reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
MOU Ty o 4 rano czujesz ze Cie jajniki kluja? No i jeszcze potrafisz wstac i testy robic? Podziwiam, ja wtedy jedynie potrafie przekrecic sie na drugi bok a i to nie zawsze;)
My dzis bylismy chyba 10 raz w ciagu ostatnich kilku dni w mallu i wreszcie cala trijka dorobila sie trampek Converse, Patryk najpiekniejszych bo sa cale kolorowe, w tym roku krotkie, bo rok temu mial dlugie i strasznie niewygodnie sie zaklada...Ale UFF, jestesmy gotowi do wakacji. Jeszcze tydzien! Licze dni..!!

Witam się.... po nie wiem jak długiej przerwie, ale w ogóle mnie w domu nie ma, a jak jestem to nie mam czasu do kompa usiąść. Napiszcie w skrócie, co się działo ??? Ktoś jest w ciąży? Ktoś testuje???
Ja testuję od trzech dni i nic na razie. Dziś 9 dc, i jedna kreseczka na owulacyjnym jak na razie. Jeszcze wieczorkiem zrobię. W zeszłym miesiącu - według lekarza miałam owulację 11 dnia cyklu. Co oczywiście różnie mogło być. Na pewno nie miałam do 9 dnia, więc w tm miesiącu jeszcze mi testów na 5 dni zostało, bo robię 2-3 dziennie. Ok 9 ok 12-13, i około 18-19. Na razie bez testowej :( Aha - Izunia - 14 dnia książkowo jest owulacja, i zawsze licząc od ostatniego dnia cyklu - czyli liczy się wstecz. Dla przykładu - ja miałam w zeszłym miesiącu cykl 25 dniowy, to owulacja niby mi wypadła 11 dnia cyklu. To o to w tym chodzi.
A ja zajęta bo..... : nakleiliśmy tapetę - i wstawiam efekt - jeszcze nie końcowy, bo wokoło będzie biała rameczka :) Zobacz załącznik 356826Zobacz załącznik 356827Zobacz załącznik 356828

A tu moja niunia wcinająca tulipana :-D Zobacz załącznik 356829

Tapeta super! ;)

Dziękuje za wyjasnienie, lekarz jednak upierał się że wczoraj miałam jajeczkowanie, nawet mi to na kalendarzu liczyl ;/

A dziś kochane moje byłam dzis u innego lekarza, przed chwilką wróciłam.. Wiecie co mam? Zapalenie w macicy, do tego coś z jajnikiem.. I ogólnie jakieś tabletki, co prawie miesiąc leczenia ;/ :( USG nie zrobił, bo miał zepsute, powiedział że za miesiąc zrobi, jak bede po leczeniu, i wtedy zobaczymy. Jednak boje sie stosowac te leki na razie, bo boje sie ze moglam jednak zajsc w ciaze i ze zaszkodza leki dziecku :( Boze ja to mam dylematy.. I tak nie mam teraz kasy by wykupic recepte.. Leki prawie 100zł kosztuja ;/ K***wa mać za przeproszeniem.. Nie wiem co mam zrobić :( 2 czerwca mam mieć @, wiec kiedy moglabym zatestowac jak najwczesniej zeby bylo wiadomo?? Stanie sie cos jak po 10tym zaczne sie leczyc?? :(

IzulaKurde to kiepsko,a nie mowilas lekarzowi ze podejrzewasz ciaze?On by Ci lepiej w tym doradzil.Zatestowac mozesz wczesniej ale czy cos wyjdzie to niewiadomo,czasami dopiero w dniu spodziewanej.A leczenie najlepiej zaczac odrazu.
P.s Nie jest to przypadkiem nadzerka??To tez zapalenie macicy,a nieleczona nadzerka moze prowadzic nawet do nowotworu,wiec lepiej zaczac leczenie od zaraz.Oby to nie bylo to.A najlepiej moze jak zaedzwonisz do lekarza i powiesz ze podejrzewasz ciaze,i czy te leki sa bezpieczne?

IzulaKurde to kiepsko,a nie mowilas lekarzowi ze podejrzewasz ciaze?On by Ci lepiej w tym doradzil.Zatestowac mozesz wczesniej ale czy cos wyjdzie to niewiadomo,czasami dopiero w dniu spodziewanej.A leczenie najlepiej zaczac odrazu.
P.s Nie jest to przypadkiem nadzerka??To tez zapalenie macicy,a nieleczona nadzerka moze prowadzic nawet do nowotworu,wiec lepiej zaczac leczenie od zaraz.Oby to nie bylo to.A najlepiej moze jak zaedzwonisz do lekarza i powiesz ze podejrzewasz ciaze,i czy te leki sa bezpieczne?

No właśnie mówiłam że podejrzewam ciąże to nic nie mówił, a czytałam że tych leków nie wolno w ciąży ;/ Nadżerki nie mam.

Jakie są leki bez recepty na takie zapalenia? Takie co można w ciąży stosować? Ja wiem że natamycyna jest dobra, i nie szkodzi, ale jest na recepte ;/

Iza Na TAKIE zapalenia to chyba nie ma lekow bez recepty. Skoro lekarz dal Ci te leki pomimo twojego podejrzenia ciazy to bralabym je i nie kombinowala. Chcesz sobie jeszcze bardzoiej zaszkodzic czy czekac az zapalenie jeszcze bardziej sie rozwinie?
Najlepiej idz do apetki i spytaj farmaceutki co powinnas wykupic na teraz, na szybko i co jest najlepiej dzialajace bo nie stac Cie na wszystko.

Iza - zapalenie macicy nie utrzyma ciąży... niestety. Bierz leki, jak kazał lekarz - Ollena ma 1000% racji !

reklama

witam ja na sekundę cały dzien na polku i zaraz lece kwiatki podlewać

iza
dziewczyno ty nie czekaj tylko leki bierz na ciąże czy jej utrzymanie nie masz szans a nie leczone zapalenie może i skończyć się usunięciem macicy i dopiero sobie narobisz.........

Do góry