reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej mamuski:)
NikolaaCo sie stalo??
mamusia BlaneczkiTrzymam kciuki:)

A ja tez ostatnio zero czasu,przygotowywalam ozdoby na komunie kuzyna.Do tego wczoraj byly urodziny siostry.A dzisiaj przyjezdza moja babcia z Polski,i tez kolo 12 uciekamy ja przywitac:)
U mnie 13dc,.temperatura spadla nisko jak widac na wykresie,dzisiaj troche wzrosla-moze zbliza sie owulacja?A moja corenka szaleje juz na calego,chodzi a znaczy juz biega po wszystkich pokojach,rozrabia:) ostatnio czesto piszczy (nauczyla sie od kuzynki):) troche wiecej zajec mamy teraz -bo chodzimy za nia i sprzatamy;-) ale i tak zaraz wszystko laduje spowrotem na podlodze...:)
A to bylo moje zajecie przez ostatnie dni:)

Ostatnia edycja:
reklama
ja od 4 nie śpię żołądek mnie tak boli, że zaraz oszaleje pogoda do du.... wieje chmury całą noc lało...........ja znów jęczę sama siebie mam dość sorki za przynudzanie........
kasik
nie wiem jak to pisałam że zgubiłam dwa słowa hahahaahha :-D:-D:-D ciemna masa ze mnie ale już poprawiłam... ozdoby śliczne:-)...........

rysica widzisz fajnie masz z fryzjerem ja też się muszę wybrać... ciekawe co w końcu wymyślisz

Ostatnia edycja:
I ja się witam z rana :)
No i dzieje się coś nieprawdopodobnego!!!! Niunia jeszcze śpi!!! A zawsze wstaje między 5-6 ... hmmm jak dooobrze :) Ale już tęsknię za "robaczkiem" i chyba pójdę ją posmerać po stópkach he he.
Ale miałam śmiechu też z niej, bo zaczęła gadać przez sen... zapytała - "co to?" i zaczęła się chichrać :-D byłam pewna, że nie śpi, a ona tylko na drugi boczek hop siup, i oczka twardo zamknięte... Chyba jej się podczas snu przypomniało, jak wrzuciła do kibelka wczoraj cały zestaw krzyżówek, plus rybkę z którą się kąpie... i ona wtedy w wodzie zaczyna bulgotać i śpiewać... pewnie chciała sprawdzić czy w "mniejszym" basenie też się uda... nie wspominając jak do tego próbowała jeszcze swój koc upchnąć !!!! ojojojoj, w sumie nie powinnam się dziwić, że śmieje się przez sen... sama z siebie chyba :-D

Nikolaa Aaa,to o to chodzilo:) Wsciec sie mozna-a najczesciej wylaczaja jak w domu porobione i czlowiek ma czas zeby wejsc na neta a go nie ma.U nas tak ostatnio bylo.
Mousefish Ale agentka z twojej córuni:-D

U mnie jeszcze rok, jak chrześniak pójdzie do komunii :) Chyba już powinnam zbierać na prezencik :)
Mamuśka - ja nie mam pojęcia co to są mdłości w ciąży. Jedyną mdłość miałam jak próbowałam zapalić papierosa, i jak mnie zmuliło - to jak wcześniej pisałam od razu wiedziałam, że jestem w ciąży :) I od tamtej pory - czyli już 3 lata - nie palę :) A odruch na papierosa mam taki sam do tej pory, jak tamtego pamiętnego dnia :) :) :)
Aaaa - w ciąży jadłam tylko warzywa i owoce. Przede wszystkim kwaśne - czyli ni wpiął ni wypiął - powinien być chłopak - a ja wpierdzielałam minimum kilo pomarańczy dziennie :) A zawsze się mówi że kwaśne na chłopaka - no cóż - to tylko bujdy takie:) żeby sobie umilić ciążę, i żeby się tak właśnie zastanawiać... "A zjadłam to - to było słodkie - to dziewczyna będzie... o nie, zjadłam kwaśne - ooo to będzie jednak chłopak" i tak w koło :) :) :) Jestem chodzącym przykładem, że według tego co jadłam powinien być chłopak :)
A tak jak któraś z dziewczyn pisała - jak poszła na USG to od razu jajka było widać he he - ja idąc na USG miałam nadzieję że będę znała płeć - i byłam pewna że chłopak będzie - a tu proszę - identyczna sytuacja - od razu cipuszkę było widać :)

To i Ja juz jestem :p
Mou buziak :* nie gniewasz sie co ??????? a mała przekosmiczna, proszę Jej nie budzić, niech sie aniołek wyśpi, bedzie miec lepszy humorek :)
Nikola oj Ty to masz ciągle pod górkę ale niedługo musi być juz z górki, !!!!!!!!!!
Kasiik a co to za dzieło stworzyłaś ???????

Wczoraj tak siedziałam wieczorem i ryczałam juz bo zwątpiłam !!!!!! Dlaczego wszystkie moje znajome miały bądź mają super spokojne ciążę, bez zadnych wymiotów bez mulenia bez takiego samopoczucia jak Ja, a Ja juz w 3 ciążach czuje sie tragicznie, Ja mam juz tego dość, przeciez funkcjonować normalnie sie nie da, bo gdzie wyjdę boje sie zebym nie rzygała gdzies w krzakach w domu w cale nie lepiej jak ktoś przyjdzie !!!!!!!! Juz siedzie i sie modlę aby te mdłości mi przeszły jak najszybciej i mogła sie cieszyć choć z jednej ciąży, a nie wstając z rana od razu miec zły humor bo nudnośći 24h na dobę noc, dzien, noc ,dzien i tak ***** w kółko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! WYKONCZĘ SIE !!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mou a ja mam już gdzieś wszystko ważne aby szybko tą ciążę przejść i urodzić zdrowe dziecko -syn czy córka aby tylko juz było !!!!!!!!!!
I koniec wiecej dzieci !!!!!!!!!!!Mam takiego doła że juz nie chce wiecej razy tego przechodzić !!!!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mamuśka :(napewno ciezko,ja tego nie przezylam w caizy,ale potrafie sobie wyobrazic ze napewno bardzo to przeszkadza w codziennym funkcjonowaniu,ale to przeciez dobry znak ze fasolka sie rozwija.A zawsze mozesz isc do gina i moze ona ci cos na mdlosci przepisze poradzi.Znalazlam takie cos,moze cos ci pomoze:Mdłości i wymioty bardzo często występują w pierwszym miesiącu ciąży i mogą trwać do końca trzeciego miesiąca. Zaleca się nie wstawania od razu z łóżka. Pół godziny przed wstaniem z łóżka zjedz banana, sucharka, bądź suche płatki kukurydziane. Warto również spożywać w ciągu dnia 5 mniejszych posiłków, zamiast 3 duże. Najlepiej co 2 godziny zjedz mały posiłek, nie dopuszczaj do uczucia silnego głodu. Jedz na to, co masz ochotę, ale niech to jednak nie będą tłuste i pikantne potrawy. Pieczywo, makarony, ziemniaki i owoce są teraz twoim sprzymieżeńcem. Pij płyny między posiłkami, a nie w trakcie posiłków. Kiedy czujesz, że robi ci się niedobrze, spróbuj pogryzać herbatniki lub owoc. W ciągu dnia staraj się, jak najczęściej odpoczywać. Przed zaśnięciem wypij szklankę mleka czy kakao, zjedz lekki posiłek. Witamina B6 pomaga opanować mdłości, ale nie dawkuj preparatów witaminowych bez porozumienia ze swoim lekarzem. Najlepiej spożywaj produkty bogate w tą witaminę np. płatki zbożowe, kiełki pszenicy, tuńczyk, banan. Unikaj częstego przebywania w kuchni, gdzie dominują różne zapachy i staraj się systematycznie wietrzyć pomieszczenia w mieszkaniu.

Mamuśka - pewnie że się nie obraziłam !!!
Spróbowałaś sposobu z macą, albo z sucharami??? To nie żadne mity. Jak będziesz przegryzać takie suchary, to Ci soki będą wchłaniać.
A ja mam już wyniki. We wtorek z powrotem do lekarza, bo się z babą w rejestracji nie dogadałam. Sama do mnie wczoraj zadzwoniła, i powiedziała żebym od razu przyszła po receptę na żelazo, bo mam mocną anemię !!! Ale mi nowość powiedziała hehe, Ale trochę mnie zmartwiła że lekarz kazał jej zadzwonić, widocznie bardzo takie sobie te moje wyniki... Już miałam stwierdzoną anemię dwa miesiące temu, ale nie dzwoniłi do mnie żeby mnie o tym informować... hmmmm.... no i podobno hormony są ok. Więc ja już nie wiem... ciekawe czy anemia wpływa na owulację... ??? Zaraz poszperam w necie....

mamuska nie dziwie sie, ze masz dola, wspolczuje i mam nadzieje, ze szybko Ci to przejdzie, bo to naprawde upierdliwe a jeszcze majac drugie dziecko pod opieka to mozna sie wykonczyc... ah jaka ta pierwsza ciaza byla fajna, czlowiek mogl lezec i odpoczywac calymi dniami, w drugiej juz nie bedzie tak lekko:(
MOU swietne pomysly ma Twoja coreczka, na szczescie moj na nic takiego nie wpada. A Ty spac nie mozesz? zamiast spac i korzystac z tego, ze mala spi to Ty chcesz ja budzic, szalona! Moj ostatnio o zgrozo wstaje ok 7.30, ja oczu nie moge otworzyc a on lazi od rana i marudzi, wczoraj padl o 12, kurcze musze go jakos przestawic znowu na spanie do normalnej godziny porannej.
MNie brzuch boli na dole i plecy, kuzwa ja juz nie wiem kiedy ta owulacje mam, wg obliczen 2 dni temu wiec dlaczego nadal mnie boli brzuch?:/
Dowiedzialam sie, ze testy owu w PL kosztuja ok. 34zl za 5 sztuk w opakowaniu, wiec grosze, kupie juz jak tam dolece.

reklama
Kasiik ja to wszystko robie, tzn nie jem 5 mniejszych posiłków bo jak mnie bardzo muli to cos przegryzam bo wtedy jest ciut lepiej, rano zanim wstanę jem albo 7 daysa albo pare flipsów, biszkoptów itd szykuje sobie juz pod poduszkę wieczorem , siku nawet trzymam zeby niewstawac z pustym żołądkiem, banany jem, sucharki tez i nic !!!!!!!!!!! na imbir juz nie mogę patrzec bo mnie odrzuca od razu , woda z cytryna tez nie pomaga, macy do tej pory nie znalazłam ale nie byłam w tym wiekszym sklepie jeszcze wryyyyyyyyyyy, nic tylko siąść i ryczeć !!!!!!!!!!!!!
Na wizycie w środę poproszę o te czopki może bedzie lepiej- ojjj mam taką nadzieje !!!!!!!!!!!
Poza tym u mnie sie niesprawdziło ze mdłości przechodzą po I trymestrze, utrzymywały sie u mnie do 7 miesiąca :(((((((((((((((((((((((
Mou ciekawe co powie Ci lekarz !!!!!!we wtorek sie okaże !!!!!!!!!

Do góry