reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Iza Nikolaa ma racje. Powinnas isc jeszcze raz na pogotowie z zadaniem usg, ja sie dziwie ze nie zrobili Ci od razu. a jak nie to gin i to nie czekac tylko szukac przychodni gdzie Cie od razu przyjma jesli szkoda Ci isc prywatnie.
Ja czekam na @ i zaraz po @ male staranka, tzn moze nie to tylko pierwszy raz od dlugiego czasu przytlanko bez zabezpieczenia. Nie wiem ale chyba bede caly miesiac miec mala nadzieje...no bo jak tu nie zajsc nie zabezpieczajac sie?;)) nadzieja matka glupich!

reklama
kasik to trzymam kciukasy oby był dwie kreseczki naprawdę z całego serca życzę!!!!!!!!!a u mnie wiem że w ciąży nie jestem jak nic była jedna kreska dopiero po 45 minutach pojawiła się druga po czasie ... jeszcze w tym tygodniu zawiozę mocz do analizy bo może mam coś z nerkami choć żadnych zapaleń ani tym podobnych nie mam raczej nerki też nie bolą zastanawiam się też na hormonami nadnerczy bo tak ostatnio pomyślałam sobie że przecież wszystko przbadałam oprócz nerek i prób wątrobowych a to przecież też może mieć wpływ na płodność..... zobaczymy ...

ollena no też trzymam kciukasy za ten twój cykl &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej dziewczyny, co tak pusto? ;)
Izulqua - ale Ty masz króciutkie te cykle! 25 dni?
Mnie się chyba dni płodne zaczynają, bo i śluzu mam więcej i się bardziej rozciąga ;) i szyjka jest wyżej ;) i już czas na owu się zbliża, bo dziś 23 dc a więc jutro lub pojutrze powinnam mieć owu ;)
No i wczoraj wykorzystaliśmy to w bardzo przyjemny sposób ;) szansa, że przeżyją do pojutrza duża, bo było kilka dni przerwy, więc się wzmocniły odpowiednio ;) no i dzi dokupię testy owu i zobaczymy kiedy ta owulka, bo jeszcze jej nie było ;) ale ostatni cykl miałam 38 dni, więc owu powinno być jutro :p
Dzisiaj mam dużo czasu dla siebie :) aż do 14 :) dziś nie mam rehabilitacji a na 15 jadę po Szymka. Ba, nawet mam całe mieszkanko wysprzątane i wszystko poprasowane i naprawdę mam czas dla siebie :)

No króciutkie, 24-25 dni ;) No to powodzenia w starankach! :)

witam
u mnie @ jeszcze nie mam cyce odpadną nie wytrzymałam i zrobiłam drugi test negatywny ale oczywiście po czasie znów kreseczka wiec buchachacha nie wiem na serio czy sie śmiać czy płakać z tego wszystkiego

rysica ja znów nie mam nic konkretnego do zrobienia tylko obiad ale w domu sajgon i sterta ciuchów do prasowania jestem totalnie wyczerpana po tym weekendzie ale dziś pogoda jest taka sobie nie zaciekawia wiec może zbiorę sie do sprzątania choć cienko to widzę.....

iza nie pomogę nigdy nie używałam....i iza nie zmieniając tematu to w bardzo negatywny sposób postrzegam twój spokój wiesz potem jak nie daj Boże coś się stanie czego ci absolutnie nie życzę będzie płacz i zgrzytanie zębów i pytanie dlaczego ja no sorki obwinianie losu i całego świata a niestety czasem można zaradzić niektórym złym rzeczą troszkę myśląc nie twierdze że masz jakąś poważną chorobę ale taki ból nie jest normalny i zamiast siedzieć i myśleć powinnaś iść do przychodni i podejrzewam że byś była przyjęta poza kolejką a teraz siedzisz gdybasz (mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale nie lubię być nie szczera)

Ojj Ty to masz z tymi testami.. ;/

Hej babki:)

IzaJa na Twoim miejscu tez bym poszla do lekarza.Moze to jakies zapalenie-lepiej zapobiec anizeli potem zalowac.Ale tez zycze Ci dwoch kreseczek:)

Nikolaa Ty to masz z tymi testami:-( Ale moze jednak w tym miesiacu sie udalo?

A my wczoraj wyprawilismy Majce urodzinki,rano troche zamieszania ale imprezka sie udala:) Niestety musialam zabrac sie za przygotowanie wszystkiego dopiero wczoraj rano.Bo w sobote wieczorem niewien co sie ze mna dzialo,silne zawroty glowy,mocny bol glowy i silne mdlosci-myslalam ze zemdleje,polozylam sie i zaraz zasnelam.W niedziele rano tez mialam zawroty glowy-do poludnia przeszlo.Teraz oprocz lekkich boli menstruacyjnych nic mi nie dolega,jestem troche senna tylko i mam bardzo duzo bialego sluzu,ale tak jest ok.Temperatura rosnie-ale zobaczymy co dalej;)
Mam tez bole krzyza od wczoraj-dziwne,bo niczego nie dzwigalam:p

Iza Nikolaa ma racje. Powinnas isc jeszcze raz na pogotowie z zadaniem usg, ja sie dziwie ze nie zrobili Ci od razu. a jak nie to gin i to nie czekac tylko szukac przychodni gdzie Cie od razu przyjma jesli szkoda Ci isc prywatnie.
Ja czekam na @ i zaraz po @ male staranka, tzn moze nie to tylko pierwszy raz od dlugiego czasu przytlanko bez zabezpieczenia. Nie wiem ale chyba bede caly miesiac miec mala nadzieje...no bo jak tu nie zajsc nie zabezpieczajac sie?;)) nadzieja matka glupich!

Dziewczyny, byłam u gina.. I wiecej nie pójde! Najpierw sie darl ze jak stac mnie bylo na prywatnego w ciazy to teraz tez sobie mam do niego isc, bo on nie ma czasu.. Potem zrobił mi badanie, bolało jak cholera, miałam łzy w oczach z bólu, a on powiedział że to przez jajniki, ja mu mówie ze po prawej tez mnie boli, a tam jajnika nie mam, a on ze to nic, ze bój jest od jajeczkowania pewnie. A po pierwsze mówie mu ze nigdy mnie tak nie bolalo, a po drugie ze ja mam krótkie cykle i juz mialam jajeczkowanie, ze juz dawno mam niepłodny sluz itd, a on mi na to ze (uwaga!!) NIE WAZNE ILE TRWA CYKL U KOBIETY, JAJECZKOWANIE ZAWSZE JEST 14 DNIA! Uwierzycie w to?? W końcu zgłupłam, nic sie nie dowiedziałam, i ze łzami w oczach ze zlosci i bólu stamtąd wyszlam.. I nawet usg nie zrobił.. Eh.

Izunia...wobec tego idz prywatnie...zaplacisz,ale z godnoscia Cie potraktuja...
Niestety tak to juz jest na tym swiecie-smutne...

iza zglos to kierowniccde lub wlascicielce poradni- wierzyc sie nie chce.!!!!

Rysica - no to dorwij chlopa swego hihi ;]

kasik a moze to ciaza???

nikola buziolka no i zrob badanie idz do lekarza zapytaj sie czy jest jakas dolegliwosc ktora poqwoduje podwyzszenie hormonu hcg

ja dzis zrobilam test owu i znow wie krechy i zapowiedzialam mezowi ze sie staramy dzis i juz;p bo w sumie to chyba dzis ostani dzwonek

a ten bol ucha to od zeba poprzednia denstyska sparolila mi zeba i teraz mam kanalkwe ale najpierw zatrucie zeba na 3 tydnie pozniej kanalowka;/

EDIT - dziewczy kiedy wystepuje owulacja jak tety pokazuja + ?

Ostatnia edycja:

do mnie wedle moich wszystkich przypuszczeń i przeczuć przyszła @ bez emocji i oczywiście żadnych nadziei przechodzę do następnego cyklu....

iza
ja też jestem za zgłoszeniem ja bym na chamie suchej nitki nie zostawiła zrobiłabym taką aferę żeby mu się żyć odchciało...i idź prywatnie....
kasiurek różnie od 24-48 h... i mnie test owulacyjny też 2 dni z rzędu pokazywał dwie kreski.... a co do mnie to ja na 100% nie mam podwyższonego beta hcg coś innego musi u mnie wpływać na te kreski po czasie być może jakiś jeszcze hormon jest ciutkę podobny wiesz tych hormonów jest jak psów w schornisku może coś tam mam rozregulowane .....na pewno beta hcg mam jak u nie ciężarnej kobiety czyli poniżej 1 wiec nie ma siły żeby test wyłapał ten hormon.......
igasia ollena buziak

Witam się.... po nie wiem jak długiej przerwie, ale w ogóle mnie w domu nie ma, a jak jestem to nie mam czasu do kompa usiąść. Napiszcie w skrócie, co się działo ??? Ktoś jest w ciąży? Ktoś testuje???
Ja testuję od trzech dni i nic na razie. Dziś 9 dc, i jedna kreseczka na owulacyjnym jak na razie. Jeszcze wieczorkiem zrobię. W zeszłym miesiącu - według lekarza miałam owulację 11 dnia cyklu. Co oczywiście różnie mogło być. Na pewno nie miałam do 9 dnia, więc w tm miesiącu jeszcze mi testów na 5 dni zostało, bo robię 2-3 dziennie. Ok 9 ok 12-13, i około 18-19. Na razie bez testowej :( Aha - Izunia - 14 dnia książkowo jest owulacja, i zawsze licząc od ostatniego dnia cyklu - czyli liczy się wstecz. Dla przykładu - ja miałam w zeszłym miesiącu cykl 25 dniowy, to owulacja niby mi wypadła 11 dnia cyklu. To o to w tym chodzi.
A ja zajęta bo..... : nakleiliśmy tapetę - i wstawiam efekt - jeszcze nie końcowy, bo wokoło będzie biała rameczka :) Zdjęcie0935.jpgZdjęcie0933.jpgZdjęcie0934.jpg

A tu moja niunia wcinająca tulipana :-D Zdjęcie0921.jpg

Nikola, ja gdzieś kiedyś na jakimś teście czytałam, że jak jakiś hormon jest podwyższony (prolaktyna?? nie dam sobie ręki uciąć) to właśnie testy mogą wychodzić dodatnie...
a ja mam jutro ciężki dzień - ale miły będzie - najpierw lekarz (kolejne zwolnienie i rehabilitacja) a potem z mężem do kina (Szymek w żłobku) a potem u Szymka w żłobku jest dla rodziców przedstawienie z okazji dnia mamy :))))
Kasiurek - wczoraj dorwałam ;) a raczej on mnie dorwał hehe, dziś zaraz zatestuję ;) i zobaczymy czy dziś go dorwę czy jutro ;)
MOU - CUDNA ta fototapeta, ale błagam, nie róbcie ramki bo cały efet popsujecie, właśnie super jest, że to tak współgra ze ścianami obok - super jest!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Nikola, ja gdzieś kiedyś na jakimś teście czytałam, że jak jakiś hormon jest podwyższony (prolaktyna?? nie dam sobie ręki uciąć) to właśnie testy mogą wychodzić dodatnie...
a ja mam jutro ciężki dzień - ale miły będzie - najpierw lekarz (kolejne zwolnienie i rehabilitacja) a potem z mężem do kina (Szymek w żłobku) a potem u Szymka w żłobku jest dla rodziców przedstawienie z okazji dnia mamy :))))
Kasiurek - wczoraj dorwałam ;) a raczej on mnie dorwał hehe, dziś zaraz zatestuję ;) i zobaczymy czy dziś go dorwę czy jutro ;)
MOU - CUDNA ta fototapeta, ale błagam, nie róbcie ramki bo cały efet popsujecie, właśnie super jest, że to tak współgra ze ścianami obok - super jest!!!
ale co testujesz owulacje ?? bo ja wcozraj mialam + i dzis tez mam +

Mou testy owulacyjne robi sie RAZ dziennie o stal godiznie nie pijac uprzednio przez 2 godziny ! nie ma sensu robic co pare godizn bo i tak owulacja ponoc (niedawno wyczytalam) moze nastapic do max 72 godzin - dobrze prawie ?

Do góry