reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

To jest mój wykres w którym zaszłam w ciążę...

Załączniki

• wykres lipiec.jpg
    wykres lipiec.jpg
    10,2 KB · Wyświetleń: 19
reklama
ja caly czas miala regoralne cykle co 27 dni a w ostatnim miesiacu narobilam sobie nadzieji bo cykl byl 33 dniowy wiec nawet nie wiem ile dni teraz sie spodziewac. jakby cykl byl 27 dniowy to 27 maja a jak 33 dniowy to dopiero 2 czerwca.ale czuje ze znowy nic z tego.

Mamunia a lato jakie jest? cieple? Bo ja jestem zalamana pogoda w IE. Zima jest ok, bo jesli jest snieg to max tydzien, mrozy max -7 stopni, chociaz bardzo rzadko no i akurat zima mi odpowiada, poza tym deszczem. Ale ogolnie caly rok jest duzo deszczu, straszne wiatry, lato beznadziejne bo max temp 25 st i to bardzo rzadko. Np teraz powinno byc juz cieplo a jest 12 st... dlatego ja na dluzsza mete nie wybrazam sobie tu mieszkac i dobrze, ze zawsze na cale lato mam mozliwosc wyjechac do PL bo inaczej bym sie zalamala. Dziecko tez nie ma jako takiego zycia bo kisimy sie w domu na ogol, w PL od rana do wieczora jest na powietrzu..

A my dziś mamy przedszkole ale szybkim krokiem ide do niego z wózkiem 45 min, na rowerze około 10-15 no i dziś sobe odpuszczę bo z dwójką nie dojdę tam w życiu... Zresztą przedszkole dziś tylko 2 godziny bo potem jest basen a tego to już sobie w ogóle nie wyobrażam z Kubkiem i Mią...

Kasiurek będę na śląsku od 5 do 13 czerwca:-p

Widze po suwaczku że Kubuś w tym tygodniu co ja sie urodzil :) Tez miałam tyle pkt w skali apgar, z tym ze wazylam 2300 i mialam 51cm. Ciut mniejsza bylam. I jestem zdrowa po tylu latach he he ;) Ale badaj malemu oczy i nerki, bo wczesniaki czesto maja z tym problemy..

Byłam u doktorka z tym brzuchem, potem w szpitalu, i na szczescie to nie wyrostek, choc dzis boli dalej, mam lekkie zawroty glowy i cholerne mdlosci.. ;/szok..

Izulq ale co stwierdzili w szpitalu?
Czy Wasze ponad 2-latki budza sie w nocy? ja wymiekam juz... nerwy mi puszczaja. Najpierw budzi sie ok 22-23 i ryczy, zaraz usypia. Pozniej w nocy juz budzi sie, klade go, wychodze, drze sie znowu, 5 razy czasami wracam....szlag mnie trafia, gorzej jak z noworodkiem!

ollena ja wymieklam do tego stopnia z budzenie\ sie malej w nocy ze spi z nami w sypailni. mala zasypia kolo23.30 dopiro bo klade ja o 22 spac a potem musi plakac pezz godzine poltora. to nawet nie polacz jak lament , histeria ze musi isc spac, a potem budzi sie jakies 3 razy w nocy i placze, czasem zaraz zasnie a czasem placze pol godziny i dluzej.a jak byla na cycu to budzila sie po 6 i wiecej razy.
a u ciebie tez tak jest ze maly odpowiada na wszystko nie?naszej malej wszytsko sie nie podoba, wszystko jest nie fajne i ciagle histeryzuje. powod np miala jej dac pic w tej butelce a nie w drugiej

Izulq ale co stwierdzili w szpitalu?
Czy Wasze ponad 2-latki budza sie w nocy? ja wymiekam juz... nerwy mi puszczaja. Najpierw budzi sie ok 22-23 i ryczy, zaraz usypia. Pozniej w nocy juz budzi sie, klade go, wychodze, drze sie znowu, 5 razy czasami wracam....szlag mnie trafia, gorzej jak z noworodkiem!

Zrobili badania, wszystko ok, powiedzieli ze jakas kolka brzuszna/jelitowa i ze mam dietowac ;D bo to od jedzenia najprawdopodobniej. Choc lekarz dodal zebym sie jeszcze udala do ginekologa, bo powinnam sie skontrolowac, skoro jestem podatna na torbiele. I tam mi wyklad dal, ktorego praiwe nie sluchalam bo mi sie zasypialo z racji późnej godziny i leków ktore mi podali.

Moja ma prawie 15 miesiecy, a czasem mam t samo z usypianiem.. Ja jej daje jesc i spi dalej.. Moze mu sie pic lub jesc chce?

Izul mój syn jest pod opieką neurologa, psychologa, okulisty, rehabilitanta już tylko kontrole no i oczywiście urolog. Ale to długa hiestoria... Część jest opisana na wcześniakach ;)

Mój w nocy lub nad ranem do mnie do łóżka przyłazi...

reklama
Ale z czym?:-D

Oczka pod kontrolą, są inaczej zbudowane ale na razie okularek nie ma, zobaczymy co teraz na wizycie powiedzą.
Nerki ma 3, miał odpływ moczowy 3 stopnia ale to już po wielkich męczarniach wyleczone.
Wylew do mózgu 2 stopnia i zmiany są nieodwracalne. Badania eeg wychodzą mu źle ale objaw padaczki nie ma. Być może są uśpione i pojawią się jak zacznie dojrzewać, być może wcale się nie ujawią.
Rehabilitowany prawie od urodzenia do 2 toku życia ale już ok, chodzi , skacze, biega! :-)
Słuch zbadany, zaczął już mówić:-)
Psycholog mówiła że jest opóźniony sporo a potem w bardzo krótkim czasie meeeega przyspieszył ucząc się alfabetu więc podejrzewa hiperleksję ale ja w to wątpię.
Astma opanowana po przeprowadzce do Norwegii, tu nie bierze sterydów, tylko tran, allertec i witaminy.
No myślę, że całkiem fajny chłopak z niego :)
Nawet nie wiem, czy wszystko wymieniłam:-D

Ollena a lato... Tu po zimie jest zaraz lato:-) Jak wylatywałam do pl 5 kwietnia jeszcze było trochę śniegu, przyleciałam 2tygodnie później i ludzie z dziećmi kąpali się w morzu... Teraz troszkę 2 dni popadało ale ogólnie tu gdzie mieszkam jest bardzo słonecznie i wcale nie zimno. Teraz w cieniu jakieś 16 stopni. Ja tam nie narzekam ale głównie cieszy mnie fakt, że klimat odpowiada synkowi:)

Ostatnia edycja:
Do góry