reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

ollena co dostała co to jest opr to ban??? wiesz moim zdaniem po to są fora na poruszanie i tych trudnych tematów ja przedstawiłam swoje zdanie każdy ma prawo mieć swoje ja nikogo bym nie namawiała do zmiany jego zdania niestety niektórzy mają problem z zaakceptowaniem czyjegoś innego zdania ale jak dla mnie to ich problem a nie mój ....
mou eeee ja maiłam bezpłatny:-D a co do opieki to moja przyjaciółka rodziła w uk co do opieki to narzekała ale poród też wspomina nieźle jeśli chodzi o opiekę zresztą co tu dużo gadać ja u nas w Polsce nie pojdziesz prywatnie do lekarza to też cie traktują byle jak i tyle ja całą ciąże chodziłam prywatnie za wszystkie badania płaciłam bo u mnie samo dostanie sie do gina to koszmar .....

Ostatnia edycja:
reklama
Ale jazda !!! Właśnie zarobiłam 45 funtów!!! w 3 minuty!!! ha ha ha - mam na maszynkę do kiełbas !!! juhuuuu !!!!!!!!!

Ojjjj wydaje mi sie ze bedą nici z tej mojej córki !! Kupiłam kapuste kiszoną taką boską i zjadłam calutką i przegryzłam naleśnikiem :szok:no nie wiem, z małym to słodkiego nie bardzo ruszałam raczej kwaśne rzeczy a teraz kwaśne na przemian ze słodkim- dziwne , w tej poprzedniej słodkie królowało ! Co ciążą to inaczej !!! Może bedą bliźniaki teraz hahaha ,
Ja rodziłam w zwykłym szpitalu( nowym u nas juz ) i porównanie niesamowite z tym starym szpitalem- na porodówce sama byłam z położnymi, potem miałam salę 2 osobową z własną łazienką, tv nie było ale było fajnie cicho i spokojnie bo tylko ja mialam małego przy sobie ta laska co lezała ze mną urodziła wcześniej i dziecko w inkubatorze leżało ciągle,ale towarzysz z niej żaden bo taki mruk ta laska, nic nie mówiła, co sie jej pytałam coś to tylko mruknęła coś i tyle było gadki hehheh , no ja ogólnie super wspominam i poród i warunki :)))

Jestem tak wściekła ze bez kija do mnie nie idzie podejść : (((((( :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mój nie zakwalifikował sie na kurs spawacza teraz, nastepny moze na jesien - czyli gdzies na zime znajac ich gadanie !!! a tak miało byc pięknie - miał zrobic ten pieprzony kurs i pracowac na miejscu i byc z nami !!!!!!!!!!!!!!

Mou jak Ty to zrobiłaś .. pochwal sie :-p

... a tak: Siedzę sobie na Amazon.co.uk i sprawdzam sobie różne promocyjki he he - i nagle - pojawia się to żelazko !!! Philips GC3640/02 2400W EnergyCare Steam Iron: Amazon.co.uk: Kitchen & Home tylko jak ja weszłam na stronę było po 4.40 za sztukę !!! Udało mi się w ostatniej chwili 4 sztuki kupić !!! Każde sprzedam za 22 funty - minus to co zapłaciłam ( jedno zostawię sobie) czyli na czysto zostanie mi 45 funciaków!!! jak bym sobie nie zostawiała to 60 !!! ale moje nie jest energooszczędne, więc sobie wymienię :) A może na aukcję wystawię moje stare. Nawet jak za 5funciaków pójdzie to i tak super !!! Ale farciara ze mnie. Promocja była dosłownie przez 5 minut !!! i trafiłam juuuhuuuu :)

hehhe Mou super , jak to sie mówi głupi zawsze ma szczęście ( żarcik taki kochanie, bez urazy ) :p mój tato tak mówi zawsze hehe :p
Ja usypiam juz kurcze !!! chyba sie położe póki mój mały szatan śpi :p

Nikolaa OPR to opiernicz tak zwany ;) Tez sadze, ze na forum powinno sie pisac to co sie mysli:)
MOU na pewno masz racje co do braku porownania polskich szpitali z innymi. Ja nie mialam, ale wole 100 razy rodzic w IRL niz w PL, slyszac po opiniach. Porod odbierala jedna polozna z moim mezem, nie bylo lekarza ani nikogo innego. A sorki, przez chwile byl przystojny anestozjolog:)
Mamuska podobno kazda ciaza jest inna, wiec smaki nie przekreslaja u Ciebie dziewczynki. A staralas sie o dziewczynke tak konkretnie? Kilka dni przed olulacja itd?

Ollena w tej ciąży obumarłej to akurat był sexik przed owulacją wiec czułam ze bedzie córeczka jadłam na słodko takie mialam przeczucie jak zobaczyłam fasolke na usg , no a teraz to wiadomo jak było, zaszłam tak szybko nie doczekawszy sie nawet pierwszego okresu po zabiegu wiec Ja nie wiem czy to bylo przed czy po owulacji , jednak mam cichą nadzieje ze będzie córeczka :)

Hej! Ja juz po maturkach ;) Od razu się pochwale że ustny polski i angielski zdałam ;D Uff, jaka ulga, bo to najgorsze..

Mamuśka kochana, jak ja się modle o Ciebie, o waszą fasolke.. Ciągle o tym myśle, żeby było dobrze. Mi kiedyś lekarz powiedział, że jak są mdłości, to dobrze, bo to znaczy że maleństwo się rozwija :) Nie wiem czy to się sprawdza u innych, ale w moim wypadku tak było. Jedz jedz, fasolka potrzebuje tego :)

Rysica, Ty rób te teściory owu i działaj ;P Ja mam czuja że to tym razem będzie ;)

Elizabeth, witam ;]

Klaudusia, ale ten Twój pączuś już duży :) A niedawno rodziłaś....

Nie pamiętam już co miałam pisać... Wybaczcie..

My na razie się nie staramy, dziś 3 dzień cyklu, ale czekamy po wakacjach, bo boje się tych upałów.. Ja w ciąży całe wakacje z domu nie wyszłam bo był pierwszy trymestr i szał mdłości.. Eh.. Teraz chcę tego uniknąć, i na jesień się zacznie ;D

Pozdrawiam!!!

mamuska to fakt, zapomnialam ze u Ciebie nie bylo 'prawdziwych' staran, trzymam kciuki za coreczke, bedziecie sie chcieli dowiedziec plci przed porodem?
Izulq ales Ty mlodziutka...dopiero matura, piekne czasy, wydaje mi sie, ze to tak niedawno u mnie, te nerwy, a jednak matura okazala sie niezbyt trudna, wspaniale wspominam te czasy i zaluje, ze nie zdalam wiecej przedmiotow na poziomie rozszerzonym:( To juz 6 lat, matko...
Musze jeszcze dopisac, ze w tym wieku to ja o dzieciach nie myslalam, wiec podziwiam;) teraz wszysscy sie pukaja w glowe slyszac, ze w wieku 22 lat w ciaze zaszlam...Nie zaluje, ale moglam poczekac i jeszcze poszalec, pozwiedzac swiat..

reklama
IzulQa dzięki, jak na razie mdłości nie opuszczają mnie nawet w nocy ;( dla mnie to dziwne ze i w nocy są, ale cóż nic na to nie poradzę !!!!!fakt jak są mdłośći to znaczy ze jest ok, przekonałam sie o tym juz, bo wtedy właśnie tydzien mnie męczyło i to strasznie nawet i w nocy wymiotowałam a po tym ostatnim krytycznym dniu bez jedzenia i picia nagle wszystko mineło jak ręką odjął no a za pare dni juz ta wiadomość :( ale tym razem bedzie dobrze juz na pewno :)
fajnie ze zdałaś te ustne juz :)
Ja to pamiętam jaki to dla mnie był stres, byłam pewna ze nie zdam ogólnie matury ale sie okazało inaczej dzięki Bogu hehe ;) i teraz to mi sie śmiać chce z tego :)
Ollena ja zdawałam maturę 4 lata temu, a urodziłam małego mając tak jak TY 22 lata :p nie powiem na początku jakoś źle sie czułam tzn wszyscy znajomi jeszcze nie mieli dzieci balangowali korzystali z życia na całego itd a Ja w domu z dzieckiem przy pieluchach ale na szczęście to mi bardzo szybko minęło i nie żałuje w żadnym wypadku :) oddałabym wszystko za Jasia :* mały był planowany ale jakoś wtedy nie zdawałam sobie sprawy z odpowiedzialności i może dlatego taka lekka depresja po porodzie , ale jednocześnie byłam szczęsliwa- no głupie uczucie jednym słowem

idę na plac z małym niech sie wybiega to szybciej zaśnie ;) poza tym muszę isc kupić rurki w biedronce bo dzien bez słodkiej rurki to dzien stracony :-)

Do góry