reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Dziewczyny,zrobilam test z popoludniowego moczu,i pojawila sie druga kreseczka?Jakby odbicie pierwszej,moj tego nie widzi-ale nawet szczegolnie ni chcial sie przypatrzec,zeby nie robic sobie nadzieji,ja widze bledziutki cien,jaky bladorozowy,tej samej grubosci co kontrolna.Ale to dopiero 26dc.Ni nastawiam sie,bo z testami jest roznie,a poza tym tempka mi dzis tak mocno spadla-co przy ciazy byc nie powinno.Powtorze test za 2 dni.Chcialam zrobic fotke,ale ama kiepski aparat,i robi tylko ostre zdjecia z daleka-wiec na nim nic nie widac.

Ostatnia edycja:
reklama
Mou rób raz dziennie koło godziny 17. I tak nie przegapisz :) A nie masz w ogóle zmian w śluzie czy szyjce by dodatkowo nimi się zasugerować??
Testy w UK sa faktycznie drogie.. ale czasem warto wydać więcej jak się nie jest pewnym i zrobić właśnie takim elektronicznym.

lilith widzisz być może są różne partie bo ja maiłam owulkę ogólnie ja czuje owulacje zresztą temp mi skoczyła testy z rosmana pokazywały kreskę aż w oczy raziła a te z allegro tez pokazywały z tym że ta kreska była jednak jaśniejsza czyli negatywne zresztą być może mnie testy ogólnie nie lubią i tyle ....choć z drugiej strony ja już niejednokrotnie sie przekonałam że co tanie to jednak drogie
kasik to ja mocno zaciskam tak że mi aż kostki bieleją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobaczymy co z tego wyniknie,bo moze to tylko moje urojenia;-) ostatnio tez sobie musialam te druga kreske uroic.Ale mam nadzije ze tym rzem tak nie jest,ostatnio widzialam po czasie,a ta pojawila sie zaraz,az mi serducho zaczelo mocno walic z przejecia.Chcialabym....

Nikolaa - czyli miałaś kreseczkę na tych tanich - tak? A jak jasna była? Taka, że musiałaś się przyglądać, czy taka jaśniutka?

Kasiik - mam nadzieję że to będzie "to" :) Zrób kolejny test za dwa dni (choć ja w gorącej wodzie - to jak się domyślacie - to bym co chwila robiła) :-D

MouJa jestem taka sama,ale wole poczekac,zostalo mi tylko 5 testow,a jak w tym cyklu nic nie wyjdzie to bede potrzebowac na nastepny cykl,nie chce wszystkich zuzyc;)

Lilith - problem w tym, że nie obserwuję temperatury. Ostatnio zaczęłam obserwować śluz. I 9 dnia był płodny. Testy nic nie wykazały. Przez dwa dni nic, i dziś znów był płodny, więc ze mną to nie jest tak łatwo... 3 czerwca mam mieć badanie na poziom prolaktyny, więc za 2 tygodnie będę na 100 % pewna czy owulacja była czy też nie. Progesteron jak już wspominałam - idealnie, książkowo. A i tak najlepiej co 3 - 4 dni w okresie, który niby nie ma być płodny zamierzam molestować lubego :-D

Hej dziewczęta z PL - nie zazdroszczę wam nocy dzisiaj...

Ostatnia edycja:
MOU jutro podobno ma byc gorzej w dzien...
kasik moja kuzynka tez miala bladziutka kreske na tescie, wyslala mi zdjecie czy cos tam widze a teraz ma juz Kalinke:) takze trzymam kciuki!

To u mnie jest już 7 dc śluz płodny.. Kasiik, oby to były faktycznie prawdziwe 2 krechy! :)

A mnie znów brzuch boli jak cholera.. ;/ do tego głowa.. Pokłóciłam się dziś z moim bo byliśmy na zakupach i potem w zartach glupie docinki :( az mi glupio za moje nerwy, ale to chyba przez zaistniałą sytuacje i leki jestem taka wybuchowa :( Na dodatek piersi mi dziś mrowiły ;D co uznałam za zabawne bo byłam na spotkaniu z doradca z urzędu pracy i to było calkiem nie na miejscu he he, ale takie uczucie mialam jak jeszcze małą karmilam jak mi pokarm naplywał, i jak o tym pomyslalam to posmutnialam.. :(

reklama
Iza a czemu posmutnialas? Mala ma dopiero roczeka, malenka jest, ciesz sie takim maluszkiem a nie doluj:) kiedys znowu bedziesz karmic.

Ja jak Patryk byl mlodszy to wystarczal mi w zupelnosci taki maluszek, nie myslalam o drugim, nie tesknilam i nie wzruszalam sie. Malo tego trzymajac inne maluszki na rekach calkowicie mnie odrzucalo, bylam calkowicie na NIE i cieszylam sie, ze to nie ja tylko ktos inny musi wstawac w nocy i byc uwiazanym 24h. Dopiero jakis czas po skonczeniu 2 lat stwierdzilam, ze juz duzego synka mam i zatesknilam za maluszkiem... Zreszta wyobrazasz sobie np miec 1,5 roczniaka i noworodka? Moja znajoma tak teraz ma, mowi ze co noc pragnie uciec i nigdy nie wracac. calymi nocami nie spi bo obydwoje sie budza ...masakra jakas.

Do góry