reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

tak wiem, Wasze odpowiedzi równie dobrze by mogły brzmieć;" i bardzo dobrze Ci tak, bo za szybko sie to stało, i to sama sie skazałaś na takie coś" ale jak wiecie to nie bylo celowe, stało sie , cieszyłam sie ze moze tak mialo byc, ze tym razem sie uda, bo gin sama mnie pocieszała ze ma takich ciąż mnóstwo i wszystkie są zdrowe, a nikt mi nie da gwarancji ze po miesiącu czy po roku po zabiegu ciąza bedzie zdrowa, moja siostra , moja znajoma tez zaszły po miesiącu po zabiegu i teraz mają swoje dzieciaczki i bylo wszystko dobrze a mnie sie nie udało, moze jest jednak powód tego, !! bede robić badania, ale na razie nie chce miec dziecka, wystarczy mi jedno,!!!! Może kiedys sie uda !!!
Dobra nie ważne, w piatek ide na szpital, a w nastepnym tyg prawdopodobnie wyjeżdzam na 2 tyg w góry, mój stwierdził ze muszę odpocząć od tego wszystkiego wiec mnie juz wszystko jedno !!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Mamuśka !!! nikt Ci nie mówi, że dobrze Ci tak !!! Wszystkie dobrze wiemy jak było i nikt Cię za nic nie wini. Tym bardziej Ty się nie obwiniaj. A mąż ma szczerą rację, że Cię zabiera na wakacje ! Ostatnio weszłam na pewne forum i prawie całą noc nie spałam. Mamuśka, są takie przypadki poronień że aż ciężko jest w to uwierzyć. Pewna dziewczyna pojechała do szpitala rodzić - już w 9 miesiącu oczywiście. Spóźniła się 20 minut podobno !!! Bo urodziła martwą dziewczynkę - już dziecko !!! A nie płód. I nie poddała się, stara się, już dwie ciąże poroniła. A przyczyną tego okropnego wypadku był supeł na pępowinie !!! 20min !!!!!!!! Ryczałam jak głupia. Nawet nie chcę myśleć co ta dziewczyna przechodzi... aż mi ciarki po plecach przechodzą jak nawet o tym pomyślę. Ty naprawdę nie masz co się poddawać !!! Ale faktycznie daj sobie odpocząć. Jedna dziewczyna donosi zaraz po poronieniu - a druga nie. Nie porównuj się do innych, co donosiły. Ty to TY. I uszy do góry !!!

Mamuska, daj spokój, nikt Cie nie obwinia, ani nie zazdrosci.. Wszystkie zyczylysmy Ci jak najlepiej! Głowa do góry, wczasy Ci dobrze zrobia ;)

Kochane, kuje mnie z prawej strony od wczoraj.. Nie byloby to dziwne gdyby nie fakt, ze nie mam tam jajnika.. Moze wyrostek??? :( Kochane, wczoraj chyba mialam owulacje.. Mozliwe to? @ mialam 9 maja! Co prawda okres trwal jakies 3-4 dni, i az do 15 maja caly czas kochalismy sie z finalem we mnie.. Owu miala mi wypadac 19-20 maj.. Mam cykle 24-25 dniowe.. Ale bez przesady by owu byla 2-3 dni wczesniej.. Co myslicie?

Mamuska23 Nie spodziewalam sie takich smutnych wiesci:(((,az mi sie plakac chce,jest mi tak przykro.Niewiem co powiedziec....,moze faktycznie za szybko,ale udalo Ci sie zajsc tak szybko-to nikt sie nie spodziewal ze znowu to sie tak skonczy.:-(Odpoczynek dobrze Ci teraz zrobi,i nie martw sie,napewno bedzie lepiej jak troche odczekasz i jak mowi Nikolaa,na wiosne bedziesz sie cieszyc malenstwem.Mam nadzieje ze nas nie opuscisz na forum,bo jestes jego czescia.Tule Cie,i odpocznij i wracaj do nas jak najszybciej:*

mamuska -jest mi bardzo przykro - myslalam ze mdlosci minely bo juz ten czas ze po proatu mijaja - jeszcze raz chcialam napsiac ze mi bardzo przykro z tego powodu !

szkoda ze lekarz nie dal ci duphastonu np na podtrzymanie ciazy skoro poprzednia skonczyla sie tragicznie ......

Maz ma racje zabierajac ciebie na wypoczynek -pozdrawiam i przytulam ciepło

Ostatnia edycja:
mamuska cholera bardzo bardzo mi przykro :-((
Nikt sie z Ciebie nie smieje, moze to za wczesnie a moze sa inne przyczyny, niech zbada Cie jakis dobry lekarz i stwierdzi co naprawde jest przyczyna..
Kochana trzymaj sie jakos, odpocznij i wroc do nas!
Buziaki wielkie!

reklama
mamuśka absolutnie cię nie obwiniam i nie myślę że ci dobrze tak to nie o to chodzi zaszłaś w ciąże i mocno trzymałam kciuki żeby było dobrze chodzi mi jednak że łyżeczkowanie to poważny zabieg i naruszana jest wtedy śluzówka macicy i napisałam to pod kontem tego żebyś nie szukała winny w sobie po prostu oznacza to że jesteś bardzo płodna a poroniłaś ze względów medycznych i mamuśka nie ma tu żadnej złej mojej woli czy nie pamiętasz jak ci pisałam że ta ciąża jest bardzo zagrożona zresztą nie tylko ja a co do opinii lekarza to hmmmmmmmm co ci miała powiedzieć miała cię denerwować to jeszcze bardziej nie wskazane niestety takie były realia cudem było że zaszłas tak wcześnie po tak poważnym zabiegu i naprawdę z całego serca mi ciebie żale i tego co przeżywasz.... i nigdy przenigdy nie pomyślałabym że "dobrze ci tak" trochę mnie tym uraziłaś nikomu nie życzę źle a wręcz przeciwnie ...........

Do góry