reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

witam poranie bo niedawno wstałam :-D ale moja Wiki dziś pospała zarz oczywiście wybywam na polko boo pogoda boska

wiola witaj wśród nas
przeczytałam tak z grubsza
rysica zdróweczka co do tycia to nawet nie wspominaj ja nie jem słodyczy nie pije koli nie jej smażonego a tyje przerąbane już nie mogę na siebie patrzeć
mou śliczna tapeta
mamuśka kubusia buziaki

a tu zdjęcia naszego dzieła
to pierwsze jest w trakcie prac z przed kluku dni muszę poszukać gdzieś takiego przed ale to troszkę może potrwać
ddd-1.jpg
a tak wygląda teraz w rzeczywistości lepiej się prezentuje
3.jpg

2.jpg
1-1.jpg

pazurki dopiero wieczorem będę malować wiec na razie nic nie pokazuje....

aaa mou ja wędzę szyneczki i kiełbaski w takiej wędzarni szczerze to taką jestem ignorantką że nie wiedziałam że są takie grille do wędzenia jak ty masz:-D
ddd-7.jpg

ja spadam dziewczyny wpadnę do was w porze obiadu ;-) na razie....

reklama
Rysica no tez ubolewam nad brakiem roznych napoi diet u nas w PL. A co do jablka o 20 to niewskazane:( Zjedz cos bialkowego, np serek wiejski, jajko gotowane, twarog, tunczyk w sosie wlasnym itp. Nic weglowodanowego a juz na pewno nie owoce. Na bialku sie chudnie, a juz zjedzone wieczorem odchudza a nie odklada sie na pupce tak jak jablko;)

Mamunia Ty przeliczasz wszystko na zl? Jakbym tak miala przeliczac to bysmy nic nie jedli. Patrze na te Twoje ceny i wychodzi na to ze gdybym przeliczala to u nas jest o wiele drozej jak u Was... 1,5l coli za 4zl? przeciez w PL jest drozej! Ja w PL za ta mala butelke coli (niecaly litr) place 3,90zl jakos.

Nie no teraz przeliczyłam z gazetek promocyjnych, normalnie tego się robić nie da bo bym oszalała:-D
Czy jest gdzieś drożej wątpię... Podałam cene najgorszej podróby:-D Normalną chłop raz kupił małą płlitrową ale nie pamiętam ile zapłacił - jakieś 20nok (10zł) pewnie:-D
Jak większość ludzi, którzy chcą się czegoś dorobić tu oszczędzamy i przywozimy większość rzeczy z pl... Trzeba zbierać pieniążki na przedszkole, mój kurs no i wkład własny do kredytu...

A ja w ogóle nie kupuję Coli w sensie Coca Coli tylko Freeway z Lidla (pyszna a smak identyko- nie widzę ządnej różnicy w smaku) albo ewentualnie HoopColę.
Ollena - ja się musz e białka wystrzegać, bo mam wadę nerek. Zalecenie od urologa. Więc muszę bazować na owocach i warzywach, a łatwe to to nie jest...
Nikola - super!!! ale masz dar do projektowania takich rzeczy :D ślicznie to urządziłaś :)
Witam nowe staraczki!

Ostatnia edycja:
No my tez na samym poczatku przywozilismy duzo rzeczy z PL (mieso, wedliny, sery) ale teraz tu jest wszystko i koniec przywozenia. W sumie ciesze sie, bo upierdliwe to bylo;-)
Mamunia a ile czasu zamierzacie byc za granica?
Rysica to nieciekawie:( No jakos musisz sobie radzic w takim razie ...

My mamy dostawę na zamówienie więc nic nie sprawia problemu:-)
Przyjechaliśmy tu raczej na stałe, staramy się o kredyt.
Mam nadzieję, że niedługo uda się już synka posłać do przedszkola ale ja w tym momencie musiałabym mieć pracę bo niestety przedszkole kosztuje 2600... A bez języka na pracę nie ma szans... Nawet do sprzątania chcą norweski:-)

Dopisując się do waszego tematu to ja pijak Pepsi Max już od nie wiem ilu lat na przemian z wodą z cytryną. A dzięki temu przetrwałam pierwszą ciążę i normalnie kazał mi ginekolog bo inaczej spałam całą noc i cały dzień :)

reklama
MamuniaK - to wcale nie jest drogo, ja za colę 2L płacę ok 8zł
jak jest wieeelka promocja to 5zł
Ale ja już nie przeliczam, bo tu żyję, i tu pewnie umrę :) Ale za to oszczędzam na kosmetykach. Bo szampony, kosmetyki, ogólnie wszystkie takie rzeczy są tak tanie, że moja mama się za głowę łapie. Co jakiś czas robię paczkę z kosmetykami, i takimi różnymi... w PL za szampon - powiedzmy Pantene Pro-V , dove itp - minimum 12zł za 250 ml. A ja kupuję za 4.50zł za 400ml. Więc różnica jest ogromna. Ubrania są 1000razy tańsze niż w PL.
Co do coli diet i tych wszystkich diet - to Wy naprawdę możecie to przełknąć???
Mięso - łopatka np. kosztuje u mnie w najgorszym wypadku 17zł za kg.
A bardzo często jest promocja half price ... i wtedy płacę niecałe 9zł za kilo.
Ale faktycznie niektóre rzeczy są drogie - bo dorsz świeży kosztuje ok 80zł za kilo.
Ogólnie powiem tak - wydaje mi się i nie tylko mnie, że życie w UK w obecnej chwili jest tańsze niż w PL
Nikolaa - super wędzarnia, my sami chcieliśmy zbudować, ale po przeliczeniu wyszło, że wyszło by 2 razy drożej - o poszliśmy na łatwiznę z tym grillem :)

za 3 godzinki będę miała tapetkę swoją. Ciekawe jakiej jest jakości. Ludzie niby sobie chwalą ten sklep - ale zobaczymy :)

Do góry