reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kochane dziekuje bardzo za zyczenia, bardzo mi milo :*
Mamuska ale mi Ciebie szkoda :( Nie mialam tak nigdy wiec moge tylko sobie wyobrazic co czujesz:(

reklama
xXxIzuLQaxXx No wlasnie nie wstaje o jednej porze,wstaje jak Maja mnie budzi a to jest roznie miedzy 6.30 a 9rano.

Więc tak do końca to nie jest wiarygodny wykres.. Ale mam nadzieje że coś z tego wyniknie! ;)

Bo dwa ostatnie cykle (czyli te po odstawieniu tabsów) miałam 38 dniowe... Więc pewnie i ten będzie długi, a skoro owulka jest na 2 tyg przed @, to tak to jakoś wyjdzie. Robię codziennie testy owulacyjne, więc zobaczymy czy będę mieć owulkę ;)

Będziesz będziesz ;) Trzymam kciuki! A jak to jest, może się orientujesz, czy jak sie ma jeden jajnik to owu jest co dwa miesiące?? Bo różne są opinie..

ja tez prowadze wykres to zaden wyczyn ;]

wyczynem jest jego interpretacja

Tak tak, ale w moim wypadku ciężko by było mierzyc tempke o tej samej porze rano, bo nieraz mała się budzi o 5 rano, i np mierzyłabym ok 6 rano, to tylko po godzinie snu.. a trzeba po minimum 3 godzinach.. O to mi chodzi :) Bo interpretować umiem, bo w pierwszej ciąży prowadziłam wykres, i się zaraz udało. A teraz mi to nie wychodzi.. Tak na oko wszystko robie hehe ;D

Teraz gdzieś za 2 lub 3 dni mam mieć owu, jednak nie wiem czy przez stres związan z maturą mi się coś nie przestawi.. ;/ Dowiem się 2 czerwca, bo wtedy mam mieć @.. A jak coś to fajny prezent na dzień dziecka będe miała ;D

IzulQua -
co do owu z jednym jajnikiem, to ja słyszałam, że jest normalnie co miesiąc, bo jak jest jeden jajnik to przejmuje funkcje drugiego jajnika, którego nie ma. A czemu pytasz? Coś przegapiłam?
Ja chciałam prowadzić wykres tempki, ale
po 1 mam kiepski termometr - niby elektroniczny, ale jak isę 3 razy pod rząd mierzy, to każda wychodzi o kreskę, dwie wyższa niż poprzednia :/ a jak Szymek miał gorączkę to mi potrafił być co pomiar to o pół stopnia większy (mierząc raz po raz)...
a po 2 też różnie to u mnie z tym wstawaniem jest :/

Ja tez mam elektroniczny,i i zobaczymy co z tego wyniknie,dzisiaj mam skok temp.wiec moze dzis jest owulacja,wg tego powinnam @ dostac 31maja w 31dc,czyli cykl bylby taki sam dlugi jaki mialam przed ciaza po Castagnusie,wtedy owulacje tez mialam cos ok 17,18dc.

XXX- wiesz mozesz sbie o 5 mierzyc tzn budzik nastawic zmierzyc i isc spac i wtedy nie masz roblemu - ja tak robie bo wtedy wiem ze na pewno o stale porze mam badana tempke - gorzej z obserwacja syzjki bo tu to juz ze tak powiem mam rozchiwane godziny a tez powinno sie o stalej porze siedziec

IzulQua -
co do owu z jednym jajnikiem, to ja słyszałam, że jest normalnie co miesiąc, bo jak jest jeden jajnik to przejmuje funkcje drugiego jajnika, którego nie ma. A czemu pytasz? Coś przegapiłam?
Ja chciałam prowadzić wykres tempki, ale
po 1 mam kiepski termometr - niby elektroniczny, ale jak isę 3 razy pod rząd mierzy, to każda wychodzi o kreskę, dwie wyższa niż poprzednia :/ a jak Szymek miał gorączkę to mi potrafił być co pomiar to o pół stopnia większy (mierząc raz po raz)...
a po 2 też różnie to u mnie z tym wstawaniem jest :/

Tak się pytam :)

Ja tez mam elektroniczny,i i zobaczymy co z tego wyniknie,dzisiaj mam skok temp.wiec moze dzis jest owulacja,wg tego powinnam @ dostac 31maja w 31dc,czyli cykl bylby taki sam dlugi jaki mialam przed ciaza po Castagnusie,wtedy owulacje tez mialam cos ok 17,18dc.

Ja słyszałam właśnie że elektroniczne są beznadziejne.. Powodzenia w starankach! ;)

XXX- wiesz mozesz sbie o 5 mierzyc tzn budzik nastawic zmierzyc i isc spac i wtedy nie masz roblemu - ja tak robie bo wtedy wiem ze na pewno o stale porze mam badana tempke - gorzej z obserwacja syzjki bo tu to juz ze tak powiem mam rozchiwane godziny a tez powinno sie o stalej porze siedziec

Z moim sczesciem to ustawie na 5 a mała sie o 4 obudzi ;D

Ale jestem zła aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!:wściekła/y: Wróciłam od księgowego i kurcze muszę teraz od nowa latać po lekarzach potem znów wypełniać wniosek o zaisłek opiekunczy i tak w kółko , łeeeeeeeee,, dobrze ze jutro ide do gina rana to przy okazji zachaczę o lekarze zeby mi poprawił zwolnienie mojego bo tak tam namotane ze szkoda gadać , a muszę to załatwić bo szkoda aby nam 500zł z przed nosa uciekło !!!!! ehhhhhh !!!!!!

Rysica, Ollena dzięki kochane, mówię Wam nigdy sie tak źle chyba nie czułam, ojjjj zeby tylko było wszystko dobrze, zebym donosiła i szybko urodziła i na tym KONIEC Z DZIEĆMI !!!!!!!!!! nie jestem stworzona do ciąż, bo najchętniej poprosiłabym kogokolwiek aby mnie dobił zebym sie juz tak nie męczyła, Już sie nawet modle codziennie aby mi to przeszło juz i zeby dziecko było zdrowe - wiadomo jak trwoga to do Boga !!!!!!

Mamuśka - PRZESTAŃ MARUDZIĆ, BO CIĘ WYKLNIEMY !!! - HE HE - taki żarcik oczywiście :)
Ale ty masz bejbisa w małym swoim brzuchalu a my nie :(
A teraz tak poważnie - ja to nie miałam mdłości jak byłam w ciąży - ale teraz marzę nawet o mdłościach...
Dziś byłam u lekarza, okazuje się, że miałam owulację jak się patrzy bez nawet jednego zdania!!! Czyli jestem owulacyjna - Juhuuuu !!! Mało tego - moje wyniki hormonów są tak idealne, że aż strach. Wszystko jest w normie - tak że każdy wynik wypadł idealnie po środeczku między normami.
Więc co?
Teraz MM musi sobie "zrobić dobrze" w poradni ... buuuuchaahaaaa
Mój mi właśnie kazał dopisać (jak zobaczył mojego posta) - bo od jakiegoś czasu mnie wredny podgląda... wrrr... że to badanie wykonuje "szerokoustna pielęgniarka" !!!!

Ostatnia edycja:
Mou juz nie narzekam, bo teraz to juz cholera jestem załamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dziś w nocy i w dzien było tak tragicznie a teraz ??????????? CISZA !!!! nawet mdłości nie mam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na razie nie dopuszczam myśli ze jest coś nie tak, może po prostu juz bedzie dobrze :) OBY !!! Kurcze nie bede spać w nocy tak sie bede martwić !:(((((((
Cieszę sie ze wyniki są idealne, wiec czas na Twojego ,haha pielęgniarka szerokoustna haha ale sie uśmialam !!!

reklama
... ha ha ha - Julia Roberts ma takie usta o jakich marzy... no niestety ja takich nie mam... mmmm
A co do braku mdłości, to absolutnie się nie martw - przecież o tym właśnie marzyłaś - o braku mdłości...
Jutro od razu będziesz miała zrobione USG ?

Do góry