reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mou a morduj mnie juz wszystko jedno , naprawde skasuje profil bo po jasną cholere mam was tu dołowac swoja osobą i ciagle zagladac na pazdziernik czy styczen, mnie to juz wkurrrwia wszystko, a jak zajde kiedys w ciaze to w zyciu nie bede sie udzielać na zadnym forum w dupie mam to wszystko naprawde, mnie w tej chwili nie obchodzi ze ktos stracił dziecko np w 6 miesiacu, bo mam swoje tragedie z których sie musze kiedys podniesc, a 2 straty w ciagu 2 miesiecy to dla mnie za duzo i za wiele bólu, i tak nigdy nie zrozumiem ze jakies wstretne kurewki bzykaja sie z kim popadnie zachodza w ciaze nawet nie wiedząc z kim a potem albo maja tedzieci mocno w duuupie albo je oddaja, a osoby które tak cholernie chca miec dziecko , po prostu nie mają
jestem zła, rozgoryczona, zawiedziona, wsciekła, smutna i cholera wie co jeszcze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie dziwie sie tobie ze jestes zła , widac taka decyzje podjełas ze kasujesz profil ja to rouzmiem i szanuje ale mysle zbey sie jednak troche liczyc ze slowami, m9oze i masz w 4 literach kogos kto streacil 6 ciaz w 6 tygodniu ale wiedz jedno ze ten ktos nie mial dziecko przed tymi poronieniami Ty masz te sczescie. Fakt faktem ze stracilas drugie dziekco ale masz dla kogo zyc kogo przytulic masz dziecko - moze twoj organizm niebyl gotowy ani na 2 ani na 3 dziecko moze po prostu chce wiecej czasu. Wiaodmo ze pierwsza skrobanka jest przezyciem wielkim bolem, ale sama sobie zdawalas sprawe z tego ze zachadzac w ciaze po poronieniu w tak szybkim czasie moze skonczyc sie takim smaym finalem, lekarze tez ostrzegali- wielu kobietom sie udaje zajsc od razu w ciaze po poronieniu (samoistnym) i maja dzieci zdrowe ,innym nie.

Wiec przechadzac do meritum rozumiem rozgoryczenie jednak powinnysmy sie szanowac jedna druga - nie chcesz przbeywac na forum twoj wybor my to uszanujemy.

MOu0 ja zagladam czasem w pracy bo tylko czasem moge tu wejsc ;> zazwyczaj wieczorami tu jestem ;]

reklama
Myślcie juz o mnie co chcecie !!!! ze nie mam serca, ze nie mam współczucia, ze jestem egoistką, złą osobą itd ale Wy nigdy nie straliliście ciązy a na pewno nie dwie pod rząd wiec nie wiecie co Ja czuje !!!!!!!!!!!!! Dla kobiety która pragnie miec dziecko to tragedia życiowa, której zadnej z Was nie życzę,
bede sie liczyć ze słowami, wiec juz sie nie odzywam !!!!!!!!!!!!!!

Myślcie juz o mnie co chcecie !!!! ze nie mam serca, ze nie mam współczucia, ze jestem egoistką, złą osobą itd ale Wy nigdy nie straliliście ciązy a na pewno nie dwie pod rząd wiec nie wiecie co Ja czuje !!!!!!!!!!!!! Dla kobiety która pragnie miec dziecko to tragedia życiowa, której zadnej z Was nie życzę,
bede sie liczyć ze słowami, wiec juz sie nie odzywam !!!!!!!!!!!!!!
masz dziecko ! inne tego zaszczytu nie dostepuja - tyle z mojej strony . Ja ci zycze zeby sie udało zebys donosila

Ps ja mialam poronienie zagrazajace , dziekco urodizlam w 30 tc i o maly tzw pici wlos bym go stracila (dziekco kotre bylo na swiecie moglam dotknac) i chyba wiem co to oznacza stracic dziecko lub moc je stracic .... pozdrawiam i zycze powodzenia

Mamuśka - ja Cie namawiam na zostanie na forum mimo wszystko!!! jak nie chcesz - to nie, więcej Cie namawiać nie będę, jeśli faktycznie uważasz osobę, która straciła 6 ciąż każdą w 6 miesiącu ... za coś błahego... no cóż - w takim razie - to Ty starasz się uzyskać od nas współczucie za utracony płód !!! do Kuźwy nędzy!!! Ja Ci mówię, że osoba mi cholernie bliska straciła 6 razy dzieci - już z rozwiniętym mózgiem, ze wszystkim !!!!!!! istotkę myślącą, czującą - KUR...A NIE PŁÓD !!!!!!!!!!!! KÓR ....A MAĆ MAĆ MAĆ MAĆ SZÓSTKĘ DZIECI !!!! NIE PORÓWNUJ SWOICH TRAGEDII !!!! A ty dalej mówisz nam, że nie mamy o niczym pojęcia !!! Wiesz co??? Skoro już od XXX czasu mówisz, że stąd znikasz, bo nikt Cię nie rozumie, bo nikt nie stracił dziecka... ( PłODU !!! ) TO PO CO ODPOWIADASZ NA NASZE WIADOMOŚCI DO CIEBIE???? MAMY SWOJE PROBLEMY ŻEBY CHOĆBY ZAJŚĆ W CIĄŻĘ - chcesz zniknąć, i zlikwidować swój profil - ZRÓB TO W KOŃCU !!!

Mou przykre to co napisałas !!!!!! Masz racje co Was może obchodzi co teraz przezywam, przeciez macie ważniejsze zmartwienia , Nigdy nie wymagałam od Was współczucia !!! nie sądziłam ze tak mogę tu być potraktowana po tym co przeżyłam i ile tu z Wami byłam !! To wszystko bardzo przykre !!!

Ja w tym momencie nie mam nawet ochoty się odzywać...

Rozumiem doskonale to rozczarowanie ale wiem też, że to bardzo duże ryzyko starać się o dziecko zaraz po poronieniu...

Odezwę się, jak ochłoniecie...

... A ja powiem tak jeszcze:
Napisałaś w swoim poście Mamuśka - "co mnie obchodzą cudze tragedie?" Wybacz- ale ty też jesteś obca dla nas - i nie porównuj dziecka w 6 miesiącu do kilkunastodniowego płodu !!! Tak samo my możemy Ci odpisać - "co nas obchodzą cudze tragedie" Te dzieci umierały w brzuchu już czując że umierają !!!!!!!!!!!!!!! Kur..a Kur...a Ku...a - twoje nie !!!! Wiesz co??? Chcesz zniknąć - to zniknij w końcu !!! JAK MOŻNA BYĆ TAK NIE CZUŁYM !!! To moja rodzina !!! Moja ciotka - co? bo stara ci się wydaje - tzn. niewartościowa i nie czuła na tragedie. Ku..wa jego mać - tak samo kochała swoje dzieci które w niej umierały z jakąś tam swoją maluteńką niewinną świadomością !!!! Albo to dziecko rodzone w terminie - duszące się w wodach płodowych !!!! To tak jak byś urodziła zdrowe dziecko, odcięła pępowinę i wsadziła do wanny !!! Tak samo się to dziecko czuło w wodach płodowych - że się topiło !!!! Tobie jest to obojętne !!! ZNIKAJ STĄD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mamunia K - widzę że wiesz o czym mówię. I dzięki wielkie, bo ja cholernie przeżyłam te straty w mojej rodzinie.
Kasiurek - to nie było 6 ciąż w 6 tygodniu - tylko w 6 miesiącu niestety ... to już były rozwinięte dzieciaczki, jak poraniała, czasami do toalety - widziała dziecko !!! aaahhhh główkę, rączki... Kur...a je...na ...ma..ć !!!
A jak słyszę że ktoś ma to w dupie to jest cholernie, cholernie przykro !!! Bo płód to płód - też się go kocha z całego serca. A jak bardzo jest przykro gdy po poronieniu widzi się oczka martwe, rączki, i chude nóżki ???????????????????
Cieszę się, że mnie rozumiecie dziewczyny.
Rozumiałam cię też mamuśka - ale jak powiedziałaś że masz w dupie tego typu problemy - bo to nie twoje problemy - to sorka - twoje problemy to nie nasze problemy też...

mamuśka wiesz bardzo cię lubię i rozumiem twoje rozgoryczenie w tym momencie ale trzymałam kciuki za twoje maleństwo od samego początku znałaś moje zdanie na ten temat kilkakrotnie ci powtarzałam że twoja ciąża jest strasznie zagrożona .......wiem jak cierpisz bo na sama myśl mi się serce ściska ..... a co do tego co napisałaś to myślę że naprawdę poniosły cię emocje nie można tak mówić i bez żadnego moralizowania to po prostu trochę nie ludzkie gdy tracimy współczucie dla innych tracimy człowieczeństwo ...każdej z nas jest smutno i wiesz może tak przewrotnie ci napisze czy czasem troszkę nam się nie oberwało za to że sama siebie obwiniasz pamiętam twój pierwszy post o tej ciąży i sama napisałaś "że wiem postąpiliśmy nieodpowiedzialnie" miałaś tego świadomość teraz niestety przyszło ci połknąć gorzka pigułkę której żadna z nas ci nie życzyła każda trzymałyśmy kciuki za twoją dzidzie niestety natura zadziałał po swojemu .. takie jest życie że przychodzi dzień że cały czas wieje nam w twarz ale wiatr ustaje ... ochłoń troszkę przemyśl swoje słowa bo naprawdę są większe tragedie od twoje nie umniejszając twojego bólu i cierpienia

reklama
Nie jestem potworem, Mou przepraszam,nie chciałam urazić Cię tym co napisałam, jestem załamana tym co mnie spotkało ( choć dla was to żadna tragedia) mimo ze to nie były dzieci takie jak u twojej bliskiej osoby , tego sie nie da porównać co przezyła Ona a co Ja, ale to nie znaczy ze mam nie opłakać moich ciąż, tez mam serce i same wiecie jak pragnęłam tego dziecka !!!!!!!!!!
Mou tak jak sobie tego życzysz ZNIKAM STAD, tylko szkoda ze w taki sposób zostałam potraktowna , a poza tym od razu napiałam do moderatora o skasowanie konta tylko ze to nie od razu mi Go skasują, ale nie martw sie juz mnie tu nie bedzie !!!!
Polubiłam Was i tak naprawdę nie spodziewałam sie takich słów od Was, nawet nie wiecie jak mi jest dziś z tego powodu przykro i źle , i sądziłam ze ja jestem tu tolerowana i lubiana ale widocznie nie potrzebnie sie tu udzielam i tak z wami zżyłam aby miec takie teraz piękne pożegnanie !!!
Mimo wszystko trzymam za Was kciuki !

Do góry