reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ja nie kupilam w koncu tych testow, stwierdzilam, ze szkoda kasy skoro i tak nie bedziemy sie starac. Choc mm mial nadzieje do ostatniej sekundy;))
Z tego co widze to u nas i czerwiec i lipiec odpada, przykro mi z tego powodu:(

Dziewczyny gdybyscie tak w ogole nie mogly zajsc w ciaze (w pierwsza) zdecydowalybyscie sie na in vitro? ja od razu mowie ze TAK.

reklama
witam :*
no i znów pustki
realmad2.gif

Ollena na pewno bym sie zastanawiała nad in-vitro gdybym nie mogła długo zajść w ciążę !!!!!!!!!!!!

Ciekawe co słychać u Lil i Igasi ??????????? Igasia to już chyba w ok 30 tyg ciązy a Lil jakoś tydzień była przede mną z tygodniami ciąży wiec ok 16 tydz u niej juz !!!!!!!!!! Szkoda ze nie wpada do nas i nie piszę jak sie czuje i czy bąbel daje juz znaki!!!!!!!!
Klaudusia masz wieści od niej ??????????

Ollena - ja to bym nawet chciała inVitro, bo przeważnie się bliźnięta rodzą !!! he he :) Za jednym zamachem ilość taka, że później już się starać nie musisz :-D Co do testów, to kup sobie na ebay-u, ja zapłaciłam za 30 testów owulacyjnych plusz 5 ciążowych w zestawie - łącznie chyba 4 funty.

A Mamuśka to spać nie możesz??? Czy Cię lodówka wzywa z rana??? :-D:-D:-D

Mou hej ;* ojjjj lodówka to raczej odstrasza , jem to co jest poza lodówką czyli flipsy, biszkopty, 7 daysy, rogale maślane itd bo na wedliny itd nie mogę patrzeć łeeeeeee a dziś mi sie chce naleśników z dzemem :p wiec trzeba do sklepu iśc po jaja !!!!!!

MOU ja juz w PL kupie te testy, juz i tak mi nie zdarza dojsc z ebay przed wylotem do PL.
MOU a jak wspominasz porod w UK?

Ollena - poród wspominam baaardzo dobrze. Szczególnie, że mogłam sobie wybrać jak chcę rodzić, miałam własny pokój w którym po porodzie przeleżałam jeszcze kilka godzin, miałam cudną położną - która była ze mną odkąd zaczęłam mieć częste skurcze. Nie była na dochodne, tylko siedziała sobie ze mną przez cały czas - tak po cichutku, w kątku, i reagowała za każdym razem jak wydałam jakiś dziwny odgłos :) - raczej wycie :-D Kobitka taka po 50, super. A jak już parłam, przyszedł lekarz - czarny jak heban !!! i wysoki chyba na 2 metry !!!! Mój to był w szoku !!! I miał na imię Kiwi :-D I to on mnie zszywał, nie pielęgniarka, nawet odbierał łożysko :) A później zostałam przeniesiona do sali gdzie byłam ja i jeszcze jedna kobitka. A boxik w którym byłam miał chyba 4 na 4 metry !!! cały osłonięty, z szafeczką odciągarką do mleka, i pojemnikiem z płynem dezynfekującym do butelek... full wypas !!! Śniadanko - szwedzki stół :) drugie śniadanko - owoce - obiad, dla wegetarianek, weganek itp :) podwieczorek, kolacja aaahhhh nie chciałam wychodzić do domu wcale hi hi :) No i dla wszystkich mam żetony do automatu na kawkę czekoladkę herbatkę - jednym słowem - ja się czułam jak w prywatnej klinice :)

witam dziewczyny u mnie fatalnego samopoczucia ciąg dalszy do tego doszła lutka wiec ogólnie jest mi bllllllleeeeeeeeeeeeeeee
wczoraj byłyśmy z Wiki w cyrku bilet krocie a nic szczególnego ale Wiki zachwycona

ollena tak jakbym nie mogła zajść w pierwszą ciąże to od razu było by in vitro..... dla mnie to całkiem oczywiste i co do gadki kościoła to hmmmmmmmmmm ja wierze w Boga nie kościół nikt kto sam ma podwójną moralność nie będzie mi wyznaczał mojej a prawda jest taka że 90% duchownych ma baby lub jeszcze gorzej chłopów na boku albo są pedofilami tak że ze słów kościoła to mogłabym sobie zrobić papier toaletowy i wiadomo co nim podetrzeć .....
mou ja rodziłam w prywatnej klinice na fundusz i miałam podobne warunki ja ty nawet maiłam tv w pokoju:-D szkoda że u nas w szpitalach tak nie jest .......
mamuśka u maji wszystko w porządku a igasia miała lecieć na urlop do Polski ale na ile to nie wiem
kasiurek świetny bocian
ela to cichutkie grartki i trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&

MOU dzieki za opis, musze to pokazac kumpeli bo boi sie dziecko rodzic w UK bo jej rozne kobiety naopowiadaly, ze opieka straszna, nikt sie kobieta nie zajmuje itd.
Nikola ja spytalam tu dlategio, bo kiedys na innym forum byla rozmowa o tym i tylko dziewczyna dostala OPR za zadanie tego pytania, bo podobno to ciezki temat bla bla.

reklama
Ale to są poglądy kobitek, które nie wiedzą nic o Polskich warunkach - bzdury i tyle. Opieka w trakcie ciąży jest zupełnie inna - to fakt, bo nie widzisz na oczy ginekologa, a USG masz dwa razy, i nawet na kolanach możesz błagać, żebyś chociaż trzecie miała - to nic to nie da. Ale badania prenatalne są bezpłatne itp... a w PL jeszcze do niedawna koszt badania - czy dziecko nie urodzi się z zespołem Downa był ok 600zł. Nie wiem jak jest teraz. No i tutaj wybierasz sobie - czy chcesz rodzić na stojąco, w wodzie, w domu, na podłodze - co tylko zapragniesz, i wszystko jest za free !!!
Nikola - ja też miałam telewizor... he he ale płatny :) Tylko reklamy były bezpłatne - więc w kółko reklamy oglądałam :-D

Do góry