reklama
Kasiurek - ja owulację testuję Ale jestem niecierpliwa, he he, niby według badań laboratoryjnych miałam owulację w zeszłym miesiącu, a testami nie wykryłam (bo mi się skończyły za szybko) w tym cyklu o 14 więcej kupiłam, więc działam
Ja wiem, wiem że jeden raz ale to moje drugie testowanie, i jestem podekscytowana
Rysica - fajnie że Ci się podoba, ale rameczki będą bardzo cieniutkie, dosłownie dwu centymetrowe i będą się łączyły z biała otwartą złożoną z kwadratów półką z jednej strony ściany, gdzie na szerokości ok 60cm nie ma tapety - jest puste miejsce. Tam więc będzie półka od sufitu do podłogi. A rameczka będzie szła na dole, na górze, i z lewej strony Będzie ślicznie, cyknę fotkę jak już będzie rameczka i półeczki. Ale to potrwa... niestety...
Kasiurek - a który masz dzień cyklu i jak długie ogólnie???
O kurka !!! post pod postem - a myślałam że nie...
Rysica - fajnie że Ci się podoba, ale rameczki będą bardzo cieniutkie, dosłownie dwu centymetrowe i będą się łączyły z biała otwartą złożoną z kwadratów półką z jednej strony ściany, gdzie na szerokości ok 60cm nie ma tapety - jest puste miejsce. Tam więc będzie półka od sufitu do podłogi. A rameczka będzie szła na dole, na górze, i z lewej strony Będzie ślicznie, cyknę fotkę jak już będzie rameczka i półeczki. Ale to potrwa... niestety...
Kasiurek - a który masz dzień cyklu i jak długie ogólnie???
O kurka !!! post pod postem - a myślałam że nie...
mou tapeta boska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a tulipanek chociaż dobry był???????????;-)
i teściki naprawdę tylko raz owulki testami nie wywołasz tak jak i deszczu tańcem
szkoda testów a tak to byś nawet i cały cykl mogła testować po jednym razie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rysica nie prolaktyna to raczej nie czytałam już chyba wszystko o prolaktynie i nic podobnego w np wiem że testy oeulacyjne wykrywają czasem ciąze bo lh jest podobne do betahcg czy na odwrót różni się jednym czymś tam podejrzewam że są jeszcze jakieś które to robią...ale nawet nie będę się nad tym głowić
kasiurek mam nadzieje że ty już na chłopie albo pod albo z boku w każdym razie w jakiejś pozycji
trzymam kciuki żeby było owocnie &&&&&&&&&&&&&&&&&
i teściki naprawdę tylko raz owulki testami nie wywołasz tak jak i deszczu tańcem
rysica nie prolaktyna to raczej nie czytałam już chyba wszystko o prolaktynie i nic podobnego w np wiem że testy oeulacyjne wykrywają czasem ciąze bo lh jest podobne do betahcg czy na odwrót różni się jednym czymś tam podejrzewam że są jeszcze jakieś które to robią...ale nawet nie będę się nad tym głowić
kasiurek mam nadzieje że ty już na chłopie albo pod albo z boku w każdym razie w jakiejś pozycji
Kasiurek1983
Fanka BB :)
mou to jak bedzie tak 2-3 razy dziennie tesotwac to ty chyba tych testow ze sto potrzebujesz hahahaha ;] mowie ci jeden raz styka ;p to jest tak samo bez sensu jak robic test ciazowy zarazpo stosunku ;p i co 4-6 godizn ;p i talk nie wyjdie i tak co 24 sie robi i tyle
Nikus - ja przed jestem maz poszedl z psem ja zaraz ide sie pluskac i pod niego hahaha ;] buziak
EDIT MOU - ja mam ogolnie 28-29 dni w cyklu a teraz to moj 18 dzien ...wiec wedlug zasady owulka 14 dni przeed @ to oznacza ze bede miala cykl 32 dniowy ....
Nikus - ja przed jestem maz poszedl z psem ja zaraz ide sie pluskac i pod niego hahaha ;] buziak
EDIT MOU - ja mam ogolnie 28-29 dni w cyklu a teraz to moj 18 dzien ...wiec wedlug zasady owulka 14 dni przeed @ to oznacza ze bede miala cykl 32 dniowy ....
Ostatnia edycja:
Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Ja też dziś testowałam owulkę, ale ta druga kreska blada wyszła (negatywny) a musi być tak samo ciemna albo ciemniejsza, może jutro będzie taka ciemna jak powinna
Kasiurek1983
Fanka BB :)
a jak jest ciemna jak powinna to oznacza ze owulka juz jest czy bedzie?Ja też dziś testowałam owulkę, ale ta druga kreska blada wyszła (negatywny) a musi być tak samo ciemna albo ciemniejsza, może jutro będzie taka ciemna jak powinna
http://www.ponton.org.pl/images/articles/MenstrualCycle_pl.png
wygrzebane z gazeta forum
Ostatnia edycja:
mou to jak bedzie tak 2-3 razy dziennie tesotwac to ty chyba tych testow ze sto potrzebujesz hahahaha ;] mowie ci jeden raz styka ;p to jest tak samo bez sensu jak robic test ciazowy zarazpo stosunku ;p i co 4-6 godizn ;p i talk nie wyjdie i tak co 24 sie robi i tyle
Faza niepłodności. Od chwili obumarcia komórki jajowej do miesiączki. Ten okres jest stały. Trwa zazwyczaj 14 dni. Daje to możliwość ustalenia w którym dniu może nastąpić owulacja. Dzień owulacji – czyli szczytu płodności – otrzymujemy odejmując od daty przewidywanej miesiączki 14 dni. Jeśli kobieta przewiduje krwawienie miesięczne np. na 25 listopad znaczy to, że 11 listopada powinna mieć owulacje a więc ze względy na to, że plemniki żyją kilka dni, 5 dni przed 11 listopada oraz dla pewności 3-4 dni po 11 listopada powinno powstrzymać się od stosunku jeśli nie planuje się dziecka.
Kasiurek - to znaczy żeby zacząć bara bara
Hej
MouTapeta sliczna,tez planujemy kupic tapete na 1 sciane ale nad tapczanem,myslimy nad motywem Nowego Jorku:-)
NicolaaNo ja tez mialam wysoka prolaktyne i nigdy mi testy dodatnie nie wychodzily,a kiedys mialam 15-krotnie podwyzszona.Wiec z tego napewno nie wychodza,ale jak dorwe moja przyjaciolke,to jej sie zapytam jak takie cos jest mozliwe,studiuje medycyne na ost.roku,specjalizacja endykrynologia.Moze cos bedzie wedziala.Teraz ciezko ja zlapac bo ciagle zajeta i jest na wymianie studenckiej w Czechach,ale zaraz jej napisze na NK.Sama jestem ciekawa jak to jest.
Rysica A ty chyba masz dlugie cykle?Dopiero teraz owulacja?
A ja sie czuje okropnie,senna jestem od kilku dni,zmeczona na maksa,wstaje rano tak niewyspana,nic mi sie nie chce leje sie ze mnie bialym sluzem,ale to rownie dobrze moze byc przed @.Dalej boli mnie krzyz,i wogule jest kiepsko-ale jak to fasolka to przetrwam;-) Niewiem kiedy i czy wogule u mnie wystapila owulacja wiec niewiem jaki ten cykl bedzie dlugi i kiedy moge testowac.
MouTapeta sliczna,tez planujemy kupic tapete na 1 sciane ale nad tapczanem,myslimy nad motywem Nowego Jorku:-)
NicolaaNo ja tez mialam wysoka prolaktyne i nigdy mi testy dodatnie nie wychodzily,a kiedys mialam 15-krotnie podwyzszona.Wiec z tego napewno nie wychodza,ale jak dorwe moja przyjaciolke,to jej sie zapytam jak takie cos jest mozliwe,studiuje medycyne na ost.roku,specjalizacja endykrynologia.Moze cos bedzie wedziala.Teraz ciezko ja zlapac bo ciagle zajeta i jest na wymianie studenckiej w Czechach,ale zaraz jej napisze na NK.Sama jestem ciekawa jak to jest.
Rysica A ty chyba masz dlugie cykle?Dopiero teraz owulacja?
A ja sie czuje okropnie,senna jestem od kilku dni,zmeczona na maksa,wstaje rano tak niewyspana,nic mi sie nie chce leje sie ze mnie bialym sluzem,ale to rownie dobrze moze byc przed @.Dalej boli mnie krzyz,i wogule jest kiepsko-ale jak to fasolka to przetrwam;-) Niewiem kiedy i czy wogule u mnie wystapila owulacja wiec niewiem jaki ten cykl bedzie dlugi i kiedy moge testowac.
Ostatnia edycja:
reklama
Kasik - to czekam na odpowiedź od Twojej znajomej, bo ja już sama nie wiem. Robię te testy. Dziś powinny być dwie krechy na owulacyjnym jak nic!!! Czekam do wieczorka na zrobienie testu. I ciekawa jestem jak to jest, że owulacje według lekarza miałam w zeszłym cyklu, a testy nie pokazały... hmmm. Myślicie, że tak może być? Że na testach nic, a jajeczko było??? Miałyście takie przypadki? Ja na 100 % mam śluz płodny od dzisiaj, a test nic nie wykazał. Zrobiłam test o 4 nad ranem, bo z kolei wyczytałam wczoraj wypowiedź pewnej pani doktor, że stężenie hormonu (LH) jet najwyższe w porach wieczornych i nocą - no więc czwartą nad ranem uznałam za noc jeszcze. Wspomniała też, że powinno coś wyjść z porannego siusiania. Aha - teścik zrobiłam o tej czwartej, bo tak mnie zaczęły kłuć jajniki - obydwa !!! Jak nigdy, no ale biorę castagnusa już od 10 dni. Byłam pewna że dwie krechy wyjdą - a tu nic... Może te testy są do d... - ale kobitki sobie je chwalą, więc ja już w ogóle nic nie kum kum. Tak czy siak, nawet jeśli z testami coś nie tak - to COŚ tam się wczoraj działo, i może zaskoczyło