl 27 dniowy, zawsze 28, a poprzedni 29 dniowy! Ja nie wiem ale to chyba jakas sila podswiadomosci bo bardzo chcialam dostac wczoraj zeby ostatni dzien razem wypadl w 7 dniu cyklu a moze nawet w 8 przed lotniskiem sie cos uda stworzyc;) Moze to znak, ze ta @ poszla mi na reke sasasa ;-))

Ah, to powodzenia! :)

Cześć dziewczyny :-( ja też mam doła... robię te testy i robię - i nic. Dziś jest 12 dzień cyklu, a owulacji brak. Powinna być wczoraj. Zostało mi jeszcze 7 testów. Czyli na tydzień. Zaczęłam sprawdzać raz dziennie - wieczorkiem, ale jest trudno, bo ja zawsze mam koło siebie butelkę wody mineralnej, i trudno jest mi się powstrzymać od nie picia przez dwie godziny :) W poprzednim cyklu owulacja powinna wypaść według lekarza ok 11 dnia, a w tym cyklu biorę przecież castagnusa, więc według prawdopodobnego działania, czasami przyśpiesza owulację, a u mnie na razie nic. Jak do 14 dnia nie będzie to trochę się zdenerwuję.... No i wiesiołek - w ogóle na mnie nie działa !!!

... i tak niektórym z Was zazdroszczę (tak sentymentalnie troszeczkę) że jesteście pewne, że macie jajeczka do wyklucia... a ja sobie zaczynam pazury obgryzać czy w ogóle to jajeczko mam...
Kasiik - ale teścik planujesz???
Która to miała owulację 18 dnia przy niedługich cyklach????

Ostatnia edycja:
Izula W dzien spi 2 razy,rano ok 10-11 do 12-13,potem o 16 do 18.No i wieczorem o 19 i spi juz do rana.I tak jest odkad skonczyla 2 miesiace.

Niewiem czy termometr jest ok,bo dzis mierzylam kilka razy,nie wstajac z lozka i caly czas pokazywala rozna temperature36.0,36,1 potem 36.0,36.4,36.3.Ale wzielam pierwsza pod uwage.Kupie sobie inny na nastepny cykl.

Mou Moze owulacja dopiero przed Toba,masz dopiero 12dc.Nie martw sie-jak nie masz zadnych problemow hormonalnych to napewno przyjdzie-a moze testy felerne?

Ollena To trzymam kciuki bardzo mocno za ten cykl.:-)

A pewnie bede testowac,jak @ nie przyjdzie-ale zwatpilam juz ze to fasolka:-(Ten cykl nie moj:-(

Testy tanie jak barszcz, ale kobitki sobie je chwalą. Kupiłam dopiero jak się zapoznałam z opiniami. No i najczulsze na rynku. Progesteron w idealnej normie, niestety prolaktyna zaginęła podczas badań, i będę miała robioną nową - 3 czerwca. Więc tak do końca nie wiadomo czy miałam owulację czy nie. Bo jak progesteron był idealnie po środeczku - książkowo, to może coś nie tak być z prolaktyną. No ale faktycznie zatestuję dziś wieczorkiem i tak przez 6 dni jeszcze. Mam nadzieję że druga krecha się pojawi w końcu.
Kasiik - to trzymam kciuki żeby @ poszła do diabła :growl::-D

a ja zmykam do sklepu, i na placyk, bo może zacząć padać niestety ....

Mou A ja trzymam kciuki zebu owulka nielugo sie pojawila i do dziela!:-)

Znalazlam na necie specjalny termometr,cyclotest lady,wiec go zakupie,i tez kupie z kilkanascie testow owulacyjnych.

reklama
Do góry