reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Wiola- ollena dorbze mowi -a czkolwiek ty tez masz sowje racje ;] tylko jak bedzie drugie dziecko to juz niebedzie tak przyjemnie ;] Dziewczyny kazda z was ma racje kazda mama chce spac z dzieckiem jak najdluzej tylko ze czasem robimy krzywde dziecku - tak czy siak musi sie sama uczyc zasypiac bo to wazne nasz syn jak mial 20 miesiecy to pierwsze proby podjelismy i co ?! po dwoch wieczorach spokoj sam zasypia nie ma problemu kapielimy go zeby myjemy butla i spi

reklama
co do spania to moja Wiki nigdy ze mną nie spała nawet przy cycu bywały problemy też by z chęcią z nami spała ale ja ją przetrzymywałam dzięki mojej stanowczości w tej kwestii nigdy nie maiłam żadnych problemów choć wiem że są dzieci cięższe w nauczeniu ale wiem też że tak jak ze wszystkim jak rodzice naprawdę chcą to nie ma siły nie nauczyć dziecka..........i szczerze choćbym na głowie miała stanąć to drugie tez z nami nie będzie spało od smaego początku zawszebyłam przeciwnikem wspólnego spania i to był mój główny macierzyński priorytet zasypianie bez problemu....

kasik nie możliwe że biochemiczne były z tego względu że betę robiłam czasem w tym samy dniu co test i nawet przy biochemicznej była by podniesiona choć odrobinę zresztą nie od razu następowało krwawienie bo becie wiec wykluczone... u mnie wyniki beta hcg najwyższy jaki miałam to było 1,2 więc nie była podniesiona prawidłowe wyniki dla kobiet nie będących w ciąży (według norm z lab) nie zażywam żadnych leków podnoszących ten hormon torbieli ani cyst też nie mam jajniki macica na usg bez zarzutu .....co do zażywania jakichkolwiek leków to zanim zażywałam bromergon tez mi tak wychodziły wiec nie w tym tkwi problem ani nie w luteinie bo też jej wcześniej nie brałam a testy tak wychodziły jedyny lek który oprócz nich przyjmuje to folik.... po postu los się ze mnie nabija;-) chyba dlatego nie wierze że mi się uda.......

No ja tez bralam Bronka i Luteine i tez czegos takiego nie mialam,dziwne to.A co bedziesz robic teraz?Czekasz na @ czy zrobisz bete?

kasik czekam na @ wiem że przyjdzie a jak pojdę na betę to sie znów rozkleję przy ujemnym wiec po co.....już mnie brzuch ćmi na@ wiec myśle że jurto lub pojutrze najpóźniej.......
kasiurek co do testów owul z allegro to wiesz ja do końca im nie ufam za to polecam rossmana cena 25 zł za 5 szt...

ja spadam powoli idę mojemu kotleta upiec bo dopiero zaraz wróci na razie do jutra......
dobranoc

No ja tez z dzieckiem spac nigdy nie chcialam, po co ma wdychac smrody doroslych jak to mawia moja babcia;) Poza tym kazdy ma swoje miejsce i dziecko powinno o tym wiedziec.Tak samo jest pora kiedy dzieci juz nie siedza z rodzicami, sa filmy dla doroslych, czas tylko dla doroslych i dziecko musi o tym wiedziec od poczatku.Takze Wiolka lepiej pozno niz wcale. A drugie od poczatku ucz, ze ma zasypiac samo w jednym, swoim miejscu.

Hej dziewczyny!
Nikola - fajne te pazurki!!! Ciekawie pomalowane :) i właśnie fajnie, że z niebieskim :) a co do testu - Ty to się z nimi masz, naprawdę... a swoją drogą, to takiego jeszcze nigdy nie miałam :p w sensie takiego z dwoma okienkami i "plusem" i barwiącym na niebiesko :p jaka to firma?

jejciu jaki ja dziś zakręcony dzień miałam!
NAjpierw rehabilitacja, potem IKEA, potem zakupy, potem buty Szymkowi kupiliśmy, a jak wróciliśmy to jeszcze pranie zrobiłam, Szymkowi włosy obcięłam, wykąpałam go i głowę umyłam,aaale potem, mężuś zrobił wspaniałą kolację!!!! :D Wreszcie zrobił coś na miarę swogo kulinarnego talentu :D
tadaaam, oto pieczona jagnięcina w sosie z czerwonego wina i gruszką smażoną na białym winie z cukrem :)
DSC06094.jpg

Hej dziewczyny,chyba ten cykl moge spisac na stracony.Temperatura mi spadla dzis i o bardzo mocno w dol,a powinna juz teraz rosnac jezeli owulacja wystapila.Wiec pewnie to cykl bezowulacyjny:wściekła/y: Ale jestem tez zla na moja lekarke,nie chce mi robic zadnych badan-tylko upiera sie przy antykoncepcyjnych-niby ze one wyreguluja mi okres.Badanie prolaktyny po obciazeniu tez nie chciala mi zrobic bo upierala sie ze jest w normie bo zwykle badanie prolaktyny mam w normie-choc jej tlumaczylam ze w Polsce mialam tak samo.Wiecie-juz kolejny raz zawiodlam sie na lekrzach zagranica,tak sie narzeka na polska sluzbe zdrowia-ja nie narzekam-tam zawsze zostalam doglednie zbadana-i zawsze wiedzialam na czym stoje.A tutaj,ech szkoda gadac-a ja nie jestem jedynym przypadkiem takiego potraktowania.Pisalam juz wam kiedys ze moja siostra przyszla z plamieniami\ w ciazy,babka jej nic nie przepisala na podtrzymanie ciazy-tylko kazala czekac czy to sie rozwinie,siostra poronila.Ja tez plamilam na poczatku ciazy i zaraz dostalam luteine na podtrzymanie.

KUźwa no i co cos mi sie zas dzieje z wykresem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! grrrrrrrrrrrrrr

ja wczorja padlam sprztalam i gotowalam na dzisiejsze urodziny meza i syna (21 i 26 maj) ale robie w jeden dzien .

Rysica moj maz tez mi frykasy robi ale ja polowy rzecyz nie jem hihi wiec juz chyba powoli rezygnuje ;] ale tez dobrym kucharzem jest ;]

Hej dziewczyny,chyba ten cykl moge spisac na stracony.Temperatura mi spadla dzis i o bardzo mocno w dol,a powinna juz teraz rosnac jezeli owulacja wystapila.Wiec pewnie to cykl bezowulacyjny:wściekła/y: Ale jestem tez zla na moja lekarke,nie chce mi robic zadnych badan-tylko upiera sie przy antykoncepcyjnych-niby ze one wyreguluja mi okres.Badanie prolaktyny po obciazeniu tez nie chciala mi zrobic bo upierala sie ze jest w normie bo zwykle badanie prolaktyny mam w normie-choc jej tlumaczylam ze w Polsce mialam tak samo.Wiecie-juz kolejny raz zawiodlam sie na lekrzach zagranica,tak sie narzeka na polska sluzbe zdrowia-ja nie narzekam-tam zawsze zostalam doglednie zbadana-i zawsze wiedzialam na czym stoje.A tutaj,ech szkoda gadac-a ja nie jestem jedynym przypadkiem takiego potraktowania.Pisalam juz wam kiedys ze moja siostra przyszla z plamieniami\ w ciazy,babka jej nic nie przepisala na podtrzymanie ciazy-tylko kazala czekac czy to sie rozwinie,siostra poronila.Ja tez plamilam na poczatku ciazy i zaraz dostalam luteine na podtrzymanie.

a moze implentacja byla i stad spadek ? nie koniecznie owulacja ?

reklama
kasik a może to zagnieżdżenie czasem podobno tak się zapisuje na wykresie jeszcze nic straconego ja przy bezowulacyjnych to zazwyczaj mam wykres prosty jak stolnica a u ciebie coś tam sie dzieje choć każda z nas jest inna i ciężko przyrównywać......... wiesz co do lekarzy w Polsce to niestety też są różni i jak nie pójdziesz prywatnie to cię zbędą ja niestety za wszystkie badania płaciłam .....
kasiurek wielkie hmmmmmmmmmmmm a może to przed owulką spadek masz jeszcze testy owulacyjne?? jak tak to zrób sobie z ciekawości.....
ollena dokładnie mam takie same zdanie o tych smrodach :-D tak sobie pomyślałam że dziecko to tylko nasze pierdki by wdychało:-D to wrrrrrrrrrrrr....ja zresztą najlepiej sie wysypiam sama zresztą tak jak większość ludzkości....
rysica o woooooooooooowwwwwww mój mąż to z wielką trudnością robi jajecznice jego największy wyczyn kulinarny to kotlety schabowe:-D:-D:-D:-D a takiego cudeńka to nawet ja bym chyba nie zrobiła pogratuluj mężowi;-):tak::-)

a u mnie oczekiwanie na @ cyce już @ wielkości i są ciężkie mogłaby przyleźć

ooooooooooooooo kasiurek wodze że nam się jedno na myśl nasunęło:-)

Do góry