reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mamusia ja sie czułam przeważnie na tydzien przed jakbym miala dostać przez te bóla brzucha, no ale nie dostałam, i tak w kazdej ciąży miałam , np teraz sie zorientowałam właśnie przez te bóle dziwne jak na ciązę ze raz są a za chwile przechodzą !!!!!!
Trzymam kciuki zeby nie przyszła @ i żeby była tam juz fasoleczka :D
kasiurek nie koniecznie na @ te objawy niektóre mają takie nawet jak są w ciąży !!

reklama
objawy jak na zblizajaca sie @ ...a kiedy odstawialas antyki?
miesiac temu :sorry2:minie w ten poniedzialek :confused:

Mamusia ja sie czułam przeważnie na tydzien przed jakbym miala dostać przez te bóla brzucha, no ale nie dostałam, i tak w kazdej ciąży miałam , np teraz sie zorientowałam właśnie przez te bóle dziwne jak na ciązę ze raz są a za chwile przechodzą !!!!!!
Trzymam kciuki zeby nie przyszła @ i żeby była tam juz fasoleczka :D
kasiurek nie koniecznie na @ te objawy niektóre mają takie nawet jak są w ciąży !!
A ja zawsze na dzien dwa dni gora przed ale przychodzila :tak:
Z Blanka tez tak mialam te bole ale powiem wam ze jestem glupia wiecie juz jestem glupia :dry:czekam na miesiaczke teraz jesli nie pjawi sie do 1.5tyg to ide do lekarza na badanie krwi

wiesz moze byc tak ze jestes w ciazy , ale jesli ejstes napomopowana i w ogole to raczje na ciaze- ja sie dwa razy nastwialama dwa razy mialam jak na @ wbijalam ze to ciaza i wyslzo ze to okres- ogolnie to trzeba poczekac

mamuska to fakt, zapomnialam ze u Ciebie nie bylo 'prawdziwych' staran, trzymam kciuki za coreczke, bedziecie sie chcieli dowiedziec plci przed porodem?
Izulq ales Ty mlodziutka...dopiero matura, piekne czasy, wydaje mi sie, ze to tak niedawno u mnie, te nerwy, a jednak matura okazala sie niezbyt trudna, wspaniale wspominam te czasy i zaluje, ze nie zdalam wiecej przedmiotow na poziomie rozszerzonym:( To juz 6 lat, matko...
Musze jeszcze dopisac, ze w tym wieku to ja o dzieciach nie myslalam, wiec podziwiam;) teraz wszysscy sie pukaja w glowe slyszac, ze w wieku 22 lat w ciaze zaszlam...Nie zaluje, ale moglam poczekac i jeszcze poszalec, pozwiedzac swiat..

Ja tylko WOS pisałam na rozszerzonym, a też żałuje że nie więcej.. Ale już za późno. ;)
Wiesz, jak urodziłam to miałam prawie 20 lat ;) Teraz już za miesiąc 21 mi stuknie hehe ;) Więc jak drugie urodze to będę miała przeszło 22 lata, biorąc pod uwagę że zajdę we wrześniu, tak jak planujemy ;P

IzulQa dzięki, jak na razie mdłości nie opuszczają mnie nawet w nocy ;( dla mnie to dziwne ze i w nocy są, ale cóż nic na to nie poradzę !!!!!fakt jak są mdłośći to znaczy ze jest ok, przekonałam sie o tym juz, bo wtedy właśnie tydzien mnie męczyło i to strasznie nawet i w nocy wymiotowałam a po tym ostatnim krytycznym dniu bez jedzenia i picia nagle wszystko mineło jak ręką odjął no a za pare dni juz ta wiadomość :( ale tym razem bedzie dobrze juz na pewno :)
fajnie ze zdałaś te ustne juz :)
Ja to pamiętam jaki to dla mnie był stres, byłam pewna ze nie zdam ogólnie matury ale sie okazało inaczej dzięki Bogu hehe ;) i teraz to mi sie śmiać chce z tego :)
Ollena ja zdawałam maturę 4 lata temu, a urodziłam małego mając tak jak TY 22 lata :p nie powiem na początku jakoś źle sie czułam tzn wszyscy znajomi jeszcze nie mieli dzieci balangowali korzystali z życia na całego itd a Ja w domu z dzieckiem przy pieluchach ale na szczęście to mi bardzo szybko minęło i nie żałuje w żadnym wypadku :) oddałabym wszystko za Jasia :* mały był planowany ale jakoś wtedy nie zdawałam sobie sprawy z odpowiedzialności i może dlatego taka lekka depresja po porodzie , ale jednocześnie byłam szczęsliwa- no głupie uczucie jednym słowem

idę na plac z małym niech sie wybiega to szybciej zaśnie ;) poza tym muszę isc kupić rurki w biedronce bo dzien bez słodkiej rurki to dzien stracony :-)

Będzie dobrze ;)

Ten tydzien jest przeznaczony na miesiaczke a dzis to byl ostateczny dzien kiedy powinna sie pojawic ..zawsze juz o tej porze mialam a dzis nie ma nic kluje cos tam z rana do popoludnia i potem nic od dwoch dni zrobiulam test i wyszedl negatywny wiec mysle ze to zaburzenia tylko pytanie jak dlugo mam teraz na nia czekac ? jak mnie jeszcze na nia nie zbiera ? a moze sie wstrzymala strasznie sie czuje jak bomba zegarowa ...?!

Wiesz, zmierz sobie jutro koło 7 rano temperature "tam", przed wstaniem z łóżka, itd ;) Jak będzie tak koło 37 st lub powyżej, to powtórz test ;) Mi tempka oznajmiła ciąże ;) Chyba że jesteś przeziębiona, to mierzenie "oszuka".. Powodzenia!!!

Iza to i tak wczesnie :-)
mamuska to wychowujemy czyscioszkow, oby im to zostalo! :-)
Ja tez zrobilam test w dniu spodziewanej @ i wyszedl negatywny, dopiero po tygodniu wyszly II kreski. Caly czas bylam pewna, ze dostane @, mialam silne bole jajnikow, chwilami bieglam do wc myslac ze juz jest @. Powtorzylam test tylko dlatego, ze mialam jeden i tak z glupa go zrobilam, lezal w lazience i po jakims czasie dopiero sobie o nim przypomnialam. Nie powiem zebym sie nie zdziwila;)))

Ollena hehe nieźle, wyobrazam sobie twoja minę :p
Mou mam nadzieje ze sie nie obraziłaś za tej mój żart co ????????????

miesiac temu :sorry2:minie w ten poniedzialek :confused:

A ja zawsze na dzien dwa dni gora przed ale przychodzila :tak:
Z Blanka tez tak mialam te bole ale powiem wam ze jestem glupia wiecie juz jestem glupia :dry:czekam na miesiaczke teraz jesli nie pjawi sie do 1.5tyg to ide do lekarza na badanie krwi
czyli w ten pon bedzie 28 dni ? czy ponad 30 ? bo jelsi dopiero bedzie 28 to i na okres i na @ jest za wczesnie ;]

Dziewczynki - ostatnio mam tak dni zawalone wszystkim, że czasu mi brakuje totalnie a wieczorami padam!
Mamusia Blanusi - 3mam kciuki dalej ! Jak nie ma @ to jeszcze nic straconego!
Mamuśka - obyś miała mdłości małe i do wytrzymania! Ale dla mnie mdłości nie mają związku z prawidłowością ciąży - widzisz, wtedy miałaś mega mdłości a i tak źle się skończyło, więc ja na Twoim miejscu bym kompletnie nie traktowała mdłości jako wyznacznik prawidłowej ciąży. JA mdłości nie miałam (poza takimi jak czymś jechałam) i Szymek jest cały i zdrowy i się super przez całą ciążę rozwijał, o! :)

a ja jutro do fryzjera idę - nie wiem co sobie zrobię na głowie :p
a dziś mąż mnie zabrał do kina na Fast Five (Szybcy i wściekli 5" - boooski film :D Uwielbiam tę serię!!! :D

Ostatnia edycja:
Dziewczynki - ostatnio mam tak dni zawalone wszystkim, że czasu mi brakuje totalnie a wieczorami padam!
Mamusia Blanusi - 3mam kciuki dalej ! Jak nie ma @ to jeszcze nic straconego!
Mamuśka - obyś miała mdłości małe i do wytrzymania! Ale dla mnie mdłości nie mają związku z prawidłowością ciąży - widzisz, wtedy miałaś mega mdłości a i tak źle się skończyło, więc ja na Twoim miejscu bym kompletnie nie traktowała mdłości jako wyznacznik prawidłowej ciąży. JA mdłości nie miałam (poza takimi jak czymś jechałam) i Szymek jest cały i zdrowy i się super przez całą ciążę rozwijał, o! :)

a ja jutro do fryzjera idę - nie wiem co sobie zrobię na głowie :p
a dziś mąż mnie zabrał do kina na Fast Five (Szybcy i wściekli 5" - boooski film :D Uwielbiam tę serię!!! :D

hihi a dlugie masz wloski ? ja mam krotki i u mnie nie da sie poszalec co najwyzej z kolorem ;] ale mialam za lopatki jak poszlam scic na krotko wlacznie z wygoleniem glowy ;] hyhy

reklama

wwwwwwwwwwwwwwwwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ja cały dzień nie miałam netu normalnie nic tylko sie wściec....
mamuśka
co do mdłości to naprawdę stary przesąd z moich koleżanek tylko jedna miała mdłości i to ona poroniła reszta owszem przymuliło ale zero wymiotów to żadna reguła i nie martw się.... a co do jedzenia to ja miała tak z wiki że w pierwszym trymestrze cały czas glamałam buzią i z taką koleżnką byłysmy równo w ciązy i obie mamy dziewczynki obie to były niespodzianki i obie żarłyśmy tonami lody:-) ..... moja mama na dziewczynkę(mnie) jadła jabłka żółty ser i kiszone ......
mamusia blaneczki beta wszystko wyjaśni wiec polecam jak nie to tzymam kciuki za następny test choć ja w testy nie wierze
izka to grtki i trzymam kciuki za wyniki pisemnych
kasiurek ile tych testów zmówiłaś????
rysica
buziaczki

co do macierzyństwa i wieku to hmmmmmmmm z jednej strony dobrze wcześnie ale później też dobrze byle nie za późno..... ja maiłam 25 lat zdążyłam się wyszaleć no i przede wszystkim dojrzałam emocjonalnie myślę że jeśli chodzi o mnie to wcześciej bym nie chciała zresztą mojego poznałam mając 23 lata wiec ciężko by było się wyrobić żeby było po kolei a tak zawsze chciałam i tak mam ślub i rok po ślubie dziecko wiec w moim przypadku bardziej zdecydowało przeznaczenie...............

Ostatnia edycja:
Do góry