reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Dobrze, że po drodze nie rozlała:-)

GRATULACJE!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D

Dzięki :) A to że nie rozlewa - to jasne :) :) :) Jak miała 7 miesięcy - sama łyżeczką jadła. Zaraz po porodzie trzymała prosto główkę, a po tygodniu odwracała się na boki. Położne były w szoku! Ja też !!! Ale sprawność ruchową nienadrabia sprawnością mowy niestety. Ponoć te dwie rzeczy często rozwijają się oddzielnie.

reklama
Do pewnego roku życia tych zdolności się nie rozdziela. Dziecko opóźnione w jednej z tych dziedzin jest dzieckiem z opóźnieniem pscyho-rychowym. Mój wcześniak, mam te wszystkie tematy przerobione... Mój był ruchowo opóźniony a teraz... Biega jak szatan! A gada jak nakręcony... Teraz bardzo ładnie łapie norweski:tak: Czasem mu się myli i liczy: jeden, dwa, trzy, åtte, ni, ti :-D Dzieci są kochane...
A z tym że sprawność ruchowa i mowy rozwijają się oddzielnie masz rację. To idzie lawinowo, etapami. Widzisz mój wyszedł z opóźnienia ruchowego i wtedy meeega ruszył z mową.
Co tam porabiacie wieczornie staraczki? Ja już lece kąpać Elvisa i jakaś kolacja... Może naleśniki? Dawno nie jedliśmy...

Hejcia dziewczyny:)
Ollena jak sie czuje twoj synek?Mam nadzieje ze juz lepiej?
Rysica super:) Szybko ci poszlo odpieluchowywanie:)My Majke czasami puszczamy bez pieluszki,siadamy na nocnik,ale narazie jescze nie wie o co chodzi,a teraz odlozylismy odpieluchowywanie,przez to ze ostatnio tak chorowala.

Bylismy dzis u lekarza znowu na kontrolnym wazeniu,no i Majka przytyla:) 150g,ale zawsze to cos.Wazy teraz 10,350,wiec prawie idealnie,wagi urodzeniowej nie potroila,ale wyglada dobrze.6 czerwca mamy przyjsc znowu na wazenie.lekarz pokazywal mi wyniki badania krwi,i wszystko jest ok,tylko monocyty sa troche podwyzszone,ale to moze byc po przebytej trzydniowce.

Ostatnia edycja:
MOU - opiszę Ci na priva a propo tej kostki, a powiedz, masz jakiegoś znajomego dobrego ortopedę czy rehabilitanta, który mógłby pomóc?? Bom ciekawa ;]
Kasiik - wcale nie szybko!!! Było 6 prób, w tym pierwsza, najdłuższa, od sierpnia do października i się wtedy nie udało, dopiero teraz...

Ja już mam prawie wolne - jeszcze Szymek usypia ale lada moment zaśnie ;)
Próbuję męża namówić, żeby pojechał do McDonalds po lody z podwójną polewą czekoladową, ale się nie daje... Buuu...
a my postanowiliśmy, po długiej rozmowie, wymianie pomysłów i po konsultacji z rodzicami (którzy nam baaardzo pomagają), że jak teraz nie wyjdzie to dalej się będziemy starać :) uffff! cieszę się :)))) jakoś tak mi się spokojniej zrobiło ;)

Ostatnia edycja:
witam wieczornie, ja dzis na zakupach urodzinowych dla meza 21 ma 30stke hihi no i z kolezanka sobie po sklepach pochodziłysmy ;]
potem wieczorne bieganie- treba sie wziasc za siebie hihi ;]

mamo kubusia- widze ze tez masz wczesniaka a z ktorego tygodnia ciazy ? moj 30 -nikt nie wie czemy sie tak wczesnie urodzil

a przyszly mi testy owulacyjne z allegro no i dzis robilam i hmm wyszla mi kreska kontrolna super a ta wlasciwa blada wiec jeszcze nie czas ;>

Ostatnia edycja:
mamuniu ja myslalam, ze Twoj Kuba ma dopiero skonczoe 2 lata i dlatego sie zdziwilam, ze tak dlugo trzyma siku i ze tak szybko odpieluszony:)
mamuska nie ma czegos takiego jak najwyzszy czas dziecka na odpieluszanie. Dziecko ma byc gotowe na pozegnanie sie z pielucha, nie wolno tego robic na sile, bo 'ma juz 2 lata, bo najwyzszy czas'. :-)
Rysica nie jedz lodow z McD! Pracowalam tam 2 miesiace i wiem ile oni tamte lody trzymaja...jesli nie schodza to nawet tygodniami i sami przypominaja miedzy soba zeby nikt czasami lodow nie zjadl bo nie swieze (pracownicy, o ludzi sie nie martwia).
kasik dziekuje za pamiec, Patryk juz dzis caly dzien ok, wczoraj wieczorem mial jeszcze goraczke i wymiotowal, ale dzis odpukac super.

A ja jutro koncze 25 lat!! Zle sie z tym czuje szczerze mowiac...

MOU - opiszę Ci na priva a propo tej kostki, a powiedz, masz jakiegoś znajomego dobrego ortopedę czy rehabilitanta, który mógłby pomóc?? Bom ciekawa ;]
Kasiik - wcale nie szybko!!! Było 6 prób, w tym pierwsza, najdłuższa, od sierpnia do października i się wtedy nie udało, dopiero teraz...

Ja już mam prawie wolne - jeszcze Szymek usypia ale lada moment zaśnie ;)
Próbuję męża namówić, żeby pojechał do McDonalds po lody z podwójną polewą czekoladową, ale się nie daje... Buuu...
a my postanowiliśmy, po długiej rozmowie, wymianie pomysłów i po konsultacji z rodzicami (którzy nam baaardzo pomagają), że jak teraz nie wyjdzie to dalej się będziemy starać :) uffff! cieszę się :)))) jakoś tak mi się spokojniej zrobiło ;)

Ty, może Ty w ciąży jednak jesteś że masz takie zachcianki? ;D

Kasiik, jak Ty masz cierpliwość do prowadzenia tego wykresu.. I to jeszcze przy dziecku dajesz rade wstawać o tej jednej porze codziennie?? Ja próbowałam prowadzić, i skończyło się po dwóch dniach..

Ollena wszystkiego najlepszego :) spełniania marzeń, dużo miłości , radości, :D no i szybkiego zajścia w ciążę :-)
kk006-d.jpg

No i u mnie sie juz zaczęło :wściekła/y: rzygam jak kot od samego rana :( w nocy juz wiedziałam ze tak zacznę dzien bo niesamowicie mnie cofało nawet jak leżałam :wściekła/y: dobrze ze juz jutro wizyta to wykupie od razu czopki i oby było mi lepiej !!!!!!!!!!!!!!!!!! a dzis jak na złość musze isc na miasto i załatwic pare waznych spraw :((((((((((((((((

reklama
Ollena wszystkiego najlepszego :) spełniania marzeń, dużo miłości , radości, :D no i szybkiego zajścia w ciążę :-)
Zobacz załącznik 354960

No i u mnie sie juz zaczęło :wściekła/y: rzygam jak kot od samego rana :( w nocy juz wiedziałam ze tak zacznę dzien bo niesamowicie mnie cofało nawet jak leżałam :wściekła/y: dobrze ze juz jutro wizyta to wykupie od razu czopki i oby było mi lepiej !!!!!!!!!!!!!!!!!! a dzis jak na złość musze isc na miasto i załatwic pare waznych spraw :((((((((((((((((

Ollena, wszystkiego NAJ!

Kochana, wybacz, ze pytam ale brałaś też te czopki w tamtej ciąży??

Do góry