reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ale z czym?:-D

Oczka pod kontrolą, są inaczej zbudowane ale na razie okularek nie ma, zobaczymy co teraz na wizycie powiedzą.
Nerki ma 3, miał odpływ moczowy 3 stopnia ale to już po wielkich męczarniach wyleczone.
Wylew do mózgu 2 stopnia i zmiany są nieodwracalne. Badania eeg wychodzą mu źle ale objaw padaczki nie ma. Być może są uśpione i pojawią się jak zacznie dojrzewać, być może wcale się nie ujawią.
Rehabilitowany prawie od urodzenia do 2 toku życia ale już ok, chodzi , skacze, biega! :-)
Słuch zbadany, zaczął już mówić:-)
Psycholog mówiła że jest opóźniony sporo a potem w bardzo krótkim czasie meeeega przyspieszył ucząc się alfabetu więc podejrzewa hiperleksję ale ja w to wątpię.
Astma opanowana po przeprowadzce do Norwegii, tu nie bierze sterydów, tylko tran, allertec i witaminy.
No myślę, że całkiem fajny chłopak z niego :)
Nawet nie wiem, czy wszystko wymieniłam:-D

Ollena a lato... Tu po zimie jest zaraz lato:-) Jak wylatywałam do pl 5 kwietnia jeszcze było trochę śniegu, przyleciałam 2tygodnie później i ludzie z dziećmi kąpali się w morzu... Teraz troszkę 2 dni popadało ale ogólnie tu gdzie mieszkam jest bardzo słonecznie i wcale nie zimno. Teraz w cieniu jakieś 16 stopni. Ja tam nie narzekam ale głównie cieszy mnie fakt, że klimat odpowiada synkowi:)

To najważniejsze że jest dobrze! I chłopczyk super, skacze, biega ;)

wiola tak widać ale plus który pojawił sie po czasie jak już to bywa u mnie od kilku miesięcy pojawia się po czasie przepraszam że nie wyjaśniałam mam w domu całą kolekcje pozytywnych testów gdzie druga kreska pojawiła się po czasie po prostu mnie ostatnio tak wychodzą testy a ciąży jak nie było tak nie mam w tym miesiącu tez nie ma wiem o tym czuje to cała sobą szkoda mi już kasy na bete bo to bez sensu a przy becie znów mi nerwy puszczą ach rece mi opadają

Ja też tam widze plus... A może się udało tym razem?

reklama
izka no tak ja tez widzę plus co oznacza ciąże tyle że plus się pokazał po czasie test nie ważny ostatnio wszystkie testy mi tak wychodzą..............

Mamo kubunia- widze ze nie tylko ja jestem mama wczesniaka (30 tc) u nas podobnie jak u was,neurolog,okulista,audiolog, rehabilitant,pulmolog, gastroenterolog. wylew 2 stopnia krwi do mozgu,nie zamknieta zastawka botala, podejrzewana wada serca, poxnio zaczl chodzic ale chodzi i biega i ogolnie"chyba" nic mu nie ma. Juz nie musimy chodzic po lekarzach specjalistach itd teraz nadrabiany szczepionki ;]

Nikola- ten plus to po "fakcie" kurde skzoda myslalam ze sie uda chociaz tobie- ja tez raczej sie nie spodziewam "cudu"

kasiurek jeszcze nic straconego na ciebie mogą nie działać test owulacyjne tak jak mnie robią w konia ciążowe... ja trzymam kciuki za ciebie a co do mnie to wiesz już chyba sie przyzwyczaiłam że los tak sobie ze mnie żartuje
iza nie nie jestem po terminie pisałam parę postów wcześniej że tak ostatnio mam że testy wychodzą pozytywne po czasie w którym są wiarygodne testy muszę robić żeby wiedzieć czy ostawić lutkę wyszła jedna kręcą w przewidywanym czasie wiec w ciąży nie jestem a po czasie pokazała się druga(w tym teście to krzyżyk) tak los sobie drwi ze mnie co miesiąc ale w tym mu sie nie dam tak to leciałam na betkę po drugi test dość wiem że w ciązy nie jestem po prostu to czuje każda cząsteczka i nie ma szans żebym narobiła sobie jakiekolwiek nadzieje dość tego w tamtym miesiącu po betce ryczałam 3 dni choć mówiłam sobie że nie będę tym razem żadnych nadziei ciąży nie ma i tyle ...

Wiolka strasznie pozno ja kladziecie, przeciez to maluszek, czemu dopiero o 22 ja kladziecie? Odpowiada Wam brak wieczorow dla siebie? Najczesciej jest tak, ze dziecko przeniesione do swojego pokoju wreszcie zaczyna normalnie sypiac i przesypia cale noce. Spanie w trojke? Nigdy w zyciu bym sie nie zgodzila...To Wy jestescie rodzicami i nie dziecko powinno Wami rzadzic w wrecz odwrotnie.
My Patryka przenieslismy do wlasnego pokoju chyba przed skonczeniem 2 rz i bylo to o wiele za pozno bo rozne cyrki robil, no ale wczesniej nie mielismy mozliwosci bo mieszkalismy z kims. Drugie dziecko bardzo szybko przeniose do oddzielnego pokoju.
Patryk od niedawna zaczal sie budzic w nocy i wymyslac. Czasami raz, czasami wcale a czasami 2...:/ Jak sie nie budzi w nocy to sama o 5 rano jak mm wychodzi do pracy go biore do siebie do lozka bo wtedy dluzej spi. Jak do rana spi w swoim pokoju to budzi sie wczesnie, chyba go ludzie budza trzaskaniem drzwiami na klatce bo ma pokoj blisko drzwi wejsciowych...
Aha, moj Patryk nidgy nie byl na NIE ;)
Mamunia czyli w Norwegii pogoda podobna do irlandzkiej...dla mnie makabra ;)

Ostatnia edycja:
kasiurek jeszcze nic straconego na ciebie mogą nie działać test owulacyjne tak jak mnie robią w konia ciążowe... ja trzymam kciuki za ciebie a co do mnie to wiesz już chyba sie przyzwyczaiłam że los tak sobie ze mnie żartuje
iza nie nie jestem po terminie pisałam parę postów wcześniej że tak ostatnio mam że testy wychodzą pozytywne po czasie w którym są wiarygodne testy muszę robić żeby wiedzieć czy ostawić lutkę wyszła jedna kręcą w przewidywanym czasie wiec w ciąży nie jestem a po czasie pokazała się druga(w tym teście to krzyżyk) tak los sobie drwi ze mnie co miesiąc ale w tym mu sie nie dam tak to leciałam na betkę po drugi test dość wiem że w ciązy nie jestem po prostu to czuje każda cząsteczka i nie ma szans żebym narobiła sobie jakiekolwiek nadzieje dość tego w tamtym miesiącu po betce ryczałam 3 dni choć mówiłam sobie że nie będę tym razem żadnych nadziei ciąży nie ma i tyle ...

A moja intuicja mi mówi że mi sie udalo, i co?? Mam w nią wierzyc???? Nie! Bo pewnie znajac moje szczescie, nic nie wyszlo.. Tobie się niebawem uda, zobaczysz..

ollena mala chodzi o tej godzinie spac bo szkoda mi moich nerwow, jak poloze ja kolo 20 to i tak musze siedzecnad nia z 3 h zanim zasnie, a miedzy czasie histeryzuje , rzuca sie, zanosi placzem.
wiem ze latwo sie radzi innym ale kazde dziecko jest inne.
gdyby moja mala przesypiala cale noce to napewno by spala osobno ale dziekuje bardzo za wstawanie po 6 7 razy w ciagu nocy do niej, tulenie, uspokojenie i pewnie zdarzyla bym sie polozyc, przytulic do podusi i musialabym wstawac znowu.
a niedalabym rady tak na spiaco funkcjonowac bo calymi dniami jestem z nia sama, maz w pracy i nie mam od nikogo pomocy.
dzieci sa rozne , niestety . jedne lubia jedzic w wozku inne nie( moja nie), jedne kochaja spac w lozeczku inne nie( moja nie), tak samo jedne przesypiaja cale noce odkad skoncza miesiac lub dwa a z innymi trzeba sie meczyc.

Kasiurek a kiedy zaczął chodzić? Mój miał 16 miesięcy więc w sumie nieźle...

Dziewczyny ja wszystkim Wam życze tych upragnionych dwóch kreseczek... Wypatruję ich razem z Wami. Jeszcze nie na swoim teście, ale na Waszych bardzo... TRZYMAM KCIUKI!

reklama
u nas maly chodzi spac max najpozniej o 20:30 ale to wtedy kiedy idziemy na urodizny czy skads wracamy tak to o20 juz dawno śpi !

Nikola - buziak ;]

Mamunia - cos kolo 14 urodzeniowych ale wedlug naszych neuroloow (3) to zbyt poźno (a to znafcy dot wczesniakow wiec .... )

Do góry