reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

dziewczyny mam pytanie - do uzytkowniczek testow owulacyjnych jak wychodzi II krechy to znaczy ze "juz czas" czy ze mozna z seksem poczekac- wiem wiem pytanie z serii dziwne (chodzmi o to czy jhak sa II krechy to w tym momencie sie jest płodnym)

Nikola - ja mysle ze mamuska nie chciala zeby jej wypowiedz tak brzmiala raczej to napsiala pod wpływem chiwli emocji. Kazda znas to przezyla ze mamuska stracila dzidzie po raz drugi

reklama
Dziewczyny a jest jakas szansa zajsc w ciaze w 6 lub 7 dniu cyklu kiedy dni plodne zaczynaja sie w 10? Chcialabym zajsc przed samym wyjazdem choc pewnie to niemozliwe. MM doleci do nas juz po owu, a lipiec tez pewnie odpada :( Jest jakas szansa?

Dziewczyny a jest jakas szansa zajsc w ciaze w 6 lub 7 dniu cyklu kiedy dni plodne zaczynaja sie w 10? Chcialabym zajsc przed samym wyjazdem choc pewnie to niemozliwe. MM doleci do nas juz po owu, a lipiec tez pewnie odpada :( Jest jakas szansa?
raczej nikłe - bo wtedy masz dni nieplodne ...w sumie dni plodnych jest bardzo malo, wiem ze po skoku tempki tez juz spada mozliwosc zajscia w ciaze....
ale niechs ie ktos wypowie bardziej fachowy ze tak powiem

Ollena - szansa jest spora pod koniec dnia 7, bo plemniki żyją 3 dni w "Dobrym środowisku" więc jest szansa, jeśli na pewno owulacja będzie dnia 10... jak dojdzie do zapłodnienia to baaardzo duża szansa na dziewuszkę :)
Kasiurek - dwie kreski - to gwałć męża, bo owulacja pojawi się od 24-48 godzin (może nawet wcześniej - po 12 godzinach) a jak wyżej wspomniałam plemniki żyją do 72 godzin - 3 doby. Więc dziś bara bara :-D i tak przez 5 dni.
Okazuje się, że to nie prawda, że im częściej, to jest mniej plemników... Oczywiście, jeśli dzieje się to cały miesiąc, dzień w dzień po dwa razy - to faktycznie plemników jest mniej. Ale jak bzykanko wypadnie 5 dni pod rząd raz dziennie, to małym robaczkom nic nie zaszkodzi (a faktem jest, że jak bzykanka jest mało, to plemniki są słabe..., a jak za często, to są silne, ale jest ich mniej...) wiem wiem - dziwne to to ale tak jest...

No - tak - jak Mamuśka obraziła się na cały świat, a w szczególności na nas - to już nikt się nie odzywa... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to tylko Mamuśka tu najczęściej zaglądała. A teraz chce nas zostawić, zamiast wysłuchiwać jak ją opierdzielamy :) ... oj - tak chcę Cię wkurzyć troszkę Mamuśka, żebyś myśli skierowała na inny tor.. bo niby się z nami pożegnałaś a jednak zaglądasz :-D i nie obrażaj się na mnie... :no: bardzo mi zależy, żebyś tu z nami była, nawet na czas odpoczynku... i jednak zmieniłam zdanie - nigdzie nie jedziesz !!!! na żadne wakacje !!! - bo co??????? znikniesz nam tutaj na dwa tygodnie aż !!!!!!!!! OOOO NIEEEE !!!! NIE ZGADZAM SIĘ I JUŻ... !!!!!!

oooo .... jednak KAsiurek się pojawił... hmmmm

Nikola przepraszam ze Cię uraziła, ale same przyznajecie ze to bylo za szybko po zabiegu, ja tez to wiem, ale wierzyłam ze bedzie tym razem dobrze, teraz mogę tylko siebie winić o to co sie stało !!!!!! ale jednak w takiej sytuacji cięzko czytać ze to bylo za szybko, ze macica pocharatana itd i dlatego sie to stało !!!
Mou jestem ale niedługo mnie nie bedzie, skasuje profil, i bede dalej życ bez BB !!!!!!!!!!!! Bo to nie na moje nerwy !!!!!!!! Co z tego ze dziecka nie ma , mnie to boli bardzo bo mialo być, cieszyłam sie, a teraz znów muszę zyc dalej !!!!!!
Na szpital nie idę jednak, mam to gdzieś, czekam do poniedziałku, czytałam ze moze sie jeszcze zarodek pojawi ze to wczesna ciąża, a w moim przypadku to juz moze róznie być skoro nie mialam @ po zabiegu, bedę sie do konca łudzić ze może jeszcze to nie koniec !!! w szpitalu zrobią usg i wtedy jak nic nie bedzie to czyszczenie !!

Zamorduję Cię Babo Wstrętna jak Cię tylko gdzieś spotkam !!! A spróbuj mi się skasować stąd !!!!!!!!!!!!!!!! Nikt Ci nic nie mówi, tylko sugeruje - że jesteś płodna jak kocica !!! Łatwo się jest doszukać złych słów i intencji jak się jest w dołku !!! ---ojjjj łatwo !!!! Przez Ciebie to tych wykrzykników tyle wsadzam że hej :) Moja ciotka sześć razy poraniała w 6 miesiącu ciąży, aż w końcu urodziła w 43 roku życia też w 6 miesiącu. Ale medycyna była już tak wtedy posunięta, że dziecko odratowali, i jest teraz przeinteligentną i śliczną dziewczynką !!! Co mają powiedzieć kobiety które tracą dziecko w takim stadium ???? Ty dziewczyno straciłaś dwa płody !!!!!!! Znienawidź mnie za te słowa !!!!! Wiem jak bardzo to przeżywasz, ale zrozum jakie masz szczęście w całym swoim nieszczęściu !!!!!! Twoje zarodki widocznie nie są gotowe, ale jesteś płodna, baaardzo płodna. I wiesz co? znienawidź mnie samą - bo ja decydując się na spiralkę - zgodziłam się na to, że jak dojdzie do zapłodnienia, i zagnieżdżenia zarodka- zgodziłam się od razu na jego usunięcie (spiralka była katem) !!! Wcale nie jest mi łatwo Ciebie czytać, i myśleć, że spiralka być może pozbywała się płodów ze mnie.

mamuska a nie ma szans na samoistne oczyszczenie sie macicy?
No i nie odchodz, co Ci to da? tu rozne tematy sa, nie tylko o staraniu sie wiec dlaczego masz usuwac konto?

No i ja nie bede miala 10dc owulacji (choc wtedy sluzu mam najwiecej i najbardziej rozciagliwy i przezroczysty), mysle ze 10dc to poczatek dni plodnych, ale okaze sie jak kupie testy.

Ostatnia edycja:
reklama
Mou a morduj mnie juz wszystko jedno , naprawde skasuje profil bo po jasną cholere mam was tu dołowac swoja osobą i ciagle zagladac na pazdziernik czy styczen, mnie to juz wkurrrwia wszystko, a jak zajde kiedys w ciaze to w zyciu nie bede sie udzielać na zadnym forum w dupie mam to wszystko naprawde, mnie w tej chwili nie obchodzi ze ktos stracił dziecko np w 6 miesiacu, bo mam swoje tragedie z których sie musze kiedys podniesc, a 2 straty w ciagu 2 miesiecy to dla mnie za duzo i za wiele bólu, i tak nigdy nie zrozumiem ze jakies wstretne kurewki bzykaja sie z kim popadnie zachodza w ciaze nawet nie wiedząc z kim a potem albo maja tedzieci mocno w duuupie albo je oddaja, a osoby które tak cholernie chca miec dziecko , po prostu nie mają
jestem zła, rozgoryczona, zawiedziona, wsciekła, smutna i cholera wie co jeszcze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry