reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ja też się witam :)
Gratulacje Elizabeth !!!
Mamuśka - nie martw się, bo Ci się fasolka też denerwuje !!! A o której masz wizytę???

Ja już całą serię tabletek łykłam sobie... niestety nie mogłam znaleźć siemienia lnianego, więc na razie tylko wiesiołek i castagnus. Dziś 4 dzień cyklu, za 3 dni testowanko :) Być może faktycznie miałam w zeszłym cyklu owulację, ale w tym czasie co mi testów brakło. W tym miesiącu tak nie będzie bo mam o 10 sztuk więcej :) No i ja tak czekam na tę owulację, jak na dwie kreski ciążowego :)

HI hi - Rysica - czemu tego biednego misia tak ściskasz ??? ;-) ... ładne, ładne :tak:

reklama
MOU - oj bo jak się naoglądałam tych wszystkich fotek pazurków, to oni tak zawsze coś w ręku ściskają :p a ja nic takiego pod ręku nie mam jak pluszaki albo resoraki :p:p:p

Ja cały czas się przymierzam do kupna zestawu, ale jak wczoraj zaczęłam grzebać w moich pomidorkach, to nawet po dzisiejszej kąpieli mam czarne pazury :) zapomniałam założyć rękawiczek :-D Nie mówiąc już nic o tym, że niunia mi się wczoraj do ziemi dorwała !!! i zaczęła rozsypywać wokół siebie. Dziś z rana ze szlauchem biegałam, żeby to wszystko powymywać z płyt... a skąd. Na kafelkach takie czarne plamy wszędzie ... aż wstyd przed sąsiadami... eehhh Kilka razy musi chyba popadać, żeby mi to zmyło...

Dziewczyny na razie sie żegnam z Wami i z tym wątkiem !!!!!!!!!! wiedziałam ze nagłe brak mdłości to zły znak dla mnie !!! Na szpital idę ale nie wiem kiedy moze w piątek albo w poniedziałek, chyba ze zaczne krwawić to wtedy juz szybko !!! Dziś juz dziecka nie było !!!
trzymajcie sie cieplutko dbajcie o siebie , szybko zachodźcie w ciązę !! trzymam za was kciuki !!!!!!!!!!!!!

Mamuśka - nie mam pojęcia co Ci powiedzieć. Strasznie jest mi smutno, Tobie tym bardziej... wiem... Daj sobie troszkę czasu, i nie starajcie się teraz - może za dwa-trzy miesiące jak odpoczniesz troszkę. Jak będziesz lepiej się czuła, daj znać co powiedział lekarz. Buziaki, i nie poddawaj się !!!
... No i nie opuszczaj NAS, bo się wszystkie poddamy!!!

Jezu.. Mamuśka.. Aż mi łzy do oczu naszły.. Naprawde nie wiem co napisać.. Wierzyłam że tym razem się Wam uda.. Nie żegnaj się z nami.. Zaglądaj tu! Jeszcze się Wam uda, i tak jak MOU mówi, poczekajcie.. Jejciu, buziaki i trzymaj się kochana :przytul:

witam dziewczyny wchodzę a tu takie złe wieści
mamuśka nie łam się dobrze wiem jak chcesz dzidzi i będziesz miła teraz było za wcześnie.... aniołek chciał do ciebie wrócić ale niestety mu sie nie udało odczekaj teraz tyle czasu ile zaleci lekarz po zabiegu pewnie miałaś za bardzo wszystko pokiereszowane i ciąży było się ciężko utrzymać nie opuszczaj nas wesprzemy kiedy trzeba najważniejsze że wiesz że możesz zajść w ciąże poczekasz 3 miesiące i będziesz miała dzidzie na wiosnę przyszłego roku ... bardzo mi smutno bo mocno trzymałam kciuki za ciebie niestety los bywa okrutny i uczy nas pokory nie daj się ty wiesz że masz o co walczyć kiedyś rana się zagoi ...........

reklama
Nikolaa ma rację !!! Wydawało Ci się że jesteś gotowa po poprzednim zabiegu... ale może macica nie była. A to że teraz zaszłaś tak szybko - to tylko się cieszyć. Znaczy że jesteś 100% płodna, i możesz mieć dzidzie kiedy Twój organizm będzie gotowy na to. Pewnie nie był teraz... I tak Ci wszystkie zazdrościmy :-) - że możesz ot tak zachodzić w ciąże, bo my tu się staramy, łykamy leki, i nic. Nikolaa chciała się poddać, bo ma dosyć... na szczęście się nie poddała (prawda Nikola?) Ty Mamuśka tym bardziej się nie poddawaj, bo wiesz że możesz mieć dzidzię, a większość z nas tutaj tylko może mieć nadzieję że w końcu się uda. Każda kobieta traci mnóstwo wczesnych ciąż - nawet o tym nie wiedząc, bo się nie starają, i nie robią testów, a plamienia między miesiączkami wyjaśniają przedwczesną miesiączką lub czymkolwiek innym. Mi się zdaje, że ja też straciłam kilka ciąż (miałam bardzo często plamienia między @-mi) lekarz sam mi powiedział, że to właśnie mogły być wczesne poronienia - jeszcze płodu. Taka jest nasza fizjologia, i nic na to nie poradzimy. Kochana - wypocznij sobie, daj tym razem odetchnąć macicy, aż w końcu się uda :) zobaczysz.

Do góry